TRT Haber’de yayımlanan, “Bi Fikrin Mi Var” adlı yarışmasında finale kalan ‘organik hoşaf’ projesinin sahibi Kübra Ağca, “Programın amacı fikrin ticari potansiyeliydi. Projeme bu açıdan önem verildi. ‘Alzheimer çipi’ projesini elediğim iddiaları doğru değil” dedi. Aynı yarışmaya Alzheimer çipi projesiyle katılan Alp Onur ve Bora Çıbıkçı ise, “Yarışmada organik hoşaf projesiyle eşleşmemiş olmamıza rağmen sosyal medyada bir yanlış anlaşılma oldu” dedi.
#Organik HoşafMI6, CIA, KGB… Berlin’deki ‘ajan savaşları’yla ilgili şahane ötesi bir film daha izledim geçen gün. Soğuk savaşın hüküm sürdüğü, duvarın halen daha durduğu zamane Berlin’inde, bir çok istihbarat biriminden elemanların fink attığı bir film bu.Lakin diğer izlediklerimden çok farklıydı.
#HürriyetSeçimdi, sandık sonuçlarıydı, itirazlardı derken haftalardır, haklı olarak kendimizi öylesine kaptırdık ki bu akışa, önümüze düşen birçok başka haberi ‘es geçiyoruz’. Dün yabancı medyayı tararken Dünya Sağlık Örgütü’nün son açıklamasına denk geldim. Şöyle diyor DSÖ: “Yapay tatlandırıcı kullanmayın. Tatlandırıcılar bir fayda sağlamadığı gibi Tip 2 diyabet ve kalp hastalıklarında artışa neden olabilir.” Şeker, kanser tedavi sürecimde beni de en çok yoran konuydu. Şekerden uzak durayım diye tatlandırıcı kullanıyordum ama ne büyük hata imiş. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya’yı aradım. Yapay tatlandırıcıların zararlarını, şeker ihtiyacını nereden sağlamak gerektiğini ve dahası şekeri nasıl bırakacağımızı 5 maddede anlattı.
#Dünya Sağlık ÖrgütüDoğal kaynaklardan gelen suyu içip ormanların ürettiği havayı soluyor, toprakta yetişen gıdalarla besleniyoruz. Bunaldıkça kendimizi doğanın kollarına atıyoruz. Peki, doğa konusunda ne kadar bilinçliyiz? Yaklaşan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü fırsat bilip size mini bir test hazırladık. Bakalım, her bir seçeneği birbirinden ‘zor’ olan bu testi geçebilecek misiniz? İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Kalan süreniz 1.5 derece*...
#GazetehaberleriZerdali ülkemizin bazı yörelerinde kayısı meyvesinin adı olarak kullanılsa da aslında sadece kayısının bir türünün adıdır. Biraz da bu kullanım kargaşasından olsa gerek, kelimenin doğru anlamının ne olduğu hakkında araştırmalar yapıldığı görülüyor. Zerdali ağacının kayısıdan farkları, nasıl ve nerede yetiştiği, özellikleri ve faydaları gibi bilgileri derledik.
#İcerikahberDaha çok Karadeniz ve Çukurova'da yetişen kızılcık, tezgahlarda yerini almaya başladı. Yıllardır farmakologların ilgisini çekmiş olan kızılcık, reçel, marmelat ve meyve suyu sanayisinde kullanılıyor. Bol miktarda C vitamini içeren kızılcık şerbeti evde yapabileceğiniz muhteşem bir içecektir. Peki, kızılcık meyvesinin faydaları neler, nasıl tüketilir?
#KızılcıkGaziantep'te bir lisede görev yapan biyoloji öğretmeni Elife Haksever, öğrencilerine dersi sevdirmek için üç yıl önce başladığı çalışmalar sonucu okulda 105 çeşit bitkinin yer aldığı bahçe oluşturdu. Haksever, öğrencilerinin de desteğiyle başladığı çalışmalar kapsamında, rengarenk çiçeklerle donattığı okul bahçesinde çilek, karpuz, kabak ve baklagiller de yetiştiriyor. Yabani otlarla organik gübre üreten öğrenciler, bahçede yetiştirdikleri sebzelerle yemek de yapıyor.
#ÖĞRENCİSaray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.