Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuda tasarruf paketinin detaylarını açıkladı. Pakette öne çıkan konular şu şekilde; 3 yıl süreyle yeni araç alma ve kiralama yapılmayacak, yeni hizmet binası alımı ve yapımı durdurulacak, istihdam emekli olanlarla sınırlandırılacak, personel servisi hizmeti toplu taşıma olan yerlerde bitecek, yönetim kurulu ücretlerinde üst sınır olacak, yabancı menşeli araçların kullanımı yasaklanacak.
#Tasarruf Paketi26 yıldır merkezi İzmir’de bulunan ve Türkiye genelinde 110’dan fazla şubesiyle hizmet veren Duymer İşitme Cihazları, Türkiye’de tek yetkili distribütörü olduğu seçkin markalarla hastalarına hizmet veriyor. Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve İŞİTBİR (Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği) Başkanı Av. Salih Baz, işitme cihazlarında ileri teknoloji ve yapay zekanın kullanıcıların hayatını kolaylaştırdığını belirterek, yapay zeka teknolojisinin işitme cihazlarının daha iyi çalışmasına yardımcı olduğunu ve kullanıcılar için zahmetsiz bir işitme deneyimi imkanı sunduğunu söyledi.
#126 yıldır merkezi İzmir’de bulunan ve bugün Türkiye genelinde ISO 9001 kalite belgeli 110 şubesiyle hizmet veren ve üç farklı şehirde TSE belgeli ve tam donanımlı olarak çalışan, günde 250 işitme cihazı montajı ve kulak kalıbı üretim kapasitesine sahip olan Duymer İşitme Cihazları, Türkiye’nin her bölgesine kaliteli işitmeyi ulaştırıyor. Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve İŞİTBİR (Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği) Başkanı Av. Salih Baz, “Beş yıl garanti fırsatıyla sunduğumuz dünya markası işitme cihazlarıyla Türkiye’nin her köşesinde duymayan kalmayacak. Ayrıca merkezimiz tarafından 3 Boyutlu yazıcı teknolojisi ile dünya markası akıllı işitme cihazlarını profesyonel ekibimizle kendi atölyelerimizde kişiye özel hazırlanarak kullanıma hazır hale getiriyor” dedi.
#1200 bin kişiyi evsiz bırakan, binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 25 yıl geçti. O dönem depremin yaralarını sarmaya uğraşırken bir yandan da olası İstanbul depremi konuşulmaya başladı. Resmi kurumlar projeler hazırlıyor, çalıştaylar düzenleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri kentsel dönüşüme odaklandı; kamu binaları, köprüler, viyadükler güçlendiriliyor. Vatandaş riskli binasını yenilesin diye mali destek kampanyaları yapılıyor. Ama dönüşüm, olması gereken hızda değil. “İstanbul depreme hazır mı, neler yapıldı, yapılmalı” diye işin uzmanlarına, yetkililere sorduk.
#Necla Bayraktarİstanbul'da toplu ulaşımı kullanan vatandaşlar, yapılan zamma tepki gösterdi. İşçi Fatih Öztürk "İnsanları düşünen yok. Ekonomi diyorlar ama her şeyi ekonomiye bağlamamak lazım. İstanbul'da ulaşım pahalı. Çoluk çocuk aile olarak bir yere gidemiyorsun, bir şey yapamıyorsun" dedi.
#Toplu UlaşımPek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#YemekTicaret Bakanlığı, elektrikli araç ithalatına yeni koşullar getirmişti. Bu kapsamda, AB ülkeleri ve STA dahilindeki 39 ülke dışında kalan Çin, Japonya, Meksika, Güney Afrika gibi ülkelerden yapılacak elektrikli araç ithalatında; Türkiye’de temsilci bulundurulma, 7 bölgede en 20 servisi bizzat açma, en az 40 personele sahip Türkçe çağrı merkezi hizmeti verme gibi şartları karşılayamayanlar ithalat ‘İzin Belgesi’ alamayacaktı. 29 Aralık 2023 itibarıyla yürürlüğe girecek düzenleme sektörde soru işaretleri yaratmıştı. Hürriyet, merak edilen soruların yanıtlarına ulaştı.
