Bayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#RamazanBu yıl başka bir yıl oldu. Bir yandan yalnız bıraktı, bir yandan paylaşmanın, hissetmenin, birliğin beraberliğin bin bir yolunu arattı, buldurdu ve bizi birleştirdi. Bir yandan içimize kapandık, bir yandan hiç olmadığı kadar dışa vurduk kendimizi..
#Yılbaşı SofrasıSpor yapmak, hayatımıza kattığımız en anlamlı niteliklerden biri. Sağlıklı bir yaşam, berrak bir zihin, yaşamı kolaylaştıran kondisyon ve esnekliğin yanı sıra kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan belki de en iyi araç spor ile uğraşmak... Bir sporcunun başarısını belirleyen pek çok koşul bulunur. Biz bu yazıda, sporda başarının temelini oluşturan en önemli etmenlerden beslenmeyi odağımıza alıyoruz.
#Egzersiz Öncesi Nasıl Beslenmeli?Anadolu’nun Ege’ye uzanan ucu Karaburun Yarımadası’ndaki yolculuğumun ilk bölümünde bu cennet köşeye ulaşmanın zorluğundan, rüzgarların yarışından, balıkların lezzetinden, Saip köyünde yediğim yemeklerden, festivalin seslerinden bahsetmiştim. Bu hafta, hem lezzetli hem de keyifli gezinin devamını anlatacağım.
Aziz Pavlus, Hz. İsa’nın 12 havarisinden biriydi. Mersin’in Tarsus ilçesinde doğmuş, eğitim görmüş, mektupları İncil’e kaynak olmuştu. Vatikan, 2008’i Aziz Pavlus ve Evrensel Birlik Yılı ilan etti. Aziz Pavlus Yılı, 21 Haziran’da Tarsus’ta farklı dinlerin liderlerinin katılacağı törenle başlayacak. 29 Haziran’da Vatikan’da 2000’inci doğum günü kutlaması yapılacak. Antik çağda sayısız düşünüre ev sahipliği yapan Tarsus’a yıl boyunca dünyanın dört bir yanından 500 bin kişinin gelmesi bekleniyor.