NASA göktaşı gelişmesiyle ilgili detayları kamuoyu ile paylaştı. Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi Dünya'ya çok yakın bir konumdan geçiş yapacak olan göktaşı hakkında bilgi veren NASA, göktaşının kodunu 2002 NN4 olarak duyurdu. Ayrıca 163348 numarasına sahip olan göktaşı, 6 Haziran tarihinde Dünya'ya yakın bir eksenden geçiş sağlayacak. Her ne kadar uzay bilimciler tarafından yakın olarak addedilse de göktaşının geçiş mesafesi en az 13 ay uzaklığında olacak. İşte, NASA'nın son dakika göktaşı gelişmeleri hakkında detaylı bilgiler
#NasaDünyaya meteor düşeceği sosyal medyada ve internette konuşurken, son olarak Nijerya'ya meteor düştü iddiaları gündeme geldi. NASA,'dan yapılan son açıklamada ise dünyaya göktaşı düşeceği ya da meteor çarpacağı iddiaları açığa kavuştu. Dünyaya meteor düşecek mi? sorusuna yönelik bilim insanlarından yapılan açıklamada 4 kilometrelik genişliğinin insan yaşamının sonunu getirebileceğini ifade edildi. İşte, NASA'dan göktaşı iddialarıyla ilgili yapılan açıklamanın detayları.
#NasaSavaşlar, küresel gıda krizi, iklim değişikliği yüzünden yaşadığımız doğal felaketler… Bunların hiçbiri yetmezmiş gibi bir de patlamaya hazır bekleyen ve dünyayı yok etme kapasitesi olan volkanlar. Bilim insanları karamsar: Uyarılarımız dikkate alınmazsa en kötüsü gerçekleşecek…
#Volkan PatlamasıAmerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 1972'deki son Apollo görevinden beri Ay'a bir araç göndermedi. Bilim dünyası yarım yüzyıl sonra Ay'a dönmek için geri sayıma geçti. ABD'nin Ay'a göndereceği ilk insansız araç olması beklenen Iris ise NASA'nın deneyimli mühendisleri tarafından değil, Whittaker'ın Pittsburgh'daki Carnegie Mellon Üniversitesi'ndeki öğrencileri tarafından yapıldı. Kısa süre önce Ay yolculuğu kesinleşen Iris'in 2022'nin ortalarında fırlatılması planlanıyor.
#NASANASA'nın 'potansiyel olarak tehlikeli' olarak kategorize ettiği dev göktaşı beklendiği gibi gezegenimiz Dünya'yı teğet geçerek uzay boşluğundaki yolculuğuna devam etti. NASA, dev göktaşı görüntüsünü paylaştı.
#GöktaşıAmerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gezegenimizi olası bir göktaşı felaketinden korumak için geliştirdiği DART için geri sayıma geçti. Gelecekte Dünya ile potansiyel olarak ölümcül bir çarpışmadan kaçınma yeteneğini test etmek için kasıtlı olarak bir asteroide çarpacak olan uzay aracı uzaya fırlatılıyor.
#NASAİnsanlık tarihinin bugüne kadar gördüğü en büyük kuyruklu yıldız Dünya'ya doğru yaklaşıyor. Astronomi dünyası ayakta; fırsatı doğru kullanabilirsek gezegenimizin geçmişine dair çok önemli keşifler bizi bekliyor. Gerekli hazırlıkları yapabilmek için ise sadece 10 yıl zamanımız var.
#Bernardinelli-Bernstein Kuyruklu YıldızıAmerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yörüngesini değiştirme ve gelecekte Dünya ile potansiyel olarak ölümcül bir çarpışmadan kaçınma yeteneğini test etmek için bir uzay aracını kasıtlı olarak bir asteroide çarpmayı planlıyor.
#NASAGezegenimiz Dünya'yı teğet geçen göktaşıyla ilgili Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) açıklama yapıldı. Saatte 50 bin mil hızla ilerleyen göktaşının Dünya'nın 1.804.450 mil yakınından geçtiği belirtiliyor. Söz konusu mesafe evrenin büyüklüğü göz önüne alındığında 'yakın' olarak nitelendiriliyor.
#NASAUzay çalışmaları yapan bilim insanları yıllardır dünyanın sonunu neyin getireceğiyle ilgili teoriler ortaya atmaya devam ediyor. Göktaşı çarpması, küresel ısınma, iklim krizi, nükleer savaş, uzaylı istilası... Dünyanın sonu ne zaman ve hangi sebeple gelecek merak ediyorsanız NASA'nın bu konuda yaptığı açıklamayı okumak isteyebilirsiniz.
