FİZİĞİ sayesinde hayatını gece kulüplerinde fedailik yaparak kazanan 38 yaşındaki iki çocuk babası Dave’in karısının da zoruyla daha güvenli ve saygın bir iş olarak gazete ilanından bulduğu bir müzede güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlamasını konu alan bir oyun ‘Bana Kimse Ne Olduğunu Anlatmadı.’
#Nick HornbyKumbaracı50’nin ‘Tek Kullanımlık Hikâye’si ‘iklim krizi’ gibi koskocaman bir meseleyi, küçük, sıradan bir mahallenin ortasına, o mahallede yaşayan üç genç adamın gündelik hayatlarının arasına yerleştirerek iyi bir hikâye anlatıcılığı örneği sunuyor. İddiası naifliğinde gizli bir oyun...
#Volkan ÇıkıntıoğluSabancı Müzesi’nin bahçesinde bu sene 6’ncısı gerçekleşen tiyatro festivali Müzede Sahne bu kez yakıcı gündemimiz ‘küresel iklim değişikliği’ meselesini odağına taşıyor. Festivale özel olarak üretilen iklim krizi temalı oyunlardan ‘Libido’ ve ‘Tek Kullanımlık Hikâye’ hafta sonu izlenebilir.
#Bahar ÇuhadarTemel eğitimin tüm kademelerinde 2024-2025 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 17 Ocak itibarıyla tamamlandı. Öğrencilerin karnelerini almasıyla da yarıyıl tatili başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre, 20-31 Ocak tarihleri arasında okula ara veren öğrencileri bu süre boyunca renkli ve eğlenceli aktiviteler bekliyor.
#YarıyılABD'nin Boston şehri 1990 yılında çok büyük bir soyguna şahit oldu. Şehrin en önemli müzelerinden birinden yarım milyar dolar değerinde 13 tablo çalındı. Aradan geçen bunca zamana ve sarf edilen bunca çabaya karşın soygunun gizemi halen çözülemedi. Peki o gece orada ne yaşandı?
#Isabella Stewart Gardner MüzesiResmi tatil başladı. Bu yıl bayram ara tatile denk düşünce ailece de değerlendirilecek upuzun bir haftamız oldu. Tatile çıkmayıp da şehirde kalacaklar için gastronomiden kültür-sanata uzanan önerilerle bir rehber hazırladık. İster İstanbul’un tarih kokan semtlerinde gezin, ister Ankara Kaleiçi’nde... İster uzun zamandır görmek istediğiniz sergiye gidin isterseniz gece hayatına ‘akın’... Şehirdeki seçenekler size bayram ettirecek.
#BayramKabataş Erkek Lisesi’nden dönem arkadaşıdır edebiyatımızın iki büyük ustası, Behçet Necatigil ve Tahir Alangu. Berlin’den Tahir Alangu’ya gönderdiği bir mektubunda şöyle yazar Necatigil: “Ne kadar isterdim Beşiktaş - Ortaköy yolunun üzerinde olmayı. Bir duvar dibinden, bir kedi gibi sürtünerek yürümeyi.”
#Kedi Müzesi