Naci Görür haberleri sayfasında Naci Görür hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 641 Naci Görür haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ABD’de yaşayan Türk araştırmacı Cemil Emre Yavaş ve ekibi, 5,5 büyüklüğünün altındaki depremleri 30 gün önceden tahmin edebilen yapay zekâ tabanlı sistemle San Diego’da yüzde 98, İstanbul’da yüzde 91’e yakın başarıya ulaştıklarını duyurdu. Yavaş, çalışmanın detaylarını Hürriyet’e anlattı... Ayrıca Türk biliminsanlarına da sordum: Bu mümkün mü? Çalışmaya oldukça mesafeliler: “Depremler tahmin edilemez” diyorlar, ekliyorlar: “Tahminlere değil, deprem dirençli kentler yaratmaya odaklanın!”
#Cemil Emre YavaşBilim Akademisi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara Depremi’ne ilişkin, “Bilimsel araştırmalar, Marmara'da 30 yıl içerisinde depremin olma olasılığının bugün revize rakamı yüzde 47 olarak öngörüyor. Yüzde 47 şaka değil. Yazı-turayı yüzde 50 ile atıyorsun. Yani böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız” dedi.
#DepremGeçtiğimiz haftalarda deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür ile bir röportaj yapmış ve olası İstanbul depremi özelinde şunu sormuştum: “Uyarılarınızı duymayan kaldı mı?” O da özellikle belediyeleri işaret ederek, demişti ki: “Duymayan yok ama umursayan yok gibi. Seçim geçti unutulduk!” Bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ’ın kapısını çaldım.
#İstanbulAlanında dünyanın önde gelen deprem bilimcilerinden olan Prof. Dr. Naci Görür ile yeni çıkardığı kitabı “Sesimi duymayan kaldı mı”yı konuşmak için buluştuk. Kitap, 76 yaşındaki hocanın hayatını, o günün Türkiye’sini ve deprem gerçekliğini anlatıyor. En son sorulması gereken soruyu en başta sordum: “Bunca deprem, bunca uyarı, bunca çalışma… Gerçekten de sesinizi duymayan kaldı mı?” Prof. Dr. Görür’ün yanıtı net: “Duymayan yok ama umursayan da yok gibi.” Ve ekledi: “Seçim geçti unutulduk!”
#Naci GörürMardin'de düzenlenen 'Deprem' konulu panelde konuşan Bilim Akademisi üyesi ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bu ülkede çakılan her çivinin gözetim ve denetimi sizin boynunuzun borcudur. Bize, 'Bu depremler ne zaman bitecek?' diye soruyorlar. Bazen teyzeler ellerini açarak dua ediyorlar. Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin. Deprem biterse, hepimiz biteriz. Dünya yaşamaz, ölü bir gezegen haline gelir. Deprem, dünyanın nabzıdır, kalp atışıdır" dedi.
#DepremYer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem molozları ya geri kazanılmalı veyahut da uluslararası yöntemlerle bertaraf edilmeli. Havayla, suyla ilişkileri kesilmeli. Bunu belediyeler şimdiden düşünmeli, deprem olduğu zaman çok geç” dedi.
#Naci GörürBetona boğulan İstanbul’un havadan çekilen görüntülerini yorumlayan Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “İlçenin belediye başkanı, insanlarımız ölmesin diye önce yapı stokunu deprem dirençli mi, değil mi araştıracak. Bu araştırma sırasında deprem dirençli olmayanları ise ya yıkacak ya da güçlendirecek. Bunu belirledikten sonra yapılacak iş, insanları ölüme terk etmek olmayacağına göre, binaları hiç acımadan kepçeyi vurarak yıkacaksın. Kentsel dönüşüm binayı sadece yenilemek değil, planlamaktır. Kente zarar veren bütün bileşenleri deprem dirençli yapmaktır” dedi.
#Naci GörürBingöl’ün Solhan ilçesinde Yenidal köyünde yer altından ses geldiği ve büyük deprem olacağına işaret ettiğine yönelik sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, kendisini etiketleyen bir kullanıcıya, "Tahmin ettiğim kadarıyla, bu ses yerin derinliklerinde kayaların kırılmasına veya sürtünmesine işaret etmiyor. Sanki geniş bir yüzeyden gaz çıkışını andırıyor. Özellikle deprem bölgelerinde topraktan çeşitli gazlar ve özellikle radon gazı çıkar" yanıtını verdi.
#BingölBilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür," Manisa, tarihi dönemlerden tutun çok yakın zamanlara kadar 7 ve üzerine çıkan büyük depremlerin olduğu bir yer. Dolayısıyla Manisa'da deprem olacak. Ne zaman olacağını söyleyemiyoruz ama eğer deprem olursa yine Manisa'da önemli ölçüde can ve mal kaybederiz" dedi. Görür, "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yörelerimiz biraz endişelendiriyor. İzmir'de de bir endişemiz var. Çünkü İzmir'de 15 tane fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. O faylar ne zaman deprem üretiyor, nedir? Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Naci GörürYerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, "İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir. Zaman, İstanbul'u depreme hazırlama zamanıdır. Bütün gücümüzle; hükümetle, yerel yönetimle, bilim dünyasıyla; İstanbul'u, Marmara Bölgesi'ni deprem dirençli hale getirmek yolunda gayret sarf etmeliyiz. Depremi hemen bekliyoruz, hemen işe başlamak lazım" dedi.
#Naci GörürDeprem kuşağı bölgesi olan Türkiye'de büyük İstanbul depremi beklentisini değerlendiren uzmanlar sık sık uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Özellikle Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından, İstanbul'a dikkat çeken uzmanlar önlem alma konusunda deprem hazırlıklarının altını çiziyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, yetkililerin İstanbul'da belli ölçüde çalışmalar yaptığını belirterek, riskli ilçeleri açıkladı. Görür, İstanbul depremi ne zaman öngörülüyor? sorusuna da yanıt vererek, " 30 yıl içinde dediklerine göre, biz 24. yıl içerisindeyiz." dedi. Peki, İstanbul'da deprem riski olan ilçeler hangileri? İstanbul'da hangi ilçeler tehlikeli, en sağlam zemin nerede? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler...
#İstanbul DepremiDeprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "Bir an önce İstanbul'u planlı programlı, devletiyle, belediyesiyle, vatandaşıyla, omuz omuza, kol kola gönül birliğiyle depreme hazırlamamız gerekli. Aksi halde çok üzüleceğiz demektir." ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Görür, İstanbul'da en çok hangi ilçelerin risk altında olduğunu açıkladı.
#Naci GörürProf. Dr. Naci Görür, İzmir'de katıldığı konferansta "Depremleri durduramayız. Kentlerimizi deprem dirençli yapabiliriz. Deprem dirençli yerler, bugünkü bilimle, teknoloji ile yapılabilir. Bunu yapabilecek her şeyimiz var... Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne atılır, gideriz" dedi. "Her fay hattının kendine özgü özellikleri var" diyen Görür, " düşmanımızı tanımalıyız. Bu düşman soteye yatmış ve ne zaman uyanacağı belli değil." ifadelerini kullandı.
#Naci GörürBilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Her depremde 80-90 bin insanı bir gecede toprağa veremeyiz. Bu bize yakışmıyor. Türkiye’de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Türkiye’de 5’in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım” dedi.
#Naci GörürProf. Dr. Naci Görür, "Alüvyonun bulunduğu yerlerde şansınız yok. Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Türkiye'de 5'in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım" dedi. Prof. Dr. Görür ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 milyon ton TNT patlamasına benzer enerjinin açığa çıktığını belirtti.
#ANTALYAÖzellikle Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından büyük İstanbul depremi beklentisi uzmanlar tarafından aktarılmıştı. Önlem alma konusunda sık sık uyarılar gelirken, İstanbul depremi tahminleri ile yakından tanıdığımız Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den yeni bir açıklama geldi. Görür, İstanbul depremi şiddeti ile ilgili bilgi verirken, belediyelerle görüştüğünü ve olası depreme karşı hazırlıkların sürdüğünü aktardı. Peki, İstanbul depremi ne zaman olacak, kaç şiddetinde bekleniyor? Naci Görür'den büyük İstanbul depremi şiddeti ve detayları...
