Kos, en sevdiğim Yunan adalardan biri. Defalarca gitmiş olmama rağmen bu kez araba kiralayarak gezdiğim Kos adasında… Cırcır böceklerinin cıvıltısı eşik etti bana. Burada Yunanlı seyehat ve yemek yazarlarıyla bir araya geldim. Ada’nın ünlü şefleriyle Türk ve Yunan yemeklerinin sırlarının konuşulduğu geleneksel ve modern mutfağın birleştiği değişik tatları tattığımız harika bir deneyim oldu.
#Kos AdasıYaz, kapıda. Farklı bir deneyime hazır mısınız? Yazı, ‘Yunan Adaları’nda karşılamaya ne dersiniz peki? Yanı başımızda çoğu… Bazıları var ki; hepi topu yarım saat sürüyor adımınızı atmanız. Gelin, bu yaz en azından birini ziyaret edin. Lezzetli mi lezzetli, güzel mi güzel yemeklerinden, deniz ürünlerinden tadın. Samimiyetlerinden etkileneceksiniz...
#SeyahatGastronomik bir Ege adaları yolculuğuna ne dersiniz? Dördüncü kitabı ‘Merhaba Cancağızım/Ya sou vre!’ Mylos Kitap’tan çıkan Ufuk Kaan Altın, Hürriyet Seyahat okurları için hangi Ege adasında, hangi yemeği, nerede yemek gerektiğine dair özel bir seçki yaptı.
#Ege AdalarıTürkbükü’nün süperyatlarına karşı Yalıkavak’ın megayatları... Maki Otel’in Flamingo’suna karşı, Palmarina’nın Quzu’su... Kayserili Yeşim Hanım’ın mantılarına karşı, De Niro’nun Nobu’su... Bir tarafta Türk, diğer tarafta Azeri sermayesi... Söz konusu Türkbükü-Yalıkavak bilek güreşiyse, eski kral çoktan öldü, yaşasın Azeribükü!
#BodrumYurtdışı hiç bu kadar yakın olmamıştı. Yunanistan’ın Kos (İstanköy) adası Turgutreis’e 10, Bodrum’a ise 18 dakika uzaklıkta. Suyun öteki yanı bizden izlerle dolu. Bugünkü Yunanistan’ın topraklarına son katılan yerler olan ve Oniki Ada ya da Dodecanese olarak geçen adalar Kos (İstanköy), Rodos, Patmos (Batnoz), Leros, Kalymnos (Kelemez), Astypalaia (İstanbulya), Nisyros (İncirli), Tilos (Cilyaki), Simi (Sömbeki), Chalki, Kastellerizo (Meis) ve Karpathos’dan (Kerpe) oluşuyor.