Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın yaptığı ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2022’ sonuç raporu açıklandı. Değerlendirme sonuçlarına göre Yaşar Üniversitesi, vakıf yüksek öğretim kurumlarının ‘genel memnuniyet’ sıralamasında ilk on içinde yer aldı.
#Yaşar ÜniversitesiYÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye’de 29 bin bölüm bulunduğunu ancak bunların yaklaşık 400’ünün akreditasyonunun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Elmas, “Görünen o ki tüm programları akredite etmek kolay olmayacak. Bu nedenle üniversiteler, rektörlerin başında bulunduğu kurullar vasıtasıyla kendi programlarını kendileri akredite etsin istiyoruz” dedi.
#GazetehaberleriMühendislik yerli teknoloji geliştirmek, üretimi artırmak ve gelişmişlik ve refah seviyesini yükseltmek için önemli bir meslek. Ülkemizin ve dünyanın geleceği iyi yetişmiş mühendislere emanet. Bu yazıda mühendislik ne tür yetkinlikler gerektirir ve mühendislik eğitiminin geleceği ile ilgili konulara değineceğim.
#Mühendislik“İstanbul Bilgi Üniversitesi Yükseköğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÖÇAM)”, Türkiye’de yükseköğretimin gelişmesi ve standartlarının yükseltilmesi amacıyla “Türkiye’de Akademik Kalite Değerlendirmeleri ve Akreditasyon Çalıştayı”nı düzenledi.
#Üniversiteİstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, dünyanın prestijli mühendislik kuruluşlarından MÜDEK’e (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) akredite oldu. BİLGİ’nin mühendislik alanındaki başarısı da tescillendi
#Bilgi ÜniversitesiKadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Berker, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde geliştirdiği lisans öğrencisi odaklı araştırma modelini Kadir Has’ta uygulayacak.
#Kadir Has Üniversitesiİlk kurulan vakıf üniversitelerimizden olan Doğuş Üniversitesi; İstanbul’un Anadolu yakasında eğitim öğretim hizmeti sunuyor. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Doğuş, 20’inci yılını yeni bölüm ve programlarıyla kutluyor.
#Doğuş ÜniversitesiPROGRAMIN AÇILIŞINDA KONUŞAN REKTÖR YARDIMCISI VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. MUSTAFA YAŞAR, YILDA 2 SEFER TÜRKİYE'NİN DEĞİŞİK BÖLGELERİNDE DÜZENLENEN VE BU DÖNEM KARABÜK'TE GERÇEKLEŞTİRİLEN 7. TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ DEKANLAR TOPLANTISI'NDAN TÜM FAKÜLTELER VE ÜNİVERSİTELERİMİZ BUNA BAĞLI OLARAK DA SANAYİCİ ÖNEMLİ BEKLENTİLER İÇERİSİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, tıp ve hukuktan sonra mühendislik fakültelerine de ziraat, su ürünleri ve orman fakülteleri hariç en düşük başarı sırasının 240 bin olacağını açıkladı. 2015’te en düşük başarı sırasının 252 bin civarında olduğunu belirten uzmanlar, bu yıl barajın yaklaşık 12 bin öğrenciyi etkileyeceği düşüncesinde.
#Üniversite