Aydın mutfağına ait olan paşa böreği, nefis bir lezzet. Özelikle iç harcı ve üzerindeki yoğurtlu tereyağlı sosuyla sofranızın yıldızı olacak. Paşa böreğini isterseniz çay saatlerinde isterseniz de misafir sofralarınızda ikram edebilirsiniz Peki paşa böreği nasıl yapılır? İşte paşa böreği tarifi...
#Paşa BöreğiÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#BörekMenengiç kahvesi, Gaziantep nohut dürümü, Karamanlı rezenesi, Paşa helvası, Adana taş kadayıfı, Deva-i misk helvası, Sultandağı kirazı, Sultandağı gılli kirazı, Adana karakuş tatlısı, Bayburt süt böreği ve Bayburt ekşi lahana olmak üzere 11 ürüne daha coğrafi işaret tescili verildi.
#Tescilli Yöresel LezzetlerGazimağusa, Kuzey Kıbrıs’ın önemli liman şehirlerinden biri. Zengin tarihiyle dikkat çeken şehri farklı dönemlerden birçok eser süslüyor, ziyaretçiler dar sokaklarda adeta geçmiş çağlara uzanıyor. Gazimağusa’nın sürprizlerinden biri de birbirinden lezzetli yerel yemekler, tatlılar ve elbette hamur işleri.
İstanbul’un en yeni oteli Ramada Plaza’nın yerinde eskiden ne olduğunu hatırlıyor musunuz? Bazıları hamam diyecek, kimisi Tan Sineması’nı, kimisi Tunç Kafeterya’yı hatırlayacak, daha eskiler İstanbul’un ilk kafelerinden High Life’ı anacak. Peki Pancaldi kır bahçesini hatırlayan var mı? 1930’larda Giovanni Batista Pancaldi tarafından açılan ve semte adını veren Pancaldi kır bahçesi, bugün hálá yaşıyor.