İstiklal Marşı 100 yaşında

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşı 100 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2021 00:29

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında Ankara’da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

EZBERE OKUYANA AT BİNME EĞİTİMİ

Çubuk’ta Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çubuk Öğretmen Akademisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ‘On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezberleyerek okuyan 100 öğrenciye, AYBÜ Çubuk yerleşkesinde uzman hocalar tarafından binicilik eğitimi verilmeye başlandı. Haftada 3 gün verilecek eğitimler 1 yıl sürecek.

İstiklal Marşı 100 yaşında

Eğitimin ilk dersine katılan öğrenciler, ata binmenin keyfini yaşadı.

İstiklal Marşı 100 yaşında


FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Haberin Devamı

Kahramankazan’daki etkinlikler kapsamında Yıldırım Beyazıt Ortaokulu öğrencileri okullarının bahçesine fidan dikti. Kahramankazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de Mehmet Akif Ersoy’un hayatına ve marşı yazdığı sürece ilişkin oratoryo sahneledi.

İstiklal Marşı 100 yaşında


MİNİKLERDEN MARŞ KLİBİ

Balâ Kaymakamlığı, Balâ Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile öğrenciler Anıtkabir başta olmak üzere kentin simgesel mekânlarında klip çekti. Öğrenciler, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını seslendirdi. Klip, sosyal medyada büyük beğeni topladı.

AYNI RUH 1. MECLİS’TE

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘100. yılda 100 etkinlik’ projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenler, milli marşı, Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alındığı Ankara’daki Tacettin Dergahı’nda ve kabul edildiği Ulus’taki 1. Meclis’te okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!