Choux (şu) veya diğer adıyla ‘paté a choux’, tarihi oldukça eskiye dayanan bir hamur... Özelliği, iki kere pişirilmesi... Ama gözünüz korkmasın, güzel bir şu hamuruyla profiterolden eklere evde pastacı elinden çıkmış gibi tatlılar hazırlayabilirsiniz. Bunun için verdiğim püf noktalarını uygulamanız yeterli.
#ProfiterolShepherd's Pie, İngiliz mutfağından bir turta tarifi. Türkçe'ye 'çoban payı' ya da 'çoban böreği' olarak çevrilebilen bu nefis lezzet, patates püresi ve kıyma ile hazırlanıyor. Farklı lezzetler denemek isteyenler, bu yemeği çok beğenecek. Peki Shepherd's Pie nasıl yapılır? İşte Shepherd's Pie tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Shepherd's Pie Nasıl YapılırPataşu hamuru (Pate a choux), ekler ve profiterol hamuru olarak da bilinir. Kolayca hazırlanan bu hamuru krema ile dolduruluyor. Üzerine de çikolara sosu ekleyerek çay saatlerinize renk katabilirsiniz. Fransız mutfağında sık olarak kullanılan pataşu hamurunu dilediğiniz aromada veya malzemeli krema ile doldurabilirsiniz. Peki pate a choux (Pataşu hamuru) nasıl yapılır? nasıl yapılır? İşte evde pataşu hamuru tarifi, yapımı, malzemeleri ve püf noktaları
#Pate A ChouxPate a choux (pataşu hamuru), özellikle birçok Fransız tatlısının temel malzemesidir. Sadece tereyağı, su, un ve yumurtadan oluşan pate a choux (pataşu hamuru), ülkemizde de profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinde kullanılır. Peki, pate a choux (pataşu hamuru) nasıl yapılır? İşte adım adım pataşu tarifi…
#Pate A Choux