Piliç Topkapı, geleneksel tavuk yemeklerimizden biridir. Gelinim Mutfakta piliç Topkapı tarifi ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kısaca iç pilavla doldurulmuş piliç sarma olarak tarif edebileceğimiz piliç Topkapı sunumuyla, görüntüsüyle denemenizi tavsiye ettiğimiz lezzetlerden. İşte, piliç Topkağı nasıl yapılır merak edenlere, evde kolay piliç Toplapı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Piliç Topkapı TarifiTürkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan, "Halkımızın acısının ve ecdadımızın kutsal anısının bazı ülkelerce gündelik politik amaçlara alet edildiğini görmek bizi üzmektedir. 10 yıllardır bu konunun, parlamentoların gündemine taşınmasının yarattığı gerginlikler, iki halkın yakınlaşmasına hizmet etmemektedir, tersine hasmane duyguları kışkırtarak barışmanın gecikmesine yol açmaktadır. Öncelikle dostluk ve samimiyet köprüleri kurulmalıdır. Ancak böyle bir ortamda tarihi olayların değerlendirilmesi çok daha yapıcı ve tatminkar olacaktır. Üçüncü taraf ülkelerin işte bu yönde teşvik edici bir katkı sunması arzulanmaktadır." dedi.
#TürkiyeKabakların sert kabuklu kısımlarını bıçak yardımıyla soyup baş kısımlarını kesin. Kabakları uzunlamasına ikiye bölün. Kestiğiniz kabakları tencereye alıp üzerlerine 1 litre su ilave edin. Kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra orta ateşte 20 dakika haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp zar şeklinde doğrayın. Kapya biberin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp zar şeklinde doğrayın. 1 adet yeşil biberin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp zar şeklinde doğrayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğradığınız soğanları ilave edip 3-4 dakika kavurun. Doğradığınız biberleri ve kıymayı ilave edip 4-5 dakika sürekli karıştırarak birlikte kavurun. 1 tatlı kaşığı salça, tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Kekik ve 1 çay bardağı su ilave edip 10 dakika kaynatın. Haşladığınız kabakları delikli bir kaşık yardımıyla sularını süzerek fırın kabına alın. 2 adet domatesi küp küp doğrayın. Sarımsakların kabuklarını bıçağın yan tarafıyla ezerek çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Doğradığınız domates ve sarımsakları sos tenceresine alıp üzerlerine tuz, 1 tatlı kaşığı salça, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve 1 bardak su ekleyip 10 dakika pişirin. Fırın kabına aldığınız kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın ve hazırladığınız kıymalı iç malzemesiyle doldurun. Üzerlerine hazırladığınız domates sosunu dökün. Önceden 200 dereceye ısınmış fırında 20 dakika pişirin. Dereotu ve maydanozları ince kıyın. Kıydığınız yeşillikleri pişen kabakların üzerine serpip servis yapın.
#Kabak Karnıyarık