Balık sezonu açılmaya başlamasıyla birlikte sağlık açısından önerilen beyaz et tarifleri de araştırılmaya başlandı. Bunlardan en çok tartışma yaratanı ise müren balığı oldu. Müren balığı nispeten kirli bir balık türü olduğundan temizlenmesi ve pişirilmesi oldukça önemlidir. Peki, müren balığı yenir mi, lezzetli mi, nasıl pişirilir? Detaylar haberimizde…
#Müren BalığıAnavatanı Kızıldeniz olan aslanbalıkları, son birkaç yıldır karasularımıza girdi. Aslan yelesine benzeyen yüzgeçleriyle son derece gösterişli olmasına karşın, bulunduğu yerdeki tüm diğer canlıları yok ettiğinden tam bir istilacı. Kuzey Kıbrıs’ta, önlem olarak bu balıkların vurulması konusunda özel izinler ve teşvikler çıkarıldı. Biliminsanlarına göre, Akdeniz’de bundan sonra ya sadece aslanbalıkları olacak ya da diğer türler varlıklarını sürdürecek.
#Aslan BalığıBizim evde akşam yemeği erken yenir. Uykuya kadar olan sürede genelde sevdiği çizgi filmleri izler ve yap bozlarla oynar, bazen de birlikte resim yaparız. Genelde o benden istediği figürün kaba bir çizimini ister, sonra eklemeler yapıp, rengarenk boyamayı sever. Bu bir tür aşık atışması gibidir, o bir şey ekler sonra ben bir şey eklerim, karşılıklı bir kıkırdamayla resim kendini bulur.
Aslında bu balıkları bir camın arkasında görmek yerine okyanusta görmeyi daha çok isterdim. Ama okyanus burası kadar güvenli olmadığı için böylesi daha iyi. Bir gün dünyayı dolaşıp belgesel çekme hayalim var. Babamdan, bana bunun için bir kamera hediye etmesini istemiştim. Şimdi elimde o kamerayla, buradaki balıkları çekiyorum.