ÖSYM internet sitesi çöktü mü? Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin internet sitesi akşam saatlerinde yaşanan erişim sorunu ile gündeme geldi. Sınavlar ve sınav sonuçlarını bekleyen binlerce kişi ÖSYM'nin internet sitesinde yaşanan erişim sorunuyla beraber, sosyal medyada paylaşımda bulunarak, "ÖSYM.gov.tr ana sayfası neden açılmıyor?" sorusuna yanıt aradı. Kurumun Twitter adresinden yapılan açıklamada, sorunun altyapı çalışmalarından kaynaklandığı belirtildi. İşte, ÖSYM'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamalar.
#Ösym Erişim SorunuSosyal medyada ÖSYM giriş ve AİS'e erişim sorunu iddiaları gündemde. Sosyal medyadaki pek çok kullanıcı, ÖSYM ve AİS (Aday İşlemleri Sayfası)’na erişmekte problem yaşadıklarını dile getirdi. 'ÖSYM çöktü mü? AİS'e neden giriş yapılmıyor?' Sorusuna yanıt arayan kullanıcılar, Twitter üzerinden yetkililere ulaşmaya çalışıyor.
#YksOkul öncesi eğitim, başlangıçta özellikle çalışan aileler için bir sığınak olarak değerlendirilmiş ve eğitimin temelini çocukların bakımı ve çeşitli temel becerilerin kazandırılması oluşturmuştur. Zaman içinde gelişen eğitim literatüründe ayrı bir konu alanı haline gelen okul öncesi eğitimin sağladığı faydalara yönelik yapılan çalışmalar bu eğitim kademesinin çok boyutlu katkılar sağladığını ortaya koymuş, bu katkıların sonucunda eğitim sistemlerinde hızla yaygınlaştırılmaya başlandı. Bugün, okul öncesi eğitimi almanın sağladığı getirilerin eğitimin ötesine geçtiğini; istihdama geçişten yaşam doyumuna kadar birçok yaşam göstergesinde önemli avantajlar sağladığı biliniyor.
#Konuk YazarÖSYM internet sitesi çöktü mü? Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin internet sitesi akşam saatlerinde yaşanan erişim sorunu ile gündeme geldi. Kurumun Twitter adresinden yapılan açıklamada, sorunun altyapı çalışmalarından kaynaklandığı belirtildi. İşte, ÖSYM'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamalar.
#ÖsymYaklaşık 10 milyon çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret, temel ücret niteliğinde olup birçok gelir ve sosyal destek kalemini etkilemektedir. Asgari ücret artışına koşut; kıdem tazminatı, sigorta primleri, işsizlik ödeneği, askerlik ve doğum borçlanması, genel sağlık sigortası primleri, isteğe bağlı sigorta primleri, 65 yaş üstü aylıkları, engelli aylığı ve staj primleri de artıyor. Bu anlamda asgari ücretin artışı özellikle dar ve sabit gelirli kitleyi çok yakından ilgilendiriyor.
#Asgari ÜcretİSG: İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı ile ilgili detaylar açıklandı.. Adayların başvuru ile ilgili merak ettiği tüm soruların cevapları yayınlanan başvuru kılavuzunda detayları ile aktarıldı. İşte İSG 2. Dönem başvuru tarihleri ve detaylar
#İsgAdalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan 1300 hakim ve savcı alımı ile ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre başvuru şartları ve detaylar açıklandı. Peki Adalet Bakanlığı 1300 Hakim ve Savcı alımı için istenen şartlar nedir?
#Adalet BakanlığıDown sendromlu, otistik ve diğer gelişim bozukluklarına sahip bireyler ile ailelerinin sorunlarının tespiti, problemlerin çözümü için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Başkanvekili, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığında toplandı.
#Engelli ÖğrenciÖSYM’nin ana sayfası ve AİS'te (Adaylar İşlemleri Sayfası) yaşanan erişim sorunu sona erdi. Bir süredir hem ÖSYM hem de AİS'e giriş yapamayan YSK adayları, sosyal medya hesaplarından yetkililere ulaşmaya çalışıyordu. Sorunun çözülmesi ardından sınav giriş belgesi için sorgulamalar kaldığı yerden devam ediyor. Peki, YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır?
#ÖsymBelli bir konumda veya coğrafi olarak farklı lokasyonlarda yazılım, veri saklama, verileri belli algoritmalar ile hesaplama, güvenliğini sağlamak, müşteri ihtiyaçlarına göre şekillenen internet ağları üzerinden sürekli erişim olanağı sağlayan hizmete verilen addır. Bulut bilişim milenyum yıllarında popüler olmaya başlayan bir kelime olarak hayatımıza girmiş olmasına rağmen aslında benzer şekilde teknolojileri kullanılageliyordu.
#Bulut BilişimTürkiye’de yükseköğretim son yıllarda oldukça büyük bir genişleme yaşadı. Son 10 yılda yükseköğretim kurum sayısı yaklaşık üç kat, okuyan öğrenci sayısı da iki katından fazla arttı. Her ilde bir üniversite politikası sonunda, her ilde en az bir üniversite kuruldu. Dahası, yatay ve dikey geçişleri kolaylaştıran düzenlemeler yapıldı. Ancak, bütün bu gelişmelere rağmen yükseköğretime olan talebin giderek artmaya devam ettiği ve edeceği açıkça görülüyor.
#Kadın AkademisyenÜniversite döneminde kazanılan beceriler gençleri iş hayatına hazırlıyor. Uzmanlara göre sorumluluk sahibi olmak, alçakgönüllülük, gelecek zekası, dünya vatandaşlığı, eleştirel düşünebilmek, ekip çalışması gibi kriterler iş yaşamında ve sosyal alanda bir adım önde olmayı sağlıyor.