Muharrem ayında yapılacak ibadetler bu mübarek ayın gelmesi ile Müslümanların odaklandığı konulardan oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2021 dini günler takvimine göre Muharrem ayı bu sene 9 Ağustos'ta başladı. Aşure Günü'nü içinde barındıran Muharrem ayında ibadetlerini tam ve eksiksiz yerine getirmek isteyenler Muharrem ayında özgü namaz var mıdır? sorusuna Diyanet bilgisi ile yanıt arıyor. Dini kaynaklara göre mübarek gün ve gecelerde kaza namazları olanların öncelikle kaza namazlarını kılmaları uygun kabul görüyor. İşte, Muharrem ayının faziletleri, önemi ve 10 Muharrem’de oruç tutmanın hükmü.
#Muharrem Ayı NamazıAvrupa’da Müslümanlar ramazan ayının sona ermesiyle bayramı coşkuyla karşıladı. Sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camilere akın eden Müslümanlar, namazın ardından birbirleriyle bayramlaştı. Bazı vatandaşlar arife gününde mezar ziyaretlerini gerçekleştirirken bazı vatandaşlar ise bayram namazının ardından vefat eden yakınlarını mezarında ziyaret edip dualar etti.
#AlmanyaOruçların tutulduğu, iftar sofralarının paylaşıldığı, mukabelelerin okunduğu, teravih namazlarının kılındığı bir Ramazan ayını daha geride bırakmış olmanın hüznünü ve bayrama ulaşmış olmanın sevincini bir arada yaşayan Müslümanlar, bir aylık nefis terbiyesinin ve sabır eğitiminin ardından Ramazan Bayramı’na ulaştı. Sabahın erken saatlerinde Köln DİTİB Merkez Camii’ne akın eden binlerce Müslüman, bayram namazı eda etmek için aynı anda saf tuttu.
#AlmanyaSafer ayı ne zaman ve hangi ay içerisinde idrak edilecek sorusu, pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. Mübarek ayların içerisinde olunması dolayısıyla sosyal medya üzerinden yanlış bilgilerle aktarılan dini konular arasında safer ayı da yer alıyor. Peki, 2023 safer ayı ne zaman idrak ediliyor? İşte, safer ayı ile ilgili merak edilen bazı bilgiler
#Safer AyıHicri aylardan biri olan safer ayında, özellikle bu ayın ilk çarşambası ve son çarşambası okunacak duanın çok makbul olduğu söyleniyor. Vatandaşlar da geçtiğimiz günlerde başlayan safer ayında son son çarşamba günü tarihini sorguluyor. Peki, safer ayının son çarşamba günü ne zaman? Safer ayı ne zaman bitiyor?
#Safer"Safer ayı ne zaman bitiyor?" sorusu ile Mevlid Kandili'ni de içerisinde barındıran Rebiülevvel ayına ne zaman girileceğini öğrenmek isteyen Müslümanlar, internet üzerinden araştırmalarını yapıyor. 'Safer ayının son çarşambası ne zaman?' sorusu ise bu gece okunan duaların makbul olduğuna inanan vatandaşlarca araştırılıyor. Peki, Safer ayının son çarşambası ne zaman?
#SaferSafer ayının bu yılki tarihi hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Safer ayının 2022 yılında ne zaman idrak edileceği merak konusu oldu. Safer ayının başlayacağı tarihi sorgulayan pek çok vatandaş bir yandan da safer ayında yapılması gereken ibadetleri araştırıyor. Peki, Safer ayı ne zaman başlıyor?
#Safer Ayı'Safer ayı ne zaman ve hangi gün' sorusunun yanıtı, Muharrem ayının bitmesine sayılı günler kala araştırılıyor. Safer ayı, Müslümanlar için önemli zaman dilimlerinden biri. Diyanet takvimine göre Muharrem ayından sonra gelen Safer ayının ne zaman idrak edileceği merak ediliyor. Peki Safer ayı ne zaman, hangi gün? İşte 2022 Safer ayı tarihi hakkında bilgiler...
