Menemen her mevsim sofraların aranan lezzeti. Sadece kahvaltı da değil, her öğün keyifle tüketilen bir lezzet. Yazın güzel domatesler de kışlık menemen için oldukça uygun. Bol ve kıpkırmızı nefis domateslerle menemeni hazırladıktan sonra geriye kışın sadece ısıtıp üzerine yumurta kırmak kalıyor. Tercihe göre soğanlı veya soğansız olarak yapabilirsiniz. Peki konserve menemen nasıl yapılır? İşte kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Konserve Menemen Nasıl YapılırEkşi maya ile yapılan ekmeklerin tadı ayrı güzel oluyor. Eğer ekmeğin ekşiliğini tercih etmiyorsanız, nohut mayayı deneyebilirsiniz. Tatlı maya olarak bilinen nohut mayasını evde kolayca hazırlamak mümkün. Peki nohut mayası nasıl yapılır, kaç saatte hazır olur? Nohut mayası nasıl saklanır? İşte evde nohut mayasından ekmek yapımı ve püf noktaları...
#Nohut Mayası Nasıl YapılırSon dönemde evde yapılan ekmekler oldukça popüler. Birçok kişinin tercihi de ekşi maya. Ancak siz ekmeğin ekşiliğinden hoşlanmıyorsanız, tatlı maya olarak da bilinen nohut mayasını da deneyebilirsiniz. Sizin için hem ekmek hem de yoğurt yapımında kullanılabilen nohut mayasının hazırlanışını ve bu mayayla ekmek yapmanın püf noktalarını araştırdık. Afiyet olsun…
#Nohut MayasıMayalı ya da daha popüler ifadesiyle fermente gıdalar, son dönemde sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi. Sirke, kefir, ekşi mayalı ekmek derken hepimiz birer maya uzmanı olduk çıktık. Son dönemde dikkat çeken bir diğer ürün de nohut mayası. Hem ekmek hem de yoğurt yapımında kullanılabilen nohut mayasını evde hazırlamak isteyenler için çok işe yarayacak bazı ipuçları derledik. İşte nohut mayasının yapılışı ve dikkat edilmesi gerekenler…
#Nohut Mayası