Öğretmen Akademisi haberleri sayfasında Öğretmen Akademisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 878 Öğretmen Akademisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2025 yılından itibaren öğretmen atamalarında uygulamayı planladığı ‘Öğretmen Akademisi’nin, bu hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ ile resmileşeceğini söyledi. Selvi, “Burada artık mülakat uygulamasına son veriliyor. Yani artık KPSS puanı alan öğretmen adayı Akademi’ye gidecek. Başarılı olduktan sonra da bu arkadaşlarımız öğretmenliğe başlayacaklar” dedi.
#Öğretmen AkademisiÖğretmen Akademi Vakfı’nın çocuklara ve gençlere yönelik sürdürülebilir bir gelecek sağlamaları amacıyla düzenlediği Uzman Buluşmaları etkinliğin yeni teması sosyal ve finansal girişimcilik olarak belirlendi. Üç sosyal girişimcinin öğretmenlerle bir araya geleceği yayın, yarın öğrenci ve ailelere de açık olarak izlenebilecek.
#Öğretmen AkademisiGeleceğe yön verecek olan öğretmenlerin ulusal ve uluslararası alandaki gelişmeleri takip edebilmeleri ve kendilerini sürekli güncelleyebilmeleri için mesleki eğitimler büyük önem taşıyor. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından öğretmenlere 21. yüzyıl yetkinliklerini kazandırmak amacıyla başlatılan Öğretmen Akademisi programı bu anlamda önemli bir hizmet verecek.
#Üniversiteİstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği İstanbul Öğretmen Akademileri’nin son dersini İstanbul Üniversitesi’nde MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin verdi. Tekin, Öğretmen Akademileri’ni, 2018-2019 eğitim yılı başlamadan açacaklarını belirtti. Gazetelerde ve internet sitelerinde spekülatif haberler yer aldığını söyleyen Müsteşar Tekin, öğretmenleri bunları dikkate almamaları konusunda uyardı.
#Yusuf TekinMEB Müsteşarı Yusuf Tekin, liselere mahalli yerleştirme sistemiyle ilgili, "Öğrencilerimiz, evlerine birinci en yakın kategoriden de ikinci en yakın kategoriden ve üçüncü en yakın kategoriden de tercihte bulunabilecek" dedi.
#Yusuf TekinMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Eğitim sisteminin temel unsuru öğretmendir. Ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizin demokratik değerlerle buluşmasında, onların milli ve manevi değerlerle donatılmasında, ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlerin yetiştirilmesinde en büyük pay hiç kuşkusuz öğretmenlerimize aittir” dedi. Bakan Yılmaz, önümüzdeki dönemde Öğretmen Akademisi’nin hayata geçirileceğini de açıkladı.
#ÖĞRETMENLERTBMM Genel Kurulu'nda, 2016 yılı bütçesinin tümü üzerinde yapılan eleştirilere Hükümet adına yanıt veren Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek, eğitimle ilgili de açıklamalarda bulundu. Şimşek, dördüncü sanayi devriminin nitelikli eğitim gerektirdiğini belirterek, “Baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji, yeni meslek ve ihtiyaçların oluşumunu da gerektiriyor ve bu noktada bizim eğitimi yeniden yapılandırmamız, reform yapmamız gerekiyor. Bu amaçla eğitim reformunu önceliklendiriyoruz” dedi.
#TBMM1 Kasım seçimlerinin ardından, gözler iktidar partisinin seçim vaatlerine çevrildi. Yeniliklerin yapılacağı söylenen alanlardan biri de eğitim. Bu alanda Ak Parti’nin önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı yeniliklerden bazıları şöyle: Eğitim Kalite Endeksi hazırlanacak. KPSS’de bütün alanlardaki öğretmen adayları için alan sınavı yapılacak. Eğitim fakülteleri yeniden düzenlenecek, yükseköğretim reformu hayata geçirilecek. ‘Öğretmen Akademisi’ sistemi kurulacak.
#Tam Gün EğitimSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Öğretmen Akademileri ve Atölyeleri 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış Dersi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kacır, "Hedefimiz, Türkiye'nin kendi uydularını kendi roketleriyle ve inşallah Milli Uzay Programı kapsamında kuracağımız bir uzay limanından uzaya gönderiyor olmak." dedi. Bakan Kacır, "Türkiye'nin 10 yıllık hedefleri var Milli Uzay Programı kapsamında. Bunlardan biri bu uydu projelerinin devamına yönelik hedefler. Türkiye inşallah TÜRKSAT 6A'dan sonra uydu ihracatçısı bir ülke haline de gelecek. Yeni nesil uydular yapacağız. Alçak yörünge uydu takımlarını Türkiye'de yerli ve milli olarak üreteceğiz, geliştireceğiz." şeklinde konuştu.
#Milli Uzay ProgramıTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2025 yılından itibaren öğretmen atamalarında uygulamayı planladığı ‘Öğretmen Akademisi’nin, bu hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ ile resmileşeceğini söyledi. Selvi, “Burada artık mülakat uygulamasına son veriliyor. Yani artık KPSS puanı alan öğretmen adayı Akademi’ye gidecek. Başarılı olduktan sonra da bu arkadaşlarımız öğretmenliğe başlayacaklar” dedi.
#Öğretmen AkademisiANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneği, 2007’den bu yana düzenlediği öğrenci kampları, eğitimler, mentorluk programları ve burs destekleri ile gençlere destek olmayı sürdürüyor. ANGİKAD Başkanı Gözde Diker, “Hayal kurun, ama çok çalışın. İnanın, bedel ödemeden başarıya ulaşmak mümkün değildir” dedi.
#ANGİKAD Girişimci İş Kadınları DerneğiTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye katkılarıyla yürütülen Kız Kardeşim Projesi, ikinci kez, iyi örnek projesi olarak, Birleşmiş Milletler’in merkezinde düzenlenen Kadının Statüsü Komisyonu'nun (KSK) 66’ncı oturumunda anlatıldı.
#Kız KardeşimTÜSİAD Eğitim Çalışma Grubu tarafından hazırlanan “COVID-19 Etkisinde Türkiye’de Eğitim Raporu”na göre salgının öğrencilerin okuldan kopma riski altında olduğunu ortaya koydu. Erken çocukluk çağında 5 milyon öğrenci, ilköğretim kademesinde ise 6,5 milyon öğrenci eğitimini yarıda bırakma riski altında. İstanbul’da yapılan bir araştırma ise derin yoksulluk yaşayan hanelerde çocukların yüzde 11,3’ünün yeni dönemde okula devam etmeyeceğini öngörüyor.
#TUSİADÖğretmen Akademi Vakfı’nın çocuklara ve gençlere yönelik sürdürülebilir bir gelecek sağlamaları amacıyla düzenlediği Uzman Buluşmaları etkinliğin yeni teması sosyal ve finansal girişimcilik olarak belirlendi. Üç sosyal girişimcinin öğretmenlerle bir araya geleceği yayın, yarın öğrenci ve ailelere de açık olarak izlenebilecek.
#Öğretmen AkademisiDiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) öğrenci ve öğretmenlerine hitaben, "Bizler istiyoruz ki; bu güzel ülkemizi bizden sonra emin ve güvenilir ellere teslim edelim. İstiyoruz ki; bu güzel ülkede güzel insanlar yetişsin ve güzel işler yapsınlar" dedi.
#Ali ErbaşGaranti BBVA ve kurucusu olduğu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) pandemi döneminde yeni bir proje başlattı. Mesafe Tanımayan Öğretmen projesiyle öğretmenlere uzaktan eğitim tasarımı eğitimleri veriliyor. 13 bin öğretmen eğitim alıyor.2020 yılına damga vuran pandemi birçok alanda büyük değişimlerin yaşanmasına neden oldu. Bunlardan biri de eğitim. İlkokuldan üniversite eğitimine çevrimiçi dersler eğitimde birçok zorluğu ve yeniliği beraberinde getirdi. 2008 yılında öğretmenlerin gelişimine katkıda bulunmak için Garanti BBVA tarafından kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) da bu süreçte “Mesafe Tanımayan Öğretmenler” projesini başlatarak, öncelikle bu değişen yeni sistem için öğretmenlerin yetkinliklerini geliştirmeyi amaçladı. Bu proje için Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu ve ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu ile çevrimiçi bir sohbette buluştuk. (Sponsorlu içerik)
#Htvproje‘Öğretmenler Haftası’nda öğretmenlerimizle buluşuyoruz!’ webinarı yapıldı. Etkinlikte, koçluk deneyimine sahip panelist öğretmenler, bütün öğretmenlerin koçluk eğitimi alabilmesinin ülkemiz ve eğitim sistemiz için büyük bir kazanım olacağını belirtti.
#ÖğretmenÖğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenecek geleneksel ÖRAV Eğitim Şenliği’nin altıncısı bu yıl herkese açık olarak çevirimiçi gerçekleştirilecek. Türkiye'nin uzaktan eğitim alanındaki ilk ve öncü şirketleri Enocta ve Advancity sponsorluğunda, 21 Kasım saat 13:00-17:30 arasında düzenlenecek. Altıncı ÖRAV Eğitim Şenliği’nin bu yılki teması ise ‘Pandemi Sonrası Dönüşüm’.
#ÖRAVKoronavirüsle mücadeleye gönüllülük esası ile destek veren Bursa’daki meslek liseleri, 3 katlı cerrahi maske, siper türü maske, tek kullanımlık tulum, önlük, ortam ve el dezenfektanları, 3D yazıcılarda laringoskop cihazı üretiyor. Salgın sürecini işaret ederek, mevcut sürecin en kısa zamanda ve kayıpsız olarak sona ermesini temenni ettiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Hedefimiz ise; bu çalışmalara, virüsün etkisi bittikten sonra da süreklilik kazandırmak… Bu doğrultuda; Bakanlığımız’ın 2023 Eğitim Vizyonu’nu da referans alarak gerekli planlama ve çalışmaları yapmaya başladık. Meslek liselerinin üretim gücünü, ülkemizin kalkınması için sonuna kadar kullanmaya kararlıyız” diyor.
#Bursa2019'un sonuna doğru ortaya çıkan "yeni koronavirüs" salgını nedeniyle 16 Mart'tan beri Türkiye'de tüm seviyede öğrenciler için öğretim evlerden yürütülüyor. Tüm Türkiye bir açık öğretim fakültesine dönüşmüş durumda. Dünyanın geri kalanı için de durum bundan çok farklı değil.
#HürriyetÖRAV’ın proje ortağı olduğu Mülteci Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitime Doğru (TIEREF) Erasmus KA3 Projesi, mülteci alanında çalışanlar ve sınıfında mülteci öğrencilere sahip olanlar için farklı ülkelerde uygulanan iyi örneklere ulaşılacak bir online platform hazırlayacak.
#ÖravMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim ilk işimiz öğretmen olarak kendimizi tanımak ve arkasından çocukları tanımaktır. Bütün çocuklar için aynı paketi vermeye değil, her çocuğun ihtiyacını ve kişisel birikimini, kişisel ilgisini, becerisini, yeteneğini dikkate alan, kişiselleştirilmiş bir yaklaşıma ihtiyacımız var" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıÖğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Ashoka Türkiye ile işbirliği yaparak, 'Fark Yaratan Sınıflar' projesi kapsamında yeni bir eğitim içeriğini hayata geçirdi. ÖRAV’ın eKampüs platformunda yayınlanacak eğitim programı, uzaktan eğitim aracılığıyla binlerce öğretmene ulaştırılacak.
#Öğretmen Akademisi VakfıMEB'in, eğitim fakülteleri dışındaki üniversite mezunlarının öğretmen olabilmeleri için pedagojik formasyon alması zorunluluğunun kaldırılması yönündeki kararlığı çok yerinde. Pedagojik formasyon eğitimi, zaten uygulamada pek çok hata barındırıyor. Çoğu yerde, öncelikle öğretim üyelerine ek bir gelir kaynağına dönen, öğretmen yetiştirme kalitesine önemli ölçüde zararlar veren bir uygulama. Öğretmen yetiştirmede en akıllı çözümün, okullarda oluşturulacak ‘Öğretim liderleri’ mekanizması olacağı inancındayım.
#Öğretmen