Üniversiteye bilgi güvenliği belgesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye bilgi güvenliği belgesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2019 17:01

İzmir’de bir vakıf üniversitesi, bilgi varlıklarının gizliliği, bütünlüğü ve erişilebilirliğini güvence altına almak için oluşturulan ‘ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi’ni aldı.

Haberin Devamı

Yaