Ocaklar birbirinden leziz yemekler hazırlarken en büyük yardımcımız. Bazı günler oluyor ki gün içinde defalarca silinip temizlenmesi gerekebiliyor. Sıçrayan sos kalıntısı, damlayan yağ lekesi... Anında müdahale edilmediğinde kuruyup uğraştırıcı olabiliyor. Bu konuda birkaç küçük formül imdadınıza koşacak. Mutfağınızdaki tek bir malzeme ile ocaklarınızı cam gibi parlatabilirsiniz. işte ocak lekelerini kökünden kazıyıp atmanın sırrı...
#Ocak TemizliğiKurban kesiminden sonra, etten ayrılan kısımlar özel olarak temizlenip, pek çok tarif hazırlanmaktadır. Ancak ilk önce doğru metotlarla ve hijyenik biçimde temizlemek oldukça önemlidir. Dana, inek, koyun gibi hayvanların sadece etinden değil, sakatat kısımları ile de değerlendirilmektedir. Kelle gibi parçalar, oldukça hijyenik biçimde temizlenmelidir. Peki, kelle nasıl temizlenir? Kelle çorbasının terbiyesi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kelle