Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi olarak kabul ettiği ve her geçen gün hızla yayılan koronavirüsünün bulaşmasını tek başına engelleyecek veya tedavi edebilecek herhangi bir gıda olmasa da, bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdalar tüketmek, bu dönemde önem taşıyor. Diyet ve Beslenme Uzmanı Seda Uşarer, evde oturma sürecinin uzadığı, kişinin sevdiklerinden ayrı kaldığı bu günlerde serotonin düzeyini arttırmak için triptofandan yüksek, ıspanak, yumurta, süt, muz, badem gibi gıdaları tüketmenin kişinin kendisini daha mutlu hissettireceğini söyledi.
#Pandemide Ne YemeliKurabiye, cips, meyve, kuruyemiş, kek, süt, patlamış mısır, çikolata... Pek çoğumuz atıştırmalıklara dayanamıyoruz! Kimimiz az, kimimiz çok yiyoruz ama ağzımıza bir şeyler atmadan duramıyoruz. Peki, bu yararlı mı zararlı mı? Az mı atıştırmalı yoksa sık sık mı? Neyi ne kadar yemeli? Diyetisyen Ceren İşeri atıştırmalıkların ve onları yeme sıklığının kişilere özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. Psikolog Dr. Hilal Çerçel, pandemi döneminde çok sık yemeye başlayan ama az hareket eden çocuklar konusuna dikkat çekiyor.
#Atıştırmak‘Amadeus’ oyunu Okan Bayülgen ve Selçuk Yöntem gibi iki usta oyuncuyu bir araya getirdi. İkiliyle uzun bir pandemi arasından sonra yeniden izleyiciyle buluşan oyunlarını konuşmak üzere sözleşiyoruz. Artık çok iyi arkadaş olan Bayülgen ve Yöntem’le tiyatrodan başlayıp kız çocuk babası olmaya, yeni nesil oyunculara ve pandeminin düşündürdüklerine uzanan koyu bir sohbete koyuluyoruz.
#Gazetehaberleri