Özel eğitim ve rehberlik hizmetleri alanındaki yenilikçi, özgün, yaratıcı ve işlevsel çalışmaların teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen ‘Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması’nın başvuru kılavuzu yayımlandı. Buna göre, başvurular 24 Nisan’da başlıyor.
#MEBMilli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), görme, işitme, zihinsel, ortopedik engeli ya da özel öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, otizmi olan öğrencilere yönelik "Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik" yarışması düzenlendi. Yarışmaya başvurular 24 Nisan-30 Haziran tarihlerinde alınacak.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, "Hedefimiz, okulların kapasitelerinin artırılıp, engelli öğrencilerin eğitiminde kullanılan tüm materyalleri kendimizin üretmesi." dedi.
#Özel Eğitim Materyal Ve Etkinlik YarışmasıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) arasında "Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması"yla ilgili iş birliği protokolü imzalandı.
#MEBABB Başkanı Mansur Yavaş, yarın açılışı yapılacak olan Türkiye’nin en büyük Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı BAKAP’ı gazetecilere gezdirdi. Tarımsal üretim yapılacak alanda Ankara tavşanı, Ankara keçisi ve Ankara tavşanını korumaya yönelik çalışmaların da gerçekleştirileceğini belirten Yavaş, “Burası inşallah yüzyıllar boyunca Ankara halkının hizmetinde kalacak” dedi.
#BAKAPMillî Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez kış okulları da açacak. Yarıyıl tatilinde bilim, sanat, matematik ve İngilizce alanlarında verilecek ücretsiz kurslar için hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda bu yıl ilk kez kış döneminde de uygulanacak olan ücretsiz kurslar, 21 Ocak’ta başlayacak ve 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.
#Yarıyıl TatiliMillî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile birlikte yürüttüğü Dersimiz Deprem Yaşasın Önlem projesi kapsamındaki bilinçlendirme çalışmalarına 1-7 Mart Deprem Haftası’nda yeni bir ayak ekledi. İlkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik proje, deprem ve zorunlu deprem sigortası bilinci olan nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor.
#Millî Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm eğitim kademelerinde yardımcı kaynakların ve destekleyici eğitim materyallerinin kasım ayından itibaren ücretsiz dağıtılmaya başlanacağını bildirdi. Bakan Özer, "Sadece LGS ve YKS sınavlarına hazırlık için değil, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerde ve sınıf seviyelerinde etkinlikten ayrıntılı fasiküllere kadar, yani mevcut öğrenmenin yan takviye destekleyici materyaller ile desteklenmesiyle ilgili bir adım attık" dedi.
#EğitimMillî Eğitim Bakanlığı, okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için “Mesleki Eğitimde 1000 Okul” projesini başlatmıştı. Projede somut adımlar atılmaya devam ediyor. Seçilen okulların altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek kapsamında, seçilen okullara on bir ayda 820 milyon liralık yatırım yapıldı.
#Millî Eğitim BakanlığıÜstün yetenekli çocuklar; aynı yaş, deneyim ve çevre şartları içinde olan akranlarına göre, üstün başarı gösteren, yaratıcı ve liderlik kapasitesine sahip oldukları için matematik fen gibi alanlarda ve sanatsal alanlarda yüksek başarı sergileyen, çocuklardır. Bu özellikteki çocuklar, genellikle okulca eğitimin yanında farklı eğitim hizmetleri ve etkinliklere ihtiyaç duyarlar.
#AYŞEN BAKİOĞLU KİMDİR?MEB tarafından başlatılan ‘Telafide Ben de Varım’ programıyla, tatil dönemi olmasına rağmen öğrenciler okulları doldurdu. 5 Temmuz’da başlayan ve zorunlu olmayan telafi eğitimi, 31 Ağustos’a kadar sürecek. Telafi eğitimine öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler de katılabilecek. İşte telafi eğitiminin ayrıntıları...
#Telafi EğitimiOkul öncesi dönem, bilişsel, sosyal-duygusal, fiziksel, dil gelişimi alanında önemli değişimlerin yaşandığı, gelişimin hızlı ve en yoğun olduğu kritik bir dönemdir. Bu dönemde edinilen temel bilgi, beceri ve alışkanlıkların çocuğun gelecek yaşamını etkileyecek olması nedeniyle bu dönemde gelişimi destekleyici etkinlikler ayrı bir öneme sahip. Okul öncesi dönem çocuklarının çok yönlü ve bütüncül olarak gelişimini besleyen en önemli uğraşı ve gereksinimi oyundur. Çocukların oyunları sırasında kullandıkları materyaller ise öğrenmelerini ve gelişimsel alanlara yönelik becerilerini destekler.
#PandemiMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Telafide Ben De Varım” tanıtım programında konuştu. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde düzenlenen tanıtım programı kapsamında eğitim editör, yazar ve muhabirleriyle bir araya gelen Bakan Selçuk, Ulusal Destekleme Programı’yla (UDEP) Türkiye’deki tüm çocukların destekleneceğini söyledi. Bu desteğin özellikle gelecek 1,5 yıla yayılarak yapılacağını kaydeden Ziya Selçuk, esas amacın, çocukların gelişimindeki eksiklikler ve bunların tamamlanması için neler yapılabileceği sorularına yanıt aramak olduğunu aktardı.
#Telafide Ben De VarımTelafi eğitimi için açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yayımladıkları internet sitesi aracılığıyla öğrencilerin telafi eğitimlerinde önemli destek alabileceğini aktardı. Okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin etkinlik listesi bulabileceği telafide ben de varım internet sitesi, meb.gov.tr aracılığıyla görüntülenebilecek. İşte, Meb.gov.tr üzerinden erişilebilecek olan telafide ben de varım internet sitesi hakkında detaylı bilgiler
#TelafiMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer 6 ay önce başlatılan 'Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'nde gelinen noktayı değerlendirdi. Proje kapsamında bu okullara yaklaşık 500 Milyon TL'lik yatırım yapıldığını söyleyen Özer, hem meslek liselerinde kaliteyi artırmayı, hem de okul türleri arasındaki başarı farklarını azaltmayı hedeflediklerini belirtti.
#1000 Okul ProjesiTürkiye'de ilk COVID-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart'tan bu yana ilkokul, ortaokul ve liselerde, öğrencilerin yüz yüze eğitim süreci büyük değişime uğradı. Eğitimin evlere taşındığı, sınıfların sessizliğe büründüğü, yüz yüze derslerin sekteye uğradığı bu dönemde, öğrenciler TRT EBA kanalları, EBA, canlı dersler, basılı ve elektronik ders materyalleriyle dijital eğitim sürecine hızlı geçiş yaptı. Uzaktan eğitim sürecinde EBA, 16 milyar 348 milyon 941 bin tıklanma sayısıyla Türkiye'de ve dünyada en çok ziyaret edilen eğitim siteleri arasında üst sıralara çıktı. Bu süreçte TRT EBA kanallarında toplam 10 bin 845 saat yayın yapıldı. Salgının başlamasından bugüne kadar 154 milyon 535 bin 12 canlı ders gerçekleştirildi.
#KoronavirüsTürkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul ve TRT EBA Lise’nin ardından eğitim kanallarını dört farklı içeriğe çıkararak "TRT EBA Anaokulu"nu da yayına aldı. TRT EBA Anaokulunda, "Dünyanın en büyük duvarsız anaokulu" sloganı ile okul öncesi çağındaki çocuklara görsel, duyusal ve zihinsel gelişim süreçleri için ihtiyaç duydukları eğitimler veriliyor.
#TRTTRT EBA İlkokul kanalı bünyesinde yayınlanan ‘TRT EBA Anaokulu’ hafta içi her gün 08.00 ve 19.30 saatlerinde çocuklarla buluşacak. TRT EBA Anaokulunda, ‘Dünyanın en büyük duvarsız anaokulu’ sloganıyla okulöncesi çağındaki çocuklara görsel, duyusal ve zihinsel gelişim süreçleri için ihtiyaç duydukları eğitimler veriliyor.
#TRT EBA AnaokuluSalgın sonrası yeni dönemde eğitim anlayışındaki değişikliğin kalıcı olacağını öngören kurumlar, dijital ortamların yanı sıra ekransız eğitim seçenekleri üzerine yoğunlaştı. Bu kapsamda bazı okulöncesi kurumlar, yüz yüze eğitimde takip ettikleri aktivite ve çalışmaları haftalık ya da aylık olarak evlere kutularla iletirken, çocuklar aileleri ile verimli vakit geçirme fırsatı yakalıyor.
#Okulöncesi