Öğretmen kariyer basamakları, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle belirlendi. Yönetmelikle, aday öğretmenlerin adaylık süreçleri ile öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Buna göre, 18 Ekim 2024 tarihinde aday öğretmen olarak görev yapanlar ile bu tarihten 1 Eylül 2025 tarihine kadar aday öğretmen olarak istihdam edilecekler, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na tabi tutulacak. Adaylık süreci 1 yıldan az, 2 yıldan çok olamayacak. Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nı tamamlayan ve bir yıllık görev süresini dolduran aday öğretmenlerin adaylıkları, süreç sonunda kaldırılarak öğretmenliğe atamaları yapılacak. İşte, öğretmen kariyer basamağı yönetmeliğinden detaylar
#ÖğretmenÖğretmenlik meslek kanunu maddeleri yürürlüğe girmesinin ardından gündeme geldi. Öğretmenlik mesleğini kariyer mesleği haline getiren öğretmenlik meslek kanunu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Özer, "Yarın yönetmelikte bahsi geçen uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili eğitim programını ve sınav takvimini tüm kamuoyuyla paylaşacağız ve 2022 yılı bitmeden süreci nihayete erdireceğiz." dedi. Kanun kapsamında öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için öngörülen yazılı sınavlar, yılda bir defa yapılacak. Peki, öğretmenlik meslek kanunu nedir, neleri içeriyor? İşte, öğretmenlik meslek kanunu hakkında ayrıntılar...
#Öğretmen Meslek KanunuErken çocukluk dönemi, insan yaşamının ilk sekiz yılını kapsayan dönem olarak kabul edilir. Erken çocukluk döneminin insan gelişimine temel oluşturacak becerilerin ve alışkanlıkların kazanıldığı kritik bir dönem olduğunu tüm dünya tarafından kabul edilir. Öğrenme yaşam boyu devam eder ve bu dönemde yaşamın hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı bir gelişme ve öğrenme süreci yaşandığını gösterir.
#Sosyo-Kültürel KuramOkan Dilik, 29 yıldır eğitimin içinde. Köy Enstitüsü mezunu öğretmen bir babanın oğlu olarak ODTÜ Eğitim Fakültesi’nin ardından başladığı meslek yaşantısında öğretmenlikten kurucu temsilciliğine kadar mesleğin neredeyse her seviyesinde görev yaptı. Dilik, eğitimde en önemli sorunun öğretmen yetiştirme olduğunu söyleyerek, “Eğitim fakültelerinin öğretmen yetiştirme programı yeniden gözden geçirmeli, özel sektör de buna destek vermeli” diyor.
#Eğitim78. sayımızın Kariyer sayfasında dil sorununa el attık. Kariyer basamaklarını tırmanırken adımlarınızı sağlamlaştırmak için en önemli faktörlerden biri elbette yabancı dil. Gelin, yabancı dil konusunda ülkemizin en tecrübeli kurumlarından birisi, olan A.Ü. TÖMER’in Taksim Şubesi İdari Koordinatörü Dr. Aysun Gürgüz’le yaptığımız bu faydalı sohbete siz de katılın.
#Tömer