Örgün eğitim ve öğretim, belirli dönemlerde yapılan açıklamalar ve alınan kararlar dolayısıyla merak ediliyor. Örgün eğitim ve öğretim, öğrencilerin eğitim-öğretim süresince ders ve uygulamalara devam etme zorunluluğunda oldukları bir eğitim-öğretim türünü işaret etmektedir.
#Örgün EğitimTeorik ve uygulamalı ders, Sağlık Bakanlığı'nın üniversiteler için yaptığı açıklamanın ardından gündeme geldi. Üniversiteler için uygulamalı derslerin başlamasına yönelik YÖK'e görüş bildirildi. Milyonlarca öğrencinin merak ettiği üniversitelerde teorik eğitim, derslerin anlatılarak ve bilgiye dayanan kısımlarının gösterilerek gerçekleşmesi anlamına geliyor. Uygulamalı eğitimde ise öğrenciler dersleri laboratuvar ve uygulama alanlarında işleyebiliyor. İşte, uygulamalı eğitim nedir sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.
#Uygulamalı Eğitim NedirSıkça dile getirilen ve eğitimin temel taşını oluşturan örgün eğitimin ne anlama geldiği karıştırılabiliyor. Birçok kişi bunu öğrenebilmek için internet üzerinde araştırma yapmaktadır. Peki, örgün ne demek? Örgün eğitim nedir? İşte bu konu hakkında bilmeniz gerekenler...
#Örgün Ne Demek?Formal ve informal eğitim terimleri, günümüz eğitim sisteminde önemli bir kıstastır. Bugünkü eğitim sisteminin temelleri neredeyse Sümerler’e dayanmaktadır. Formal yani Örgün Eğitim ülkemize Cumhuriyet kurulduktan sonra gelmiştir. Formal eğitim veya örgün öğrenme genellikle bir kişinin temel, akademik veya ticari becerileri öğrenebileceği okulun tesislerinde gerçekleşir. İşte, formal ve informal eğitim hakkında detaylı bilgiler
#Formal EğitimCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan "e-İnsan" programının tanıtım töreninde Ulusal Staj Programı yani USP hakkında konuştu. Peki, Ulusal Staj Programı nedir?
#Ulusal Staj ProgramıDestekleme ve Yetiştirme Kursları, belirli zaman dilimlerinde öğrenciler için ekstra destek eğitimi için verilmektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında öğrenciler, pekiştirme ve geri kaldıkları derslerde ise açığı kapatma imkanına sahip olabiliyor. MEB'in yaptığı son açıklamaya göre resmi okullarda eğitim alan 8. ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki bu sınıflara yönelik takviye kurslarında, 12. sınıf öğrenci ve mezunlarına yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitim belirtilen takvimde başlayacak.
#DykDisiplin cezası almadığına dair belge e okul üzerinden, okul yönetimlerinden ya da e devlet üzerinden alınabilir. Disiplin cezası önemli bir ceza olduğu için okul değişikliklerinde ya da iş görüşmelerinde istenebilir. Bu durumda okuldan ya da e okul üzerinden, eğer mezunsanız e devlet üzerinden disiplin cezası almadığınıza dair belgenizi alabilirsiniz. Disiplin cezası almadığına dair belgenin ne olduğunu ve nasıl alındığını sizler için derledik.
BİLSEM sınav sonuçları için gözler artık Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamaya çevrildi. 13 Haziran-12 Ağustos tarihinde gerçekleşen BİLSEM bireysel değerlendirmeleri geride kalırken, resim, müzik, genel zihinsel yetenek alanlarına yerleşecek olan öğrencilerin sınav sonuçları ağustos ayında erişime açılacak. Binlerce öğrencinin katılım sağladığı söz konusu sınavın sonuçları ile başarılı bulunanlar son süreçte BİLSEM kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. Peki, BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, BİLSEM sonuçları ile ilgili ayrıntılar.