#İstanbul Depremi Ne Zaman OlacakAFAD, Saros Körfezi'nde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci, Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Saros Körfezi'ndeki depremini değerlendirdi. Görür, "Saros Körfezi, Çanakkale Eceabat’ta 4,4 deprem oldu. Deprem Kuzey Anadolu Fay Zonu içerisinde. Bu deprem fayın Marmara’da kırılması beklenen kesimini öyle veya böyle, az çok etkileyecektir. Sevgiyle" dedi.
#DepremABD’de yaşayan Türk araştırmacı Cemil Emre Yavaş ve ekibi, 5,5 büyüklüğünün altındaki depremleri 30 gün önceden tahmin edebilen yapay zekâ tabanlı sistemle San Diego’da yüzde 98, İstanbul’da yüzde 91’e yakın başarıya ulaştıklarını duyurdu. Yavaş, çalışmanın detaylarını Hürriyet’e anlattı... Ayrıca Türk biliminsanlarına da sordum: Bu mümkün mü? Çalışmaya oldukça mesafeliler: “Depremler tahmin edilemez” diyorlar, ekliyorlar: “Tahminlere değil, deprem dirençli kentler yaratmaya odaklanın!”
#Cemil Emre YavaşGüneydoğu Anadolu bölgesinde korkutan bir deprem meydana geldi. Depremin Malatya Kale ilçesinde meydana geldiği ve büyüklüğünün 5.9 olduğu tespit edildi. Uzmanlar, bölgedeki depremi değerlendirerek vatandaşları uyardı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, açıklamasında "Artçıları 5'e kadar çıkabilir. Bu oldu bitti deyip konutlarda olmayalım. Bir süre dışarıda olmakta yarar var. " dedi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz ise depreme ilişkin değerlendirmesinde "Türkiye'nin özellik Doğu Anadolu'da Bingöl çevresinde Yedisu segmenti dediğimiz fay 7 üzerinde deprem üretme potansiyeline sahip. Burası riskli bir bölge, uzun yıllardır konuşuluyor. " dedi. Prof. Dr. Naci Görür ise " Muhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok" ifadelerini kullandı.
#DepremBilim Akademisi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara Depremi’ne ilişkin, “Bilimsel araştırmalar, Marmara'da 30 yıl içerisinde depremin olma olasılığının bugün revize rakamı yüzde 47 olarak öngörüyor. Yüzde 47 şaka değil. Yazı-turayı yüzde 50 ile atıyorsun. Yani böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız” dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara Depremi’ne ilişkin, “Bilimsel araştırmalar, Marmara'da 30 yıl içerisinde depremin olma olasılığının bugün revize rakamı yüzde 47 olarak öngörüyor. Yüzde 47 şaka değil. Yazı-turayı yüzde 50 ile atıyorsun. Yani böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız” dedi.
#Depremİstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Kütahya bir deprem kenti" diyerek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Görür, Kütahya'nın büyüyen bir kent olduğunu, yapılaşmada deprem riskinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Görür, "Kütahya yanlışı yapıyor. Kütahya kendi bütün düzlük alanlarında grabenin tavan bloku üzerinde kolayına giden evler yapıyor." dedi.
#Prof. Dr. Naci Görürİstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Kütahya bir deprem kenti" diyerek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Görür, Kütahya'nın büyüyen bir kent olduğunu, yapılaşmada deprem riskinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Görür, "Kütahya yanlışı yapıyor. Kütahya kendi bütün düzlük alanlarında grabenin tavan bloku üzerinde kolayına giden evler yapıyor." dedi.
#KütahyaDeprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde depremin olabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Naci Görür, “Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında. İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7’lik bir deprem” dedi.
#Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci GörürDeprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde depremin olabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Naci Görür, “Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında. İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7’lik bir deprem” dedi.
#DepremTÜRKİYE Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, suda soğuma ve ısınmanın sürekli olarak gerçekleştiğini söyleyerek, deniz suyu sıcaklıklarında düşüş görülse de sıcaklığın hala ortalamanın üstünde seyrettiğini aktardı.
