En sevdiğim yemeğin ne olduğu ruh halime ve mevsime göre değişiyor. Bazen kalamar, bazen Konya usulü tandır... Kimi zaman kalkan çeker canım, kimi zaman tereyağlı pilav... Ama ata tohumundan meyve dediniz mi akan sular durur. Olgun, adeta çürümeye yüz tutmuş ama fermante olmamış meyve aşkım konusunda kendimi yalnız hissediyordum ancak gerçek öyle değilmiş. Okuduğum bir yazıdan bu tutkumun insanlık tarihinin başlangıcına dayandığını öğrendim.
#Fermante MeyveKırklareli’ne bağlı İğneada’da longoz ormanları gibi bir doğa harikasının yanında çevre ilçelerde üretilen hardaliyeden meşe balına, pancar pekmezinden çileğe keşfedilecek pek çok şey var. Hazır sonbahar gelmişken bu hafta sonu da rotayı saklı cennet İğneada’ya çevirelim…
#İğneadaZonguldak, Türkiye’nin en zengin taş kömürü yataklarına sahip, ekonomisi sanayi ile beslenen önemli bir şehri. Zonguldak, ülkemize sadece ekonomik açıdan değil turizm bakımından da büyük katkılar sunmaktadır. Ülkemizin zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları ile etrafını etkileyen bu şehrine dair
#Zonguldak İlçeleriZonguldak’ın Ereğli ilçesinde bu yıl sezonun ilk çileği meyvesini verdi. Serada üretilen çilek pazarda 10-15 TL’ye alıcı buluyor. Çilek üreticisi İsmet Koç diğer sebze ve meyvelerde olduğu gibi üretim artmadığı sürece fiyatların daha da yükselebileceğini söyledi.
#Çilek FiyatlarıPek çok ünlü (!) maalesef sizden daha becerikli, daha akıllı, daha yetenekli ve daha çok imkana sahip oldukları için değil, kötü beslenme planlarını ve sağlıksız yeme davranışlarını ısrarla uyguladıkları adeta “açlık oruçları” yaptıkları için incecik kalırlar.
#Osman MüftüoğluZONGULDAK'IN EREĞLİ İLÇESİNDE FAALİYET GÖSTEREN OSMANLI ÇİLEĞİ YAYGINLAŞTIRMA VE ÜRETİCİLERİNİ KORUMA DERNEĞİ TARAFINDAN ÇİLEKLİ PASTA YARIŞMASI DÜZENLENDİ. GEÇEN SENEYE ORANLA KATILIMIN DÜŞÜK OLDUĞU YARIŞMADA KONUŞAN DERNEK MALİ SEKRETERİ ŞABAN ÇETİNKAYA YEREL YÖNETİCİLERİN OSMANLI ÇİLEĞİNE SAHİP ÇIKMALARINI İSTEDİ.