İnce belli bardakta içilen çayımızın yeri ayrı... Simit-peynirin de vazgeçilmez tamamlayıcısı, mükellef bir kahvaltının da... Saatler akşamüstünü gösterdiğindeyse çay bu kez masanın ana kahramanı oluyor, yanına sayısız lezzet sıralanıyor. Kuru pastadan galetaya, mekikten ponçiğe en iyi çay eşlikçilerini sunan adresleri jürimiz seçti.
#KurabiyeGeride bıraktığımız sene içinde çok sayıda olağanüstü yemek yedim. ‘En iyisi şu’ demek imkânsız gibi. Ben de farklı bir yöntem izledim. Gözümü kapattım ve farklı kategorilerde belleğime kazınmış yemekleri düşünüp aklıma ilk gelenleri kaydettim. Sonuçları sizinle paylaşmak istiyorum...
#20171934’te faaliyete başlayan bu fırında tek sorun ne yiyeceğinize karar vermek çünkü odun fırınında pişen tüm ürünler çok lezzetli. Uzun zamandır bu kadar iyi galeta tatmamıştım. Fındık ve badem unuyla hazırlanan acıbademi çok beğendim. Beşiktaş semti sakinleri sabahları buradaki düzeyinde bir poğaça bulabildikleri için çok şanslılar.
#Oktay Kurabiye FırınıArtık siz de biliyorsunuz, ‘Kadıköy is the new black’. Yakın zamanda ‘dünyanın en havalı 50 semti’ listesine bile girdi. Sizin için sahaya indim. Gerçi çok açılamadım, kapımın önüne kadar çıkabildim ama kapım, Kadıköy’ün ‘fancy’ bir sokağına açılıyor neticede. İşte elinizde rehberlerle bütün pub ve kafelerine girdiğiniz mahallemin hiç test etmediğiniz köşeleri...
#Kadıköy İs The New Black