Pandemiyle birlikte esnek çalışma modeline geçen çalışanlar ofise dönüşle birlikte online toplantı yapabilecekleri alana ihtiyaç duymaya başladı. Ofis mobilya sektörü, bu ihtiyacı gidermek için gürültüden izole edilmiş toplantı kabinleri üretti. Fiyatları 3 bin ila 10 bin dolar arasında değişen bu ürünlere en çok büyük ölçekli şirketler ilgi gösterirken, kısa ve orta vadede tüm dünyada yaygınlaşması bekleniyor.
#Hürriyet İKAkbank, başlattığı ‘Dönüşümde Gelecek Var’ projesi ile Akbank Genel Müdürlük binasında işlevini tamamlamış mobilyaları okul mobilyasına dönüştürerek 6 Şubat depremlerinden etkilenen öğrencilerin kullanımına sundu. Projenin ilk aşamasında ileri dönüştürülen yaklaşık 4 bin 800 okul mobilyası, deprem bölgesindeki 360 anaokuluna teslim edildi. Şimdilik 170 bin öğrencinin yararlandığı projeyle toplam 650 okul ve 290 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
#OfisÇalışanlar için evden çalışma sürecine uyum beklenilenden daha kısa sürse de günde ortalama sekiz saatini oturarak geçirmek ve mola saatlerini evin içinde harcamak hem fiziksel hem de zihinsel hareketsizliğe sebep oluyor. Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının yanında; odaklanma problemi, yorgunluk ve göz kuruluğu gibi etkilere sebep olan hareketsizliği önlemek için neler yapabiliriz? Sizler için bir araya getirdik.
#BürotimeB+S İçmimarlık ve Tasarım Stüdyosu’nun kurucusu içmimar Betül Sezgin, kişiye özel tasarımlarla şık ve konforlu yaşam alanlarını hayata geçirdiklerini söyledi. İzmir’de son dönemde turizm sektörüne yönelik tasarım ve renovasyon projelerinde yer aldıklarını belirten Sezgin, villa, konut, ofis, restoran ve otel gibi alanlarda profesyonel çözümler sunduklarını ifade etti. Her bireyin kişisel zevkinin ve ihtiyacının farklı olduğunu dile getiren Betül Sezgin, şöyle devam etti:
#150 ülkeye ofis mobilyaları ihraç eden Nurus, şimdi de kendi kargo uçağını tasarlıyor. 300 kilo yük taşıma kabiliyetinde olacak uçak yaklaşık 10-12 metre kanat açıklığına sahip olacak. Uçak insansız çalışacak, fosil yakıtlı bir motora sahip olacak. Uçabilecek ilk model yaklaşık 16 ay içinde hazır hale gelecek.
#NurusHer ofis veya işyerinin temel ofis malzemelerine ihtiyacı vardır. Sanayi sektöründe doğru makinelerin önemi göz ardı edilemezken, günlük ofis işleyişinin ayrılmaz bir parçasını oluşturan çok çeşitli ofis malzemeleri bulunmaktadır. Bir ofiste bulunması gereken malzemeler ve mobilyalar nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Ofis MalzemeleriKeson, su geçirmeyen bir tutma yapısına sahip olan bir araçtır. Söz gelimi bir köprü ayağının temelleri üstünde çalışmak, beton olan bir baraj inşası için ya da gemilerin tamiri için sıklıkla kullanılır. Keson kelimesinin ne demek olduğunu, kesonların hem inşaat sektörü içerisinde he de mobilya sektörü içerisinde nasıl kullanıldığını ve bu yapıların hangi özelliklere sahip olduğunu sizler için derledik.
#Keson Nedir?Yıl 1979... Ümit ve Bahar Yorgancıoğlu, ‘iç mekan kontrat’ işleri yapmak için ilk adımı atar. Daha sonra ise ‘özgün mobilya perakendesi’ olma hedefiyle 1989’da İzmir’de ilk mağaza açılır. Çocukluğundan beri işin içerisinde olan ikinci kuşaktan Doruk Yorgancıoğlu da Amerika’da eğitim aldığı dönem pazardaki fırsatları fark eder. Ve 2008’de ailesini ikna ederek Amerika’da mağaza açar. Yönünü doğudan batıya çeviren Doruk Yorgancıoğlu, Dorya’yı devlet adamlarından ünlü simalara kadar birçok ismin evini, ofisini donatan bir marka haline getirir. Bugün hem Dorya Home markasıyla birçok ülkeye ihracat yapan, hem de 2’si Türkiye’de 3’ü Amerika’da toplam 5 mağazayla yola devam eden Doruk Yorgancıoğlu’nun gündeminde sanal mağazalar ile tekne üretimi var.
#İzmirKoronavirüsün milyonlarca insanı evden çalışmaya zorlamasıyla ‘ofis’in geleceği herkes için merak konusu oldu. Salgın sona erdiğinde çalışanlar plazalara geri mi dönecek, yoksa işverenler uzaktan çalışma sayesinde azalan giderleri göz önünde bulundurup bu işi kalıcı hale mi getirecek? Yöneticiler, çalışanlar ve insan kaynakları uzmanlarını dinledik...
#GazetehaberleriTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri iş kadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle iş başına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Çanakkale’deyiz...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#Gazetehaberleriİç pazardaki daralmayı ihracatla aşan Çalışkan Ofis Mobilyaları, Sri Lanka’ya kadar uzandı. Kişiye özel tasarım mobilya üreten firma, ürünleri 3 boyutlu olarak müşterisine sunuyor, tek tuşla fabrikaya sipariş olarak geçiyor. 2020’de ihracat payını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefleyen firma, yurtdışında 5 mağaza açmayı hedefliyor.
#KOBİ2007 yılında kurumsal hayatı bırakıp kendi işini kurma fikriyle yola çıkan Saniye Kurt, bugün Türkiye’nin en büyük şirketlerine depolama, ambar ve raf sistemleri üretiyor. “Doğu Afrika’dan Batı Afrika’ya her yeri gezdim” diyen Kurt, “Bugün 15 Afrika ülkesine ihracat yapıyoruz. En büyük hayalim bu bölgede fabrika kurmak” diyor...
#GazetehaberleriTürkiye’de sinema salonu sayısı son 10 yılda yüzde 80 artınca, sinema koltuğu üreten firma sayısı da patladı. İstanbul Esenyurt’taki fabrikasında ofis mobilyaları üretirken, gelen bir teklif ile sinema koltuğu tasarlamaya başlayan Halil Karaman da bu üreticilerden biri... Karaman, bugün Endonezya’dan Vietnam’a kadar dünyanın birçok ülkesine sinema koltuğu ihraç eder hale geldi. Şirket şimdi de Amerika’da yenilenmesi planlanan sinema salonlarına teklif götürdü.
#Gazetehaberleri