#TÜBA200 bin kişiyi evsiz bırakan, binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 25 yıl geçti. O dönem depremin yaralarını sarmaya uğraşırken bir yandan da olası İstanbul depremi konuşulmaya başladı. Resmi kurumlar projeler hazırlıyor, çalıştaylar düzenleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri kentsel dönüşüme odaklandı; kamu binaları, köprüler, viyadükler güçlendiriliyor. Vatandaş riskli binasını yenilesin diye mali destek kampanyaları yapılıyor. Ama dönüşüm, olması gereken hızda değil. “İstanbul depreme hazır mı, neler yapıldı, yapılmalı” diye işin uzmanlarına, yetkililere sorduk.
#Necla BayraktarDeprem Uzmanı Yoshinori Moriwa Türkiye'de deprem riski bulunan bölgeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beklenen İstanbul depremine dikkat çeken Moriwaki, '1760'da yine büyük bir deprem oldu ve bu dönemler arası yaklaşık 250 yıl sürdü. Bu nedenle, Türkiye'deki depremler her 100-150 yılda bir büyük birikmiş bir enerjiyle gerçekleşiyor. Dolayısıyla İstanbul'da da büyük bir deprem bekleniyor.' dedi. Moriwaki ayrıca, “Adana'dan Kıbrıs’a doğru giden bir fay hattı var. Bu fay hattının yakında kırılma ihtimali olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
#İstanbul17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü nedeniyle katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. İstanbul'un depreme hazır olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Görür, 'İstanbul depreme hazır mı? Cevap hayır ama İstanbul'da bir çalışma yapılmadı mı? Çok şey yapıldı ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında yetersiz dolayısıyla İstanbul bu depreme hazır değil.' dedi. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının sert ve dayanımlı olduğunu, İstanbul'da birçok ilçeye göre daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Görür, 'Çekmeköy'ün zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip.' dedi.
#Prof. Dr. Naci Görür17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü nedeniyle katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. İstanbul'un depreme hazır olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Görür, 'İstanbul depreme hazır mı? Cevap hayır ama İstanbul'da bir çalışma yapılmadı mı? Çok şey yapıldı ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında yetersiz dolayısıyla İstanbul bu depreme hazır değil.' dedi. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının sert ve dayanımlı olduğunu, İstanbul'da birçok ilçeye göre daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Görür, 'Çekmeköy'ün zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip.' dedi.
#İstanbulGeçtiğimiz haftalarda deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür ile bir röportaj yapmış ve olası İstanbul depremi özelinde şunu sormuştum: “Uyarılarınızı duymayan kaldı mı?” O da özellikle belediyeleri işaret ederek, demişti ki: “Duymayan yok ama umursayan yok gibi. Seçim geçti unutulduk!” Bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ’ın kapısını çaldım.
#İstanbulSon dakika haberi... Marmara Denizi'nde Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depreme ilişkin açıklamalarda bulunan CNN Türk deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Burada Kuzey ve Güney yönleri olarak bir hareketlilik var. Burası enteresan yerlerden birisi. Dikkat edilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.
#AFADAlanında dünyanın önde gelen deprem bilimcilerinden olan Prof. Dr. Naci Görür ile yeni çıkardığı kitabı “Sesimi duymayan kaldı mı”yı konuşmak için buluştuk. Kitap, 76 yaşındaki hocanın hayatını, o günün Türkiye’sini ve deprem gerçekliğini anlatıyor. En son sorulması gereken soruyu en başta sordum: “Bunca deprem, bunca uyarı, bunca çalışma… Gerçekten de sesinizi duymayan kaldı mı?” Prof. Dr. Görür’ün yanıtı net: “Duymayan yok ama umursayan da yok gibi.” Ve ekledi: “Seçim geçti unutulduk!”
#Naci GörürMardin'de düzenlenen 'Deprem' konulu panelde konuşan Bilim Akademisi üyesi ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bu ülkede çakılan her çivinin gözetim ve denetimi sizin boynunuzun borcudur. Bize, 'Bu depremler ne zaman bitecek?' diye soruyorlar. Bazen teyzeler ellerini açarak dua ediyorlar. Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin. Deprem biterse, hepimiz biteriz. Dünya yaşamaz, ölü bir gezegen haline gelir. Deprem, dünyanın nabzıdır, kalp atışıdır" dedi.