#BİLSEM2022-DGS sonuçları açıklandı. 'https://sonuc.osym.gov.tr' sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından sonuçlarını öğrenen adayların gündeminde şimdi tercihler var. İşte, "DGS puanına Önlisans başarı puanı ekleniyor mu?" sorusunun yanıtı...
#DgsBİLSEM sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen BİLSEM mülakat sınavları 12 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek. Resim, müzik, genel zihinsel yetenek alanları BİLSEM bireysel değerlendirmelerin ardından öğrencilerin sınav puanlarını inceleyecek olan MEB, BİLSEM mülakat sonuçlarını ilan edecek. Binlerce öğrencinin katılım sağladığı BİLSEM kayıt işlemleri ise 29 Ağustos-9 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Peki, BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 2022 BİLSEM mülakat sonucu tarihi.
#BİLSEMYKS tercihleri 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercih yapacak adaylar bu süreçte bazı detayları merak ediyor. Bunlardan biri de ikinci öğretim. Peki ikinci öğretim nedir? İkinci öğretim ders saatleri nasıldır? İşte detaylar...
#İkinci Öğretim NedirBugünkü eğitim sisteminin temelleri neredeyse Sümerler’e dayanmaktadır. Formal yani Örgün Eğitim ülkemize Cumhuriyet kurulduktan sonra gelmiştir. Formal eğitim veya örgün öğrenme genellikle bir kişinin temel, akademik veya ticari becerileri öğrenebileceği okulun tesislerinde gerçekleşir. Formal Eğitim hakkında tüm detayları derledik.
#Formal EğitimSon günlerde adını sıklıkla duyduğumuz BİLSEM sınavı öğrenciler ve velilerle birlikte okulların da gündeminde yer alıyor. Sınava sayılı zaman kala bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, BİLSEM nedir, BİLSEM sınavına kimler katılabilir sorularına hız kazandırdı. İŞte BİLSEM sınavı ile ilgili detaylı bilgiler...
#BİLSEMBİLSEM sınavları ve başvuru süreci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. Normal eğitime nazaran özel eğitim programlarının uygulandığı BİLSEM eğitim programları, her yıl sınavla gerçekleşen alımların akabinde başlıyor. Bul yıl ise BİLSEM başvuru süreci 10-21 Ocak tarihlerinde başlamış olacak? Peki, BİLSEM nedir ve sınav süreci nasıl olacak? İşte, o detaylar
#BilsemBİLSEM sınavları için merak edilen başvuru tarihi açıklaması geldi. Özel yetenekli öğrencilerin katılım sağlayacağı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınavında ter dökecek olan adaylar, sınavı kazanmaları halinde bu eğitim kurumlarında devam etme hakkına sahip olacak. Peki, BİLSEM sınavları ne zaman yapılacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#BilsemBİLSEM sınavları ve başvuru süreci, öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. Normal eğitime nazaran özel eğitim programlarının uygulandığı BİLSEM eğitim programları, her yıl sınavla gerçekleşen alımların akabinde başlıyor. Peki, bu yıl BİLSEM sınavları ve başvuru süreci ne zaman başlayacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#BilsemEğitim ve öğretim kelimeleri dil devriminden sonra literatüre girdi. ''Öğretmek'' fiilinden türetilen öğretim temel bilgileri, disiplinleri ve uzmanlık alanlarını kapsar. Eğitim ise, bilgiden çok yorumlamaya ve uygulamaya dayalıdır. Örneğin periyodik tabloda yer alan kimyasal elementlerin sembollerini bilmek öğretimin, o elementleri deney ve araştırmalarda doğru bir şekilde kullanmak ise eğitimin bir parçasıdır. Eğitim ve öğretim arasındaki temel farklar nelerdir sizin için detaylı bir şekilde derledik.
