Demir Kadın: Neslican kimin hayatını anlatıyor? sorusu bu akşam ekranlara gelen yapım nedeniyle merak ediliyor. Yönetmenliğini Özgür Bakar’ın üstlendiği Başrollerini Naz Çağla Irmak, Yurdaer Okur ve İlker Aksum'un paylaştığı Demir Kadın: Neslican televizyonlarda ilk kez ekrana geliyor. Kanal D ekranlarında saat 20.00’de başlayacak film, gerçek bir hayat hikayesini konu alıyor. Filmde kanser teşhisi konan Neslican Tay'ın zorlu tedavi süreci aktarılıyor. Peki, Demir Kadın: Neslican filminin konusu nedir, oyuncuları kimler, gerçek hikaye mi, ne anlatıyor?
#Demir Kadın: Neslican KonusuKanser tedavisi sırasında yaşama tutunma mücadelesiyle insanlara umut olan Neslican Tay’ın hayat hikayesini konu alan sinema filmi “Demir Kadın: Neslican” televizyonlarda ilk kez ekrana geliyor. Başrollerini Naz Çağla Irmak, Yurdaer Okur ve İlker Aksum’un paylaştığı film, bugün saat 20:00’de Kanal D’de yayınlanacak.
#Demir Kadın: Neslican37 yaşındaki Yılmaz Akman birlikte yaşadığı, kendisinden 18 yaş küçük ve hamile olan Sudenaz’ı 3 yaşındaki oğlunun gözü önünde hem de demir sopayla öldüresiye dövdü. Vahşet anlarının görüntüsü sosyal medyaya düştü. Video yürek burksa da izledik ve de adamın yaptıkları ne kadar dehşet verici ise çevredekilerin kılını bile kıpırdatmadan o vahşeti izlemesi daha büyük dehşete düşürdü bizi. “Sezar’ın hakkı Sezar’a.” 60’larında bir beyefendinin gösterdiği cesaret sonrası başkaları da harekete geçti ve Sude Naz kurtarıldı. Şimdi sorum şu: Kadına şiddeti bu kadar mı kanıksadık, niye gözümüzün önündeki şiddete müdahale etmiyoruz? Neden korkuyoruz?
#Kadına ŞiddetTurkcell, Paris Olimpiyatları’nda yüzme ve atletizmde yarışacak milli sporcularımızı konuk etti. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Sporun birleştirici gücüne ve gençlerin gelişimi için taşıdığı öneme odaklanıyoruz. Olimpik sporların ülkemizde daha da yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Tüm dünyanın takip edeceği olimpiyatlarda Ay Yıldızlı formayı giyecek sporcularımıza sonsuz başarılar diliyorum” dedi.
#2024 Paris Olimpiyat OyunlarıYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumu bugün düzenleniyor. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15’te, 233 bin 389 adayın başvurduğu üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45’te başlayacak. AYT’de saat 10.00’dan, YDT ise 15.30’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. AYT’ye girenlerin toplam 160 soru için 180 dakikaları, YDT’ye girenlerin ise 80 soru için 120 dakikaları olacak. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi’nde izliyor. YKS’ye ait tüm gelişmeler saati saatine sitemizde olacak.
#Dakika Dakika AYTYurtdışı eğitim denince ilk akla gelen ve birçok öğrencinin hayallerini süsleyen ABD, bu yıl yerini Almanya’ya bıraktı. Öğrenciler lisans eğitim için artık hem okul fiyatlarının uygunluğu hem de konumu nedeniyle Avrupa’yı, özellikle de Almanya’yı tercih ediyor.
#IEFT Yurtdışı Eğitim Ve Kariyer Fuarı6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazBu hafta Dany Brillant, Zorlu PSM’de; Melike Şahin, Volkswagen Arena’da konser verecek. Nilüfer, Bostancı Gösteri Merkezi’nde; Buray, Jolly Joker Kartal İstMarina’da hayranlarıyla buluşacak. Retro disko sevenlerse Frankhan’da gerçekleşecek Crazy P Soundsystem performansını kaçırmasın.
#KonserStefan Kuntz değerli bir futbol adamıydı ama a milli takım teknik direktörlüğü için gerekli olan donanıma sahip değildi. Üst seviye hiçbir teknik adamlık deneyimi olmayan, milli takımın standardının çok altında bir hocayı göreve getirmenin bedelini ödedik. Bütün kritik maçları sahaya çıkmadan, oynamadan kaybettik. Bu kez CV’sinde Milan, Roma, Sevilla, Fiorentina gibi kulüpler olan, ‘gerçekten bir şeyler başardığı için’ göreve gelen bir teknik direktör var kenarda. Müsabakaları kazanabiliriz, kaybedebiliriz, her şey mümkün. Ama şuna eminim: Oynamadan yenilmeyiz.
#A Milli TakımTürk voleybol ekolü kendini ispat noktasına geldi. Gömleğimizin ilk düğmesi ülkemize voleybolu getiren Selim Sırrı Tarcan ile, bir çocuğun okul bahçesinde tanıştığı sporu yaşam boyu başarıya dönüştürmesiyle, olimpiyata uzanan Cengiz Göllü jenerasyonlarıyla öyle doğru iliklendi ki... Şimdi o gömleği giyen nesil jilet gibi karşımızda. Violetler, Sercanlar, Aylinler, Hülyalar, Arzular, Neslihanlar, Nazlar... Onlar da ilk kadın voleybolcumuz Sabiha Rıfat Gürayman’ın izinden gittiler. Peki kimler bu mirası devralıp, üstüne her geçen gün koyan, gelişimle değişime öncü olan, emanete sahip çıkıp el yükselten, bizlere bu Türk ekolünün en büyük sevinçlerini yaşatarak dünya 1 numarasına taşıyanlar, Türk spor tarihinde ilki yaşatıp, takım sporlarında Avrupa’nın zirvesine yükseltenler? 81 ilde 85 milyonu sevince boğan güzellikler, pırıl pırıl parlayan, kitleleri de peşlerinden sürükleyen bu sporcular kim? Tarih yazan ve ‘Bu daha başlangıç, birlikte daha çok şeyler başaracağız’ diyerek meydan okuyan bu ekip kimlerden oluşuyor?
#Türkiye Kadın Millî Voleybol TakımıYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumu bugün düzenleniyor. 2 milyon 573 bin 156 adayın başvurduğu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) saat 10.15’de, 338 bin 14 kişinin başvurduğu YDT ise saat 15.45’te uygulanıyor. Yaklaşık 400 bin kişinin görev alacağı sınavlarda adaylar, AYT’de saat 10.00’dan, YDT ise 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. AYT’ye girenlerin toplam 160 soru için 180 dakikaları, YDT’ye girenlerin ise 80 soru için 120 dakikaları olacak. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Beylikdüzü Pınarkule Ortaokulu’nda takip ediyor. AYT ve YDT’ye ait tüm gelişmeleri gün boyunca saati saatine aktarıyoruz.
#YKSYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün Türkiye genelinde ve Lefkoşa’da toplam 288 sınav merkezinde düzenlendi. 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu sınav 165 dakika sürdü. Üniversite hayaliyle ter döken adaylar için ilk maraton 13.00’de sona erdi. Şimdi sırada yarın uygulanacak Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabacı Dil Testi (YDT) var. Hürriyet Gazetesi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap, TYT’yi İstanbul Üniversitesi ve Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde takip etti.
#TYT