NASA göktaşı gelişmesiyle ilgili detayları kamuoyu ile paylaştı. Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi Dünya'ya çok yakın bir konumdan geçiş yapacak olan göktaşı hakkında bilgi veren NASA, göktaşının kodunu 2002 NN4 olarak duyurdu. Ayrıca 163348 numarasına sahip olan göktaşı, 6 Haziran tarihinde Dünya'ya yakın bir eksenden geçiş sağlayacak. Her ne kadar uzay bilimciler tarafından yakın olarak addedilse de göktaşının geçiş mesafesi en az 13 ay uzaklığında olacak. İşte, NASA'nın son dakika göktaşı gelişmeleri hakkında detaylı bilgiler
#NasaDünyaya meteor düşeceği sosyal medyada ve internette konuşurken, son olarak Nijerya'ya meteor düştü iddiaları gündeme geldi. NASA,'dan yapılan son açıklamada ise dünyaya göktaşı düşeceği ya da meteor çarpacağı iddiaları açığa kavuştu. Dünyaya meteor düşecek mi? sorusuna yönelik bilim insanlarından yapılan açıklamada 4 kilometrelik genişliğinin insan yaşamının sonunu getirebileceğini ifade edildi. İşte, NASA'dan göktaşı iddialarıyla ilgili yapılan açıklamanın detayları.
#NasaSavaşlar, küresel gıda krizi, iklim değişikliği yüzünden yaşadığımız doğal felaketler… Bunların hiçbiri yetmezmiş gibi bir de patlamaya hazır bekleyen ve dünyayı yok etme kapasitesi olan volkanlar. Bilim insanları karamsar: Uyarılarımız dikkate alınmazsa en kötüsü gerçekleşecek…
#Volkan PatlamasıAmerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 1972'deki son Apollo görevinden beri Ay'a bir araç göndermedi. Bilim dünyası yarım yüzyıl sonra Ay'a dönmek için geri sayıma geçti. ABD'nin Ay'a göndereceği ilk insansız araç olması beklenen Iris ise NASA'nın deneyimli mühendisleri tarafından değil, Whittaker'ın Pittsburgh'daki Carnegie Mellon Üniversitesi'ndeki öğrencileri tarafından yapıldı. Kısa süre önce Ay yolculuğu kesinleşen Iris'in 2022'nin ortalarında fırlatılması planlanıyor.
#NASANASA'nın 'potansiyel olarak tehlikeli' olarak kategorize ettiği dev göktaşı beklendiği gibi gezegenimiz Dünya'yı teğet geçerek uzay boşluğundaki yolculuğuna devam etti. NASA, dev göktaşı görüntüsünü paylaştı.
#GöktaşıAmerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gezegenimizi olası bir göktaşı felaketinden korumak için geliştirdiği DART için geri sayıma geçti. Gelecekte Dünya ile potansiyel olarak ölümcül bir çarpışmadan kaçınma yeteneğini test etmek için kasıtlı olarak bir asteroide çarpacak olan uzay aracı uzaya fırlatılıyor.
#NASAİnsanlık tarihinin bugüne kadar gördüğü en büyük kuyruklu yıldız Dünya'ya doğru yaklaşıyor. Astronomi dünyası ayakta; fırsatı doğru kullanabilirsek gezegenimizin geçmişine dair çok önemli keşifler bizi bekliyor. Gerekli hazırlıkları yapabilmek için ise sadece 10 yıl zamanımız var.
#Bernardinelli-Bernstein Kuyruklu YıldızıAmerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yörüngesini değiştirme ve gelecekte Dünya ile potansiyel olarak ölümcül bir çarpışmadan kaçınma yeteneğini test etmek için bir uzay aracını kasıtlı olarak bir asteroide çarpmayı planlıyor.
#NASAGezegenimiz Dünya'yı teğet geçen göktaşıyla ilgili Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) açıklama yapıldı. Saatte 50 bin mil hızla ilerleyen göktaşının Dünya'nın 1.804.450 mil yakınından geçtiği belirtiliyor. Söz konusu mesafe evrenin büyüklüğü göz önüne alındığında 'yakın' olarak nitelendiriliyor.
#NASAUzay çalışmaları yapan bilim insanları yıllardır dünyanın sonunu neyin getireceğiyle ilgili teoriler ortaya atmaya devam ediyor. Göktaşı çarpması, küresel ısınma, iklim krizi, nükleer savaş, uzaylı istilası... Dünyanın sonu ne zaman ve hangi sebeple gelecek merak ediyorsanız NASA'nın bu konuda yaptığı açıklamayı okumak isteyebilirsiniz.
#NASAGeçtiğimiz günlerde Türkiye'de birçok şehirde gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ışık hüzmesi heyecan yaratmıştı. Yaşananlar birçok soruyu da beraberinde getirdi: Gerçekten de göktaşı mı düştü? Bir tehlikesi var mı? Bulanlar zengin olur mu?
#Göktaşı