Çağın bilgi ve becerilerine sahip yarınlarımız olan yavrularımız, yakın gelecekte eğitim ve öğretimdeki hızlı dönüşüme şahit olacak. Önümüzdeki yıllar, hayat tarzımızı salgın hastalıkla birlikte çok farklı bir yapıya dönüştürmeye aday gibi görünüyor. Elektrik-elektronik ve bilişim alanındaki gelişmelere paralel olarak iletişimde de baş döndürücü bir ilerleme gözleniyor. Yapay zeka ve robotik gibi üst düzey sayısal teknolojilerin kullanılması ve yayılması, toplum hayatında önemli değişiklikler meydana getirmektedir.
#Prof. Dr. Hüseyin Toros KimdirÜlkemiz genelinde geçmiş dönemlere oranla okur-yazarlık seviyesi oldukça ilerlemiştir. Fakat istenilen seviyelere ulaşamamıştır. Bu nedenle toplum ihtiyaçları eğitim yönünde artmış ve mesleki eğitimi giderici çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. Bu bağlamda yapılan eğitim çalışmaları yaygın eğitim kapsamındadır. Peki, Yaygın eğitim nedir ve özellikleri nelerdir? Yaygın eğitimin örgün eğitimden farkları nelerdir tüm detayları ile derledik.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğu, Ahmet Hakan'ın CNN TÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Bakan Kasapoğlu, yurtlardaki son durumu anlatırken, öğrencilerin yüzde 70'e yakınının yurtlara yerleştirildiğini belirtti. Ayrıca Kasapoğlu, eylem yapan öğrencilerin büyük kısmının yurt başvurularının olmadığını aktardı.
#Gençlik Ve Spor BakanıYükseköğretim için UNESCO’nun bir tanımlamasında “sosyal gelişmede, ekonomik büyümede, rekabet edebilirlikte, küresel kimliğin şekillenmesi ve korunmasında, barış kültürünün desteklenmesinde yükseköğretim yeri doldurulamaz bir kurumdur” deniliyor.
#PROF. DR. EROL ÖZVAR KİMDİR?Anadolu Üniversitesi’nin açıklaması ardından hibrit eğitim modeli bir kez daha gündeme geldi. Anadolu Üniversitesi, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Örgün Sistem Güz Dönemi derslerinin, 'hibrit eğitim' şeklinde yapılmasının planlandığını açıkladı. Peki, hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim sistemi ne demek? İşte hibrit eğitim modelinin detayları ve Anadolu Üniversitesi’nin hibrit eğitim açıklaması…
#Hibrit Eğitim Nedir2021 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021 Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Bu gelişmenin ardından tercih sürecine dair sorular merak konusu oldu. Peki, DGS puanına Önlisans başarı puanı ekleniyor mu?
#DGSOsmanlı Devleti döneminde eğitimle alakalı pek çok çalışma olmuştur. Bu çalışmalar dönemin koşullarına uygun bir biçimde yapılmıştır. Sizin için Tevhidi Tedrisat Kanunu nedir, amacı ve sonuçları nelerdir? Tevhidi Tedrisat Kanunu ne zaman kabul edildi? Tüm detayları ile derledik.
#Tevhidi Tedrisat Kanunu Nedir Amacı Ve Sonuçları Nelerdir?Türkiye devletinde birbirinden farklı kurumlar bulunmaktadır. Bu kurumların temel görevi ise ülke çıkarlarını korumaktır. Bu nedenle devletteki bu kurumlarda yer alan kişiler de özenli bir şekilde seçilir. MİT de oldukça önemli bir kurumdur. MİT nedir ve ne iş yapar? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Mit Nedir Ve Ne İş Yapar?Eğitim; kişinin davranışlarındaki yaşantı ile isteyerek ve kasıtlı şekilde değişime meydana getirme sürecine denir. Peki eğitim nedir ve türleri nelerdir? Eğitimin özellikleri, önemi ve amacı hakkında bilgileri derledik.
#Eğitim Nedir Ve Türleri Nelerdir?