Ordu ilimizde sıklıkla yapılan pırasalı kaygana Gelinim Mutfakta yarışması ile günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Mısır unu ve pırasayla hazırlanan pırasalaı kaygana tarifi nasıl yapılır merak edenlere, İşte Gelinim Mutfakta pırasalı kaygana tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Pırasalı KayganaÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#BörekŞöyle bir yemek tarifi düşünün: “Et kullanılır. Su hazırlayın. İnce çekilmiş tuz, kurutulmuş arpa kekleri, soğan, arpacık soğan ve süt ekleyin. Pırasa ve sarımsağı ezin ve ekleyin.” Miktarlar yok, nasıl pişirileceği yok ama daha da önemlisi tarifin sahibi şefe danışma şansınız yok. Çünkü şef 4000 yıl kadar önce ölmüş…
#Tuh'u