#Ticaret Bakanlığıİstanbul'da bir vakıf üniversitesi, Beylikdüzü'nden Büyükçekmece Tepekent'teki kampüse gelen ücretsiz ring servislerini gidiş-dönüş 30 lira yapınca, öğrenciler duruma tepki gösterdi. Üniversite, kampüse giriş turnikelerini ücretli ve ücretsiz geçiş şeklinde ikiye ayırdı. Öğrenciler ise ulaşım masraflarının aylık 750 lirayı, ulaşım sürelerinin ise yaklaşık 3 saati bulduğunu söyledi. Üniversite tarafından yapılan açıklamada ise, "İhale gibi resmi bir işlem ile alınan bu hizmetin fiyatına ilişkin herhangi bir değişikliğin yapılması yasal da olmayacağından söz konusu değildir" denildi.
#İstanbulİstanbul'da bir vakıf üniversitesi, Beylikdüzü'nden Büyükçekmece Tepekent'teki kampüse gelen ücretsiz ring servislerini gidiş-dönüş 30 lira yapınca, öğrenciler duruma tepki gösterdi. Üniversite, kampüse giriş turnikelerini ücretli ve ücretsiz geçiş şeklinde ikiye ayırdı. Öğrenciler ise ulaşım masraflarının aylık 750 lirayı, ulaşım sürelerinin ise yaklaşık 3 saati bulduğunu söyledi. Üniversite tarafından yapılan açıklamada ise, "İhale gibi resmi bir işlem ile alınan bu hizmetin fiyatına ilişkin herhangi bir değişikliğin yapılması yasal da olmayacağından söz konusu değildir" denildi.
#ÜniversiteÜniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığında tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek altıncı maddesine dayanılarak 31.12.2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" uyarınca 5 (beş) adet sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır.
#Türk-Alman ÜniversitesiKPSS (B) grubu (KPSSP94) puan sırası esas alınmak suretiyle toplam 50 (elli) Sözleşmeli Destek Personeli alınacağı duyuruldu. İlan detaylarına erişmek isteyen adaylar başvuru şartları ve başvuru tarihlerini merak ediyorlar. İşte Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevlendirilecek personel alımı detayları
#KpssAYNEN bundan 20 yıl evvel sadece bir çöl halindeyken şu anda dünyanın turizm ve cazibe merkezine evrilen Dubai örneğinde olduğu gibi Yalıkavak da bundan 20 sene önce Bodrum’un az nüfuslu ve kendi halinde bir beldesiyken özellikle Yalıkavak Marina’nın da kurulmasıyla yükselen bir değer haline dönüştü. Şimdi ise global arenanın en ünlü markalarının mağaza ve restoranlarına ev sahipliği yapan, dünyanın en görkemli mega yatlarının demir attığı, Batı’dan ve Doğu’dan bölgeye akın eden varlıklı misafirleriyle Bodrum’un tam bir cazibe merkezi haline geldi. En lüks gayrimenkul projeleri, Michelin’e göz kırpan restoranlar, istanbul’da bile olmayan markaların hepsi burada. Bu yazımızda biz de Yalıkavak dosyasını açtık ve farklı lezzet arayışlarına yönelik alternatif mekanları sizler için kaleme aldık.
#1Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından, bölgeye yardımların aralıksız sürdüğünü belirtti. Bakan Uraloğlu, “Devletimiz her zaman milletimizin yanında olmuştur, olmaya devam ediyor. Bugüne kadar 3 bin 154 vagon afet bölgesine her türlü ihtiyacı karşılayacak malzeme taşındı. Hani hüzünlü bir türkü vardır, “kara tren gecikir, belki hiç gelmez” diye. Aksine bizim trenlerimiz hiç durmadan gece gündüz bölgeye yardım malzemeleri taşıyor. Son olarak 170’inci yardım trenimiz, 12 Ağustos’ta yola çıkmıştı şu anda bölgeye ulaştı” dedi.
#Bakan UraloğluAnkara Toplu Taşımacılar Derneği (ANTAD) Başkanı Cemal Baltacı, UKOME Genel Kurulu’nun ‘C’ ve ‘S’ plakalı umum servis araçlarının çalışma alanları ile güzergâhları için bir karar almamasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ‘C’ plakalı servis araçlarına güzergâh izin belgesi düzenlediğini, ‘S’ plakalı araçlara ise belge vermediğini iddia etti.
#Ankara Toplu Taşımacılar DerneğiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından bakanlık olarak afet bölgesinde ulaşım altyapısından haberleşmeye kadar çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini söyledi. Bakan Uraloğlu, "2 bin 98 vagonla deprem bölgesine iş makinesi, insani yardım malzemesi, konteyner ve kömür gibi ihtiyaçların lojistik desteği sağlandı" dedi.
#Bakan Uraloğlu