Pirohu mantısı Kıbrıs mutfağına özel hamur işi türlerindendir. Pirohu Mantı hamuru içine lor peyniri konulur. Et suyunda pişirilir. Üzerine kuru nane konulur. Kuzey Kıbrıs Türk mutfağında ve Güney Kıbrıs Rum mutfağında yapılmaktadır. Peki, Kıbrıs mantısı pirohu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kıbrıs Pirohu mantısı tarifi ve malzemeleri...
#PirohuMasterChef özel konseptinde Pirohi tarifi de yer aldı. Pirohu'nun hangi mutfağa ait olduğu ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bir çeşit mantı olan pirohi hamurunun çok ince açılmasıyla hazırlanıyor. Kendine has kapatma şekli ve harcıyla favorilerinizden biri olacak. Peki Pirohu nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte MasterChef Pirohu tarifi ve malzemeleri
#PirohuGazimağusa, Kuzey Kıbrıs’ın önemli liman şehirlerinden biri. Zengin tarihiyle dikkat çeken şehri farklı dönemlerden birçok eser süslüyor, ziyaretçiler dar sokaklarda adeta geçmiş çağlara uzanıyor. Gazimağusa’nın sürprizlerinden biri de birbirinden lezzetli yerel yemekler, tatlılar ve elbette hamur işleri.