Yüzyılın felaketi deprem 11 ilde 100 bin kilometrekare alanı etkilerken bütün birimler enkazlardan hayat kurtarmak için zamanla yarıştı. Yıkımın boyutunu tespit ve koordinasyonda savunma sanayimizin teknolojileri devreye girdi: İHA’lar, JEMUS (Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi), yeraltı görüntüleme, tespit ve analiz cihazları, duvar arkası radarlar, göçük altı görüntüleme cihazları, çubuk kamera, termal kamera...
#Deprem BölgesiDeprem bölgesi üzerinde zorlu hava şartlarına rağmen tespit arama-kurtarma desteği ve koordinasyon faaliyetleri için uçuş gerçekleştiren İnsansız Hava Araç’larının teknik bilgilerini Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), “Deprem bölgesinde Türk İHA’ları” notu ile paylaştı.
#İHABaşrollerini Bruce Willis ile Milla Jovovic'in paylaştığı 'Beşinci Element' filmi gerçek oluyor! Şehir içinde kullanılabilecek hava araçları birkaç yıl içinde hayatın bir parçası haline gelecek. Peki fiyatlarının nasıl olması bekleniyor? Bu gelişmeler şehirler, taksiciler ve taksi bekleyenler için ne anlama geliyor? Uçan taksilerin detayları, taksici ve yayaların görüşleri haberimizde...
#Elektrikli Hava AraçlarıMakine Mühendisliği son sınıf öğrencisi Mahmut Enes Özyurt, "Kamikaze bir drone inşa edip içine bomba koymaktansa 40 milimetre mühimmatın üzerine drone inşa edip daha statik bir şey yapmayı planladık." dedi.
#Karadeniz Teknik ÜniversitesiGüvenlik güçlerinin envanterine giren yerli ürünlere geçen yıl yenileri eklendi. Kirpi-2, Mayına Karşı Korumalı Ambulans Kirpi, Anka-S İHA, LGK-84, Teber-82 ve KGK-82 güdüm kitleri ilk kez envantere girdi. Kargu Döner Kanatlı Vurucu İHA, MAM-C mühimmatı, özgün yerli tabanca Mete, Duvar Arkası Hedef Tespit Radarı, Dijital Parmak İzi Alma ve Gönderme Seti envantere yeni giren savunma sanayisi ürünleri arasında yer aldı.
#Türk Savunma SanayisiKabloyla bağlı olduğu araç üzerinden 100 metre yükseklikten gece-gündüz toz ve sis engeline takılmaksızın görüntü aktarabilen Tepegöz, sahadaki ilk sınavdan başarıyla geçti. EFES-2018 tatbikatında yaklaşık 50 saat havada kalan sistem, çıkarma faaliyetleri başta olmak üzere görüş alanı dahilindeki tüm faaliyetleri gece ve gündüz görüntüleyerek, komuta merkezine aktardı.
#Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı TatbikatıEskişehir'de Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencilerinin kurduğu "Drone Anadolu" takımının yaklaşık 3 ayda ürettiği “Boran” adı verilen döner kanatlı insansız hava aracı prototipi, 21-25 Eylül'de düzenlenecek Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) İnsansız Hava Araçları Yarışları'nda birinci olabilmek için havalanacak.
#Anadolu ÜniversitesiTokat Erbaa Kaymakamlığınca emniyet müdürlüğünün hizmetinde kullanılmak üzere alınan ve "Dost" adı verilen multikopter sayesinde her türlü olaya anında ve güvenli şekilde müdahale ediliyor. Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, emniyet, asayiş ve huzurun temini noktasında Dost Projesi'ni başlattıklarını söyledi.
#MultikopterKONYA’NIN SELÇUKLU İLÇE BELEDİYESİ TARAFINDAN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ‘1 HADİS 1 FİLM’ KISA FİLM YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR 10 NİSAN’DA SONA ERİYOR. JÜRİ BAŞKANLIĞINI OSMAN SINAV’IN YAPACAĞI YARIŞMADA BAŞARILI OLAN ESERLER 22 NİSAN’DA DÜZENLENECEK KUTLU DOĞUM GECESİ’NDE ÖDÜLLENDİRİLECEK.
BURSA’da, koruma altına alınan Uluabat Göl’ünde kaçak avlananlar bundan sonra havadan tespit edilecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2’nci Bölge Müdürlüğü Türkiye’de ilk defa uygulanan sistemle Uluabat Gölü’nü 6 güvenlik kamerasının yanı sıra multikopter kamera ile havadan takip yapacak.