#Safer Ayı Ne Zaman 2022Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, suyu israf etmenin haram olduğunu belirterek, ''Suyu israf etmek haramdır. Yiyecekleri israf etmek haramdır. Zamanı israf etmek haramdır. İsrafın her çeşidi haramdır. O yüzden diyoruz ki sıfır atık, sıfır israf, helallerle meşgul olalım. Haramların her çeşidinden uzak duralım diyorum.” dedi.
#Diyanet İşleri Başkanı Ali ErbaşŞevval ayının bitip, zilkade ayının başlayacağı tarih Müslümanların odaklandığı konulardan oldu. Bu ayda 6 gün oruç tutarak ibadetlerini yerine getirenler Hicri Takvime göre Zilkade ayının tarihini öğrenmek istiyor. Câhiliye devrinde haram ayların ilki olan zilkade ayında ticarî açıdan büyük önem taşıyan panayırlar düzenlenir, Mekke'de Ukâz ve Mecenne panayırları da bu ayda kurulurdu. Peki, Şevval ayı ne zaman bitecek ve Zilkade ayı ne zaman başlayacak? İşte, 2022 Diyanet dini günler takvimi ve o konuyla ilgili ayrıntılar.
#Şevval Ayıİslam alemi için büyük önem taşıyan aylardan birisi olan rebiülevvel ayı idrak edilmeye devam ediyor. Kameri aylarının üçüncüsü olan rebiülevvel ayının ne zaman biteceğini merak eden pek çok vatandaş, bir yandan da Rebiülevvel ayında yapılması gereken ibadetleri araştırıyor. İşte, tarih bilgisi...
#RebiülevvelKur'an-ı Kerim'de namaz, zekat, oruç hac gibi temel ibadetlerden bahsedilmektedir. Bunun yanında bu ibadetlerin amacı ve mahiyetini bildiren açıklamalar da bulunmaktadır. Bu ibadetlerin ne şekilde yerine getirileceği de Hz. Muhammed'in (SAV) uygulamaları ve açıklamaları ile belirlenmiştir. Oruç çeşitleri nelerdir? Farz, Vacip ve Nafile Oruç Nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Oruç ÇeşitleriBen, 33. Alay Komutanı, Çanakkale şehidi Binbaşı Ali Faik Bey’in tek oğlu merhum Albay Ahmet Naci Kabatepe’nin tek oğluyum. Soyadımız büyükbabamın şehit düştüğü tepeden gelmektedir. Ailemiz, Çanakkale Savaşı’nda iki kardeş subayı birden şehit veren tek ailedir.
#YazarMüslüman alemi için Ramazan ayı kutsaldır. Ramazan ayının 27. gecesine denk gelen Kadir Gecesi ise bin aydan daha hayırlıdır. 5. sınıflar için Ramazan Ayı ve oruç ile ilgili kavramları anlattık.
#5. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Ramazan Ayı Ve Oruçla İlgili Kavramlar Konu AnlatımıTBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye kimsenin hakkına, hukukuna talip değil. Fakat Türkiye kendi hakkını, hukukunu uluslararası hukuka göre bu bölgede, Doğu Akdeniz'de sahip olduğu hakkı ve yetkileri sonuna kadar koruma konusunda da kararlı." dedi.
#Son DakikaCuma hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. Müslümanlara önemli bilgiler ve öğütler veren 28 Ağustos cuma hutbesinin konusu bu hafta "Allah'ın Dinini Yüceltme Gayreti" olarak belirlendi. Müslümanların bir araya geldikleri ve cemaatle haftalık ibadetlerini ifa ettikleri cuma namazı öncesi cuma hutbesi camilerde okunacak. İşte, 28 Ağustos cuma hutbesinin tam metni ve bu haftaki cuma hutbesinin konusuyla ilgili ayrıntılar.
#Cuma Hutbesinin KonusuSafer ayı ne zaman başlayacak? Diyanet 2020 dini günler takviminde safer ayı tarihi açıklandı. Hicri aylardan biri olan safer ayında yapılması gereken ibadetleri öğrenmek isteyen Müslümanlar, Diyanet takvimi üzerinden safer ayının tarihine ulaşabilecekler. Kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayı olan safer ayı, bu yıl eylül ayında idrak edilmeye başlanacak. İşte, 2020 safer ayı tarihi ve safer ayında yapılması gerekenler.
#Safer Ayı Ne ZamanMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#Maide