Oyundan radyoya, video oynatıcısından müzik indirme uygulamasına dek Google Play’de yer alan farklı görünüme sahip 42 uygulamanın aslında yasa dışı reklam yazılımları içerdiği ortaya çıktı. Siber güvenlik uzmanları tarafından tespit edilen uygulamaların en az 8 milyon kez indirildiği belirlendi.
#GüvenlikiPhone için müzik indirme programları arıyorsanız doğru adrestesiniz. Çevrimdışı müzik dinleyebileceğiniz en iyi uygulamaları listeledik. Listedeki uygulamaların tamamı müzikleri kendi bünyesine indirerek çevrimdışı müzik dinlemenizi sağlar.
#İphone İçin Müzik İndirme ProgramlarıiOS platformunda maalesef Android'de olduğu gibi direkt olarak telefonunuza müzik indiremiyorsunuz. iOS üzerinden müzik indirmek için bir uygulama kullanmanız gerekiyor. Müzik indirebileceğiniz en popüler platformlar ise Apple Music ve Spotify. Peki, Apple Music ve Spotify kullanıcılarına neler sunuyor? İşte popüler müzik indirme programları hakkında merak edilen her şey...
#İosTubidy altın çağını yaşıyor. Hemen hemen gündemimize 2 yıl önce giren ve çıktığı günden bu yana tercih edilen Tubidy, yine en çok seçilen uygulamalar arasına giriyor. Müzikleri çevirmek isteyen kullanıcılar en çok Tubidy’i seçiyor. Peki Tubidy nedir ve nasıl kullanılır?
#TubidyDORinsight’ın gerçekleştirdiği “Teknoloji Araştırması” sonuçlarına göre, Türkiye’de akıllı telefonların değiştirilme sıklığı ortalama 2,5 yılda bir. Her iki kişiden biri 4,5G kullanırken her üç kişiden ikisi ise müziği artık internetten dinliyor.
#TelefonHızla dijitalleşmeye başlayan müzik sektöründe dengeler değişmeye başladı. Geçtiğimiz yıl 15 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan sektörde ilk kez dijital müzik satışları fiziksel (CD-plak) satışları solladı. Dijitalin payı yüzde 45’e çıkarken fiziksel satışın oranı yüzde 39’a geriledi. Dijitaldeki büyüme online müzik (streaming) servislerinden kaynaklandı.
#Dijital MüzikSon yıllarda korsanın etkisiyle zor günler geçiren müzik sektörü kullanıcıya direkt ulaşmayı seçti. Şu ana kadar Türkçe karşılığı tam bulunamayan ‘stream’ yani dijital ortamlarda yasal yollarla müzik dinleme oldukça ilgi görüyor. İsveç’te iki yıllık beta sürüm ardından 10 yıl önce yedi ülkede başlayan müzik uygulaması Spotify, şu anda 75 milyon kişiye ulaşmış durumda ve 30 milyon kişi her ay müzik dinlemek için para ödeyip bundan şikayet etmiyor. Tüm detaylarıyla dijital müzik sektörünü Spotify Türkiye Müdürü Ergül Çivi ile görüştük.
#Spotify4.5 G ihalesi sona erdi! Peki 4.5 G teknolojisi ne demektir? Bu teknoloji ile internet hızı artacak mı? 4.5 G hızı ne kadar olacak? 4.5 G ne zaman kullanılmaya başlanacak? 4.5 G uyumlu telefonlar hangileri olacak? 4.5 G teknolojisi hayatımızda neleri değiştirecek? Bu konu ile ilgili merak edilen tüm soruların cevapları yazımızın detaylarında…
#4.5 G Uyumlu Telefonlar182 ülkede milyonlarca kullanıcıya ulaşan dijital müzik platformu Deezer, Türkiye'deki potansiyeli görüp geçtiğimiz eylül ayında Türkiye'ye giriş yaptı. Türk kullanıcılardan da ilgi gören Deezer'ın yeni pazarlardan sorumlu yöneticisi Mathieu Molinero, Türkiye pazarındaki mevcut durumu, hedeflerini ve müzik piyasasıyla ilgili Hürriyet'e açıklamalarda bulundu.
Uluslararası Antalya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Bozbel, tasarı halindeki Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun yasalaşması halinde internetten müzik indirenlerin IP adreslerinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından akredite edilmiş yazılım vasıtasıyla tespit edileceğini belirtti ve ekledi: "Yani kanun koyucu sizin bilgisayarınıza casus yazılım gönderecek. Buna sistem müsaade edecek. Erişim sağlayanlar müsaade etmek zorunda kalacak". Peki devlet eliyle bilgisayarlarımıza yerleşecek casus yazılım bizim için bir tehdit mi? Bilişim yazarları ve hukukçulara sorduk.
#Korsan