Sağlık Bakanlığı verilerine göre; ülkemizde her yıl yaklaşık 5 milyon kişi besin zehirlenmesi problemiyle karşılaşıyor. Peki, bu sağlıksız tablodan korunmak için neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız? Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz besin zehirlenmesine karşı almanız gereken önlemleri anlattı...
#Mutfağınızı Etkili Kullanmanızı Sağlayacak Önerilerİstanbul İtfaiyesi, Tulumbacı Ocağı’ndan bugüne üç asrı aşan bir tarihe sahip...Bu hafta da 306’ncı yaşını kutluyor. Bu vesileyle Tuzla İtfaiye Grup Amirliği’ne gittik, bir günlerine eşlik ettik. “Ailemizi geride bırakıp korkmadan olaylara müdahale etmek bizim işimiz ama daha önemlisi vatandaşın tedbirli olması, olayların hiç yaşanmaması” diyorlar.
#GazetehaberleriMutfakta yemek yaparken yapılan bazı hatalar hem lezzet hem de zaman kaybına neden olabiliyor. Bazen hepimizin yaptığı bu hatalar hayati tehlike bile taşıyabiliyor. Örneğin bıçakları çekmecede başıboş bırakabiliyoruz ya da bir mutfak aleti aldığımız zaman kılavuzunu okumadan bir kenara atıyoruz. İşte mutfakta en sık yapılan bu hataları sizin için derledik. Buradaki uyarıları kesinlikle dikkate alın…
#Mutfak TüyolarıHızla değişen trendler, kullanılan malzemelerin çeşitliliği ev döşeyenleri tercih yapmada zorluyor. Farklı bir ev yaratmak isterken kullanışsız bir yaşam alanı, çirkin bir görüntüye neden olmamak için uzmanlar evini dekoratör yardımı almadan döşeyenleri uyarıyor: Hata yapmamak için sadelik ve uyumdan şaşmayın.