Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 4 Mayıs Salı, Ramazan'ın 22. günü için iftar menüsü...
#RamazanNar taneleri kuzu etinin birleşmesiyle birlikte ağızda dağılan enfes bir tat bırakıyor. Özellikle Ramazan menülerinde hem göze hem damağa hitap eden bir tarif arıyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte, karşınızda Rüzgar Şef farkıyla 'Nar Taneli Kuzu Eti'
#Nar Taneli Kuzu EtiSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#Sarma‘Yeni Türk mutfağı’nın öncülerinden yazar/gurme Tuğrul Şavkay’ı yedi sene önce bu mevsimde kaybetmiştik. Birbirinden güzel 13 kitabı, gazete ve dergilerdeki güncelliğini yitirmemiş yazıları, mutfağımızı ve yerel değerlerimizi geliştirmeye yönelik kıymetli girişimleri ve ömründen uzun idealleri olan çok özel bir insan Tuğrul Şavkay. Bu hafta metinler ve tariflerle dünyasında ufak bir gezintiye çıkalım istedim