Halkı zehirleyen ve kalitesiz ürünler satan firmalar bakanlık tarafından ifşa ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellemeye devam ediyor. Bakanlık, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresindeki bilgilere ekleme yaptı. Listeye yapılan eklemeye göre, çiğ börek harcına kanatlı eti ve sakatat (taşlık) katıldığı, zeytinyağına düşük kaliteli zeytinyağı karıştırıldığı tespit edilirken, parça ette tek tırnaklı eti, kaşar peyniri ve ayranda mantar önleyici madde natamisin bulundu. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan ürünler listesi!
#Taklit Veya Tağşiş Yapılan GıdalarTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye devam ediyor. Açıklanan yeni listede yine kıyma başta olmak üzere etlerde tek tırnaklı eti kullanılırken, peynirde süt çıkmaması ve et dönerde dil eti çıkması dikkat çekti. Peki döner ve peynirdeki bu durum sağlığımızı nasıl etkiliyor? İki üründe de sahtekârlık olduğu kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Nelere dikkat etmeliyiz? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkNatamisin zararları ile merak konusu oluyor. Natamisin, doğal olarak üretilen bir mantar ilacıdır (antifungal) ve genellikle yiyeceklerde küf ve maya oluşumunu engellemek için kullanılan bir koruyucu maddedir. Streptomyces natalensis adı verilen bir bakteri türü tarafından üretilir. Natamisin, özellikle süt ürünlerinde ve peynir gibi işlenmiş gıdalarda yaygın olarak kullanılır. Hem gıda endüstrisinde hem de ilaçlarda mantar ve maya enfeksiyonlarının önlenmesi için tercih edilir. Peki, Natamisin nedir, ne demek? Natamisin neden kullanılır ve zararları nelerdir? İşte, o detaylar
#NatamisinTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkNatamisin, doğal olarak üretilen bir mantar ilacıdır (antifungal) ve genellikle yiyeceklerde küf ve maya oluşumunu engellemek için kullanılan bir koruyucu maddedir. Streptomyces natalensis adı verilen bir bakteri türü tarafından üretilir. Natamisin, özellikle süt ürünlerinde ve işlenmiş gıdalarda yaygın olarak kullanılır. Hem gıda endüstrisinde hem de ilaçlarda mantar ve maya enfeksiyonlarının önlenmesi için tercih edilir. Peki, Natamisin nedir, ne demek? Natamisin neden kullanılır ve zararları nelerdir? İşte, o detaylar
#NatamisinNatamisin nedir sorusu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı tağşiş görülen ürünlerde tespit edilmesinin ardından araştırılmaya başlandı. Gıdalarda küflenmeyi engelleyen koruyucu madde olarak bilinen natamisin, hangi alanlarda kullanıldığı merak ediliyor. Peki, natamisin nedir? Kullanım alanları nelerdir? İşte, natamisin hakkında bazı bilgiler
#NatamisinNatamisin nedir sorusu birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Gıdalarda küflenmeyi engelleyen koruyucu madde olarak bilinen natamisinin hangi alanlarda kullanıldığı merak ediliyor. Peki, natamisin nedir? Kullanım alanları nelerdir?
#Natamisin