#DepremYer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem molozları ya geri kazanılmalı veyahut da uluslararası yöntemlerle bertaraf edilmeli. Havayla, suyla ilişkileri kesilmeli. Bunu belediyeler şimdiden düşünmeli, deprem olduğu zaman çok geç” dedi.
#Naci GörürBilim insanlarının '7 ve üzeri deprem' uyarısında bulunduğu Tunceli’de havadan ve karadan yapılan incelemelerde, 134 yapı ve 798 bağımsız bölümün bulunduğu 8 bölge riskli ve rezerv alanı ilan edildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını belirterek, “Riskli binaların yıkımı ve beraberinde yapımının devletimiz eliyle olması, eğer vatandaşımız yüzde 51’lik iknası olursa, kendileri de kabul ederlerse, burayı devlet tarafından yıkılacak. TOKİ'yle beraber yine neredeyse aynı katlarda ve aynı blok sayısında binalar ortaya çıkacak. Artık kimseyi enkazların altından biz kaldırmak istemiyoruz” dedi.
#DepremBetona boğulan İstanbul’un havadan çekilen görüntülerini yorumlayan Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “İlçenin belediye başkanı, insanlarımız ölmesin diye önce yapı stokunu deprem dirençli mi, değil mi araştıracak. Bu araştırma sırasında deprem dirençli olmayanları ise ya yıkacak ya da güçlendirecek. Bunu belirledikten sonra yapılacak iş, insanları ölüme terk etmek olmayacağına göre, binaları hiç acımadan kepçeyi vurarak yıkacaksın. Kentsel dönüşüm binayı sadece yenilemek değil, planlamaktır. Kente zarar veren bütün bileşenleri deprem dirençli yapmaktır” dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürBetona boğulan İstanbul’un havadan çekilen görüntülerini yorumlayan Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “İlçenin belediye başkanı, insanlarımız ölmesin diye önce yapı stokunu deprem dirençli mi, değil mi araştıracak. Bu araştırma sırasında deprem dirençli olmayanları ise ya yıkacak ya da güçlendirecek. Bunu belirledikten sonra yapılacak iş, insanları ölüme terk etmek olmayacağına göre, binaları hiç acımadan kepçeyi vurarak yıkacaksın. Kentsel dönüşüm binayı sadece yenilemek değil, planlamaktır. Kente zarar veren bütün bileşenleri deprem dirençli yapmaktır” dedi.
#Naci Görürİstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği tarafından ‘İstanbul’da Deprem ve Kentsel Dönüşüm’ konulu panelde konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “Eğer deprem olur, Marmara bölgesinde depremin çarkları durursa, Marmara bölgesi çöker, onunla kalmaz bütün Türkiye diz üstü çöker. Ve artık ne ekonomik özgürlüğümüz kalır ne de siyasi özgürlüğümüz kalır” dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürAntalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2024 yılı faaliyet dönemi 8. Olağan Toplantısı’nın konuğu olan Bilim Akademisi Üyesi, Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Antalya’yı depremde etkileyecek üç tane deprem zonu var. Kim yok diyorsa bu işi bilmiyordur. Bunların zamanı gelirse tehlikelidir. Birincisi Fethiye-Burdur fay zonu burada olabilecek bir deprem 100 kilometre çapındaki bir alana afet boyutunda zarar verebilir. İkincisi Beyşehir, üçüncüsü de Antalya’nın güneyinde yer alan Helen-Kıbrıs fay zonudur. Bu bahsettiğim üç zonda şu anda stres birikiyor" dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürBingöl’ün Solhan ilçesinde Yenidal köyünde yer altından ses geldiği ve büyük deprem olacağına işaret ettiğine yönelik sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, kendisini etiketleyen bir kullanıcıya, "Tahmin ettiğim kadarıyla, bu ses yerin derinliklerinde kayaların kırılmasına veya sürtünmesine işaret etmiyor. Sanki geniş bir yüzeyden gaz çıkışını andırıyor. Özellikle deprem bölgelerinde topraktan çeşitli gazlar ve özellikle radon gazı çıkar" yanıtını verdi.
#Bingöl