Dünya genelinde her gün 14 milyon öğüne sağlık ve lezzet katan Norveç somonuna olan ilgi Türkiye’de de hızla artış gösteriyor. Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin araştırmasına göre, Türkiye’deki restoranlarda en çok tüketilen balık çeşidi olan somon aynı zamanda, her 10 Türk tüketiciden 7’sinin somon tercihi olarak dikkat çekiyor. Peki, Norveç’in soğuk ve tertemiz sularında yetişen bu balık hakkında neler biliyoruz? İşte yetiştirilme koşullarından kullanılan yemlerin içeriğine, Norveç somonu hakkında bilmeniz gerekenler…
#SomonSomon İsveç ve Norveç gibi İskandinav ülkelerinden sofralarımıza konuk bir balık. Pembe eti, omega-3 deposu yağlı yapısı, kolayca pişmesi ve lezzetiyle herkesi mutlu eden somonla neler yapabilirsiniz neler... Sizin için çeşit çeşit tarifler derledik. Güneş ışığına hasret kaldığımız bugünlerde D vitamini ihtiyacınıza da destek olacak somon balığı tarifleri hemen aşağıda...
#Somonlu TariflerAlarko-Leröy, "100 Somon Lezzeti" adında bir kitap hazırladı. Kitapta somon balığından yapılan yemeklerin tarifleri yer alıyor. Tarifler arasında, dünya mutfaklarında pişirilenlerin yanı sıra somon şiş, beğendili somon, somonlu keşkek, somon güveç gibi geleneksel damak tadımıza yakın olanlar da var. Yeni tatlar yaratmak isteyenlere yönelik detaylı yemek kitabından 2 bin adet basıldı ve 19 YTL’den satışa çıktı.