#NASAGeçtiğimiz günlerde Türkiye'de birçok şehirde gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ışık hüzmesi heyecan yaratmıştı. Yaşananlar birçok soruyu da beraberinde getirdi: Gerçekten de göktaşı mı düştü? Bir tehlikesi var mı? Bulanlar zengin olur mu?
#GöktaşıKehanetleriyle günümüzde de adından söz ettiren Nostradamus'un 2021 yılında dünyaya göktaşı çarpacağı sözleri yeniden gündeme geldi. Eyfel Kulesi büyüklüğündeki bir asteroidin dünyaya 'yakın' mesafeden geçecek olması 2021'in ilk felaketi olarak yorumlandı. 'Oldukça büyük ve tehlikeli olduğu değerlendirilen asteroid için NASA'dan kesin bir açıklama yapılmazken, göktaşının 270 metre çapında olduğunu belirten bilim insanları erken tespit sistemi için harekete geçti. İşte, Nostradamus 2021 kehanetleri ve konuyla ilgili bilgiler.
#Dünyaya Göktaşı Mı ÇarpacakAĞIRLIK MI DEDİNİZ: Bakıyorum hâlâ “Bülent Arınç’ın AK Parti içindeki ağırlığı” falan diyenler var. Bülent Arınç’ın o ağırlığı kaybetmesinin üzerinden neredeyse asır geçti asır! Doğrudur. Bir özgül ağırlığı vardı Arınç’ın. Ama uzun bir süredir, özgül ya da değil, herhangi bir ağırlığı yok.
#YazarDünyaya göktaşı çarpacağı iddiaları sosyal medyada yer alırken, NASA'dan şaşırtıcı açıklama geldi. Gelen açıklamada Dünyaya meteor çarpacağı iddiaları netlik kazandı. 822 metre büyüklüğünde potansiyel tehlike oluşturabilecek bir asteroidin hızla dünyaya yaklaştığı ifade edildi. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Avustralya’da yaşanan meteor düşmesi araştırma gemisinin kamerasına yansımıştı. Kum tanesiyle çakıl taşı arasındaki büyüklüklerde olan meteorlar atmosferde yanarlar. Peki, göktaşı nedir? İşte, ayrıntılar.
#Meteor NedirBilim ve teknoloji sahnesinde yüzyıllardır erkekler saltanat sürüyor. İlahi adalet... Öyle bir zamana geldik ki en ileri teknolojilerin kullanıldığı, bilimin sınırlarının aşıldığı uzay çağında ilerleyebilmek için artık kadınların üstünlüğüne ihtiyacımız var. Üstelik son derece rasyonel sebeplerle!
#YazarAmerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın bugün Atlas V roketi ile Mars'a yolladığı Perseverance (Sebat) adlı robot, kurumuş bir krater gölünü inceleyerek, kızıl gezegende geçmişte hayat olup olmadığını belirlemeye çalışacak. Fakat Mars'ta bir zamanlar gerçekten canlı organizmalar var olduysa, bilim insanları bunu nasıl anlayacak? Projenin bilim danışmanlarından yardımcısı Dr Ken Williford anlatıyor...
#NasaTrabzon'da dün akşam gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ve meteor (göktaşı) düşmesi olduğu öne sürülen ışık hüzmesi heyecanlandırdı. Düzköy ilçesindeki Şahinkaya Dağı eteklerine gelenler, düştüğü iddia edilen göktaşı ya da parçalarını aramaya başladı. Arama yapanlardan Ahmet Yılmaz, ''Şaşırdık, kaldık. Ben bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Nereye düştüğünü bilmiyoruz, merak ediyoruz'' dedi. Bu arada Prof. Dr. Orhan Gölbaşı da meteorlar ilgili kesin bilgilerin parçalar bulunduktan sonra tespit edilebileceğini ve çapı 1 metre civarında olan bir göktaşının bile dünyaya ciddi zarar verebileceğini belirtti.
#TrabzonAylar öncesinde NASA tarafından açıklanan ve dünyanın yakınından geçeceği duyurulan meteor için kritik güne girildi. NASA’nın 1998 OR2 adını verdiği ve 29 Nisan tarihinde gerçekleşeceğini açıkladığı meteor olayına sosyal medyada büyük bir ilgi oluştu. Pek çok kullanıcının ‘Göktaşı düşecek mi?’ ve ‘Dünyaya meteor düşecek mi?’ sorusu ile gündeme getirdiği 29 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen meteor olayının son durum bilgileri ilgiyle takip ediliyor. Peki, 29 Nisan meteor son durum bilgileri neler? İşte, NASA’nın yapmış olduğu açıklamalar çerçevesinde meteor-göktaşı gündemi hakkında bazı detaylar
#Meteor