Tottenham forması giyen Heung-min Son, 4 hafta süren zorunlu askerlik görevini tamamlayarak terhis oldu. Güney Koreli oyuncu, birliğinde bulunan 157 kişiyi geride bırakarak 'En iyi performans gösteren asker' ödülünü aldı.<div style="margin: 0 auto; max-width: 100%; min-width: 300px;"><div style="position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden;"><iframe style="width: 300px; min-width: 100%; position: absolute; top: 0; left: 0; height: 100%; overflow: hidden;" src="https://embed.dugout.com/v2/?p=eyJrZXkiOiIyRERmaDVGcCIsInAiOiJzcG9yYXJlbmEiLCJwbCI6IiJ9" width="100%" height="400" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen" data-mce-fragment="1"></iframe></div></div>
#Heung-Min SonAnkara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, sanayiye yönelik yeni fonlama modeli önerisinde bulunarak, "Bankalar beni fonlayacağına benden mal alan insanları fonlamalı. Tüketici kredilerine benzer bir modelin sanayi için de uygulanıyor olabilmesi gerekiyor." dedi.
#ASOAnkara Sanayi Odası (ASO) Genel Sekreteri Yavuz Cabbar, Türkiye'deki nükleer enerji santrallerinin inşasında yerli sanayicinin daha fazla yer alması ve yerlileşme sürecinin hızlanması amacıyla kurulacak ‘İleri Teknoloji ve Nükleer Eğitim Merkezi’ için ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir bina satın alındığını belirterek, "14 milyonluk proje için Ankara Kalkınma Ajansı’ndan (AKA) 9 milyon lira istedik. Bu yıl bitmeden çıkacağına inanıyoruz. Teknik altyapıyı kurup eğitimlere başlayacağız" dedi.
#ASOAnkara Sanayi Odası(ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik iş birliği ve ASO’nun uygulama ortağı olarak katılımıyla inşa edilecek model fabrika için yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırım yapılacağını söyledi.
#Nurettin ÖzdebirBaşkent’te kurulacak nükleer eğitim merkezi için Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yaklaşık 5 milyon liralık destek almaya çalıştıklarını belirten ASO Genel Sekreteri Doç. Dr. Yavuz Cabbar, “Eğitim merkezinin maliyeti için bina gideri hariç 14 milyon liraya ihtiyacımız var” dedi.
#NükleerEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile varılan yeni mutabakat çerçevesinde nükleer mühendislik eğitimi için altı yıllık süreçte Rusya’ya gönderilecek öğrenci sayısının toplamda 300’den 600’e, yılda ise 75 öğrenciye çıktığını açıkladı.
Mersin Akkuyu'da yapılması planan nükleer santralde çalışacak 600 öğrenci Rusya'ya eğitime gönderiliyor. Rusya'daki eğitimleri sürecinde burs alacak olan ve her türlü ihtiyaçları karşılanacak olan öğrencilerin Türkiye'ye dönüşlerinde de işleri 'garanti'. Yüksek ücret ile işe alınacak öğrencilerin sahip olacağı hakları ise oldukça fazla.