Halk arasında töngel, döngel, beşbıyık gibi çeşitli isimlerle adlandırılan muşmula, ülkemizde özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde bolca yetişiyor. Potasyum, demir, kalsiyum, folik asit ve magnezyum gibi yararlı mineral bakımından oldukça zengin olan muşmulanın faydalarını Dr. Fevzi Özgönül anlatıyor.
#MuşmulaKoşuşturma içinde geçen iş ve hayat temposuna kısa bir mola verip, hepsi adeta cennetten birer köşe olan şelalelerimizi keşfetmeye ne dersiniz? Bu hafta uzmanlarımıza ‘Kışın manzaralarıyla büyüleyen şelaleler hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden mutlaka görülmesi gereken 10 şelaleyi önerdiler.
#RotaMevsimi oldukça kısa ama besin değeri ve vücuda yararı bol üç meyveyi, tam da zamanları gelmişken anlatmak istiyorum size: Muşmula, hünnap ve iğde... Maalesef eskisi kadar bilinip tüketilmiyorlar. Oysa iğdeyle tatlı krizlerinizi önleyebilir, hatta çayını demleyebilir, olgun muşmulayla kek yapabilir, hünnapla sağlıklı, pratik atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
#MuşmulaGünümüzde yeryüzünde birbirinden farklı ağaç çeşitleri bulunuyor. Bu ağaçların yetişme süreci ve özelikleri de farklılık gösteriyor. Özellikle muşmula ağacı da merak ediliyor. Muşmula ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Doğu Karadeniz, doğa turizminin göz bebeği. Artvin’e bağlı Yusufeli ise trekkingin, tırmanışın mabetlerinden Kaçkarlar’a klasik çıkış noktası, debisi yüksek Çoruh Nehri’nde rafting turizmi, taşıma toprakla organik tarımı, geleneksel mutfağı, akordeon-tulum-davulu bir potada eriten müziğiyle ayrı bir yere sahip. İşte o Yusufeli, 2018’den itibaren adını taşıyan barajın suları altında kalacak.
#Artvin