Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programı'nın ilgili usul ve esaslar çerçevesinde yeniden başlatılacağını bildirmişti. Bu gelişmenin ardından beklenti içine giren adaylar, pedagojik formasyon başvurularının ne zaman başlayacağına odaklandı. Peki, Pedagojik Formasyon başvuruları ne zaman?
#Pedagojik FormasyonPedagojik Formasyon başvuru tarihleri son gelişmeler ile takip ediliyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programı'nın ilgili usul ve esaslar çerçevesinde yeniden başlatılacağını bildirmişti. Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına katılacak öğretmen aday adayları, eğitim fakültelerinde olduğu gibi 144 ders saatinden oluşan okul uygulama programına katılacak. Peki, Pedagojik Formasyon başvuruları ne zaman hangi tarihte? İşte, ayrıntılı bilgiler.
#Pedagojik FormasyonFormasyon kalktı mı sorusu, üniversite tercih dönemi dolayısıyla merak ediliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi. Yükseköğretim Genel Kurulu’nda alınan kararlara göre, öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde ve örgün eğitimdeki öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilecek. Öğrenciler, formasyon eğitimi kapsamındaki seçmeli dersleri üçüncü yarıyıldan itibaren alabilecek.
#FormasyonFormasyon kalktı mı sorusu, üniversite tercih dönemi dolayısıyla merak ediliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi. Yükseköğretim Genel Kurulu’nda alınan kararlara göre, öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde ve örgün eğitimdeki öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilecek. Öğrenciler, formasyon eğitimi kapsamındaki seçmeli dersleri üçüncü yarıyıldan itibaren alabilecek.
#Formasyon5 Fransız Lisesi ve 8 özel okula, ‘ortak fiyat’ belirledikleri iddiasıyla Rekabet Kurulu tarafından önceki gün soruşturma başlatıldı. Peki bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Okullar ceza alacak mı, itiraz hakları var mı? İşte soruşturmanın ve yürütülecek sürecin detayları...
#Rekabet KuruluYükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi. Yükseköğretim Genel Kurulu’nda alınan kararlara göre, öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde ve örgün eğitimdeki öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilecek. Öğrenciler, formasyon eğitimi kapsamındaki seçmeli dersleri üçüncü yarıyıldan itibaren alabilecek.
#Pedagojik Formasyon EğitimiFormasyon başvurusu resmen başladı. Anadolu Üniversitesi’nden Pedagojik formasyon sertifika programıyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Başvuruları aktif edilmiş olup 12 Ekim 2021 23:59 tarihine kadar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvuru yapılabilir.” İfadelerine yer verildi. Peki, pedagojik formasyon başvurusu nasıl yapılır?
#Pedagojik FormasyonMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde yeni dönemde açılacak pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına katılacak öğretmen aday adayları, eğitim fakültelerinde olduğu gibi 144 ders saatinden oluşan okul uygulama programına katılacak.
#Milli Eğitim BakanlığıYükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında güncellenen "Pedagojik Formasyon Eğitimine İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar" belli oldu. Üniversitelerin ilgili lisans programlarından mezun olan ve şartları taşıyan adaylar, pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına başvurabilecek. Programın süresi en az iki yarıyıl olacak. Dersler iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek ders programına göre yürütülecek.
#YÖKMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında eğitimde iş birliği protokolü imzalandı. MEB; öğretmenlerin mesleki gelişimi, öğrencilerin ve ailelerin ihtiyaç duyacağı konularda program ve etkinlikler düzenlenmesi gibi pek çok başlık içeren iş birliği protokolüyle, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’nın yürütülmesi için YÖK’e destek verecek.
#Millî Eğitim BakanlığıOnbinlerce kişinin merakla beklediği Pedagojik Formasyon eğitimiyle ilgili açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ten geldi. Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışan YÖK, Pedagojik Formasyon Eğitim programının geri döndüğünü belitti. Yeni programla ilgili açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak.
#Yükseköğretim KuruluFormasyon kalktı mı sorusu, eğitim alanında faaliyet göstermek isteyen pek çok vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. Eğitim Fakültesi mezunu olmadıkları için eğitim aldıkları alanda öğretici niteliği kazanamayan pek çok kişi formasyon eğitimi ile bu eksikliği tamamlayabiliyordu. Ancak, pedagojik formasyon eğitimi, geçtiğimiz yıllarda alınan kararla kaldırılmıştı. Peki formasyon hakkındaki son gelişmeler nelerdir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#FormasyonMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk pedagojik formasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bir süredir gündemde olan pedagojik formasyonla ilgili Selçuk, hak kaybı olmayacağını belirterek, "Hukuki süreçler yeni sona erdi. pedagojik formasyonun kaldırılmasının temel sebebi, yüz binlerce üniversite mezunu gencin, ihtiyacı olmayan alanlarda sürekli olarak formasyon belgesine yüklü miktarlarda ücret ödeyerek sahip olmaları ve sonrasında bir beklentiye girmeleriyle ilgiliydi." dedi. İşte, Pedagojik formasyonda yeni sistemle ilgili Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamada son dakika gelişmeler.
#Pedagojik Formasyon2020 Haziran ayında yapılacak olan sözleşmeli öğretmen alımı atama takvimi ve kontenjan bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlandı. Buna göre, sözleşmeli öğretmen kadroları için 1-12 Haziran'da ön başvurular tamamlanacak, sözlü sınavı ise 6-25 Temmuz tarihinde yapılacak. Yayımlanan kılavuza göre kontenjan dağılımına göre en çok alım yapılacak olan branşlar sınıf öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, ilköğretim matematik öğretmenliği oldu. Peki, hangi branştan kaç kişi alınacak? İşte, MEB'in sözleşmeli öğretmen atama kontenjanları ve başvuru bilgileri.
#Sözleşmeli Öğretmen KılavuzuMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Liselerde sınıf geçme sistemiyle ilgili pilot uygulamalarla başlayacağız. Hazırlıklarımız tamam, bu sene pilotunu, simülasyon anlamında yaptık, gayet güzel geçti. Burada, her dersten iki dönem notunun aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının 70 olması gibi şeyler var. Bu böyle olduğunda kaç öğrenci yukarı çıkıyor, kaçı çıkamıyor bunun modellemesi çıktı” dedi.
#LiseMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) 750 engelli öğretmen ataması yapacak. 2016 ile 2018 yıllarında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılan adaylar arasından puanı üstünlüğüne göre yapılacak atamalara başvurular kısa süre içinde başlayacak. Peki, MEB engelli öğretmen ataması ne zaman?
#MEBMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen alımı başvurusu için süreç açıklandı. 3-7 Şubat tarih aralığında gerçekleşecek olan MEB engelli öğretmen alımı başvurusu sonrasında atamalar 11 Şubat tarihinde yapılacak. Peki, MEB 750 engelli öğretmen alımı için başvuru şartları neler olacak? İşte, MEB 750 öğretmen alımı için merak edilen bazı bilgiler
#MebSözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvim belli oldu. Sözleşmeli öğretmenlik ilanları ardından çeşitli sorular gündeme geliyor. Sözleşmeli öğretmenlik nedir, görev süresi ne kadar? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartları neler? İşte sözleşmeli öğretmenlik konusuyla ilgili en çok merak edilen soruların yanıtları…
#Sözleşmeli Öğretmenlik Nedir?Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2035’lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyaç olduğuna yönelik çalışmaları tamamladıklarını açıkladı. Eğitim fakültelerinin yeniden şekilleneceğini söyleyen Selçuk, kontenjan sınırlamasına gidilebileceği mesajını da vererek, “Öğretmenlik sınavını kazananlara MEB’in ücretsiz olarak formasyon vermesi önemli” dedi.
#GazetehaberleriToplamda 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ilan yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adayların ilana başvuracağı tarih hakkında bazı detaylara yer verdi. Branş dağılımı kontenjanları arasında en çok Sınıf, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği alanında alım yapacağını açıklayan MEB, sözlü sınav tarihini ise haziran ayı olarak açıkladı. İşte, MEB'in sözleşmeli öğretmen atama kontenjanları ve başvuru bilgileri
#Sözleşmeli Öğretmen500 engelli öğretmen atama takvimi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruyla birlikte açıklandı. 2019 yılında engelli öğretmen ataması kapsamında 500 öğretmen ataması yapılacağı bildirildi. Peki, 500 engelli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? İşte o tarihler.
#500 Engelli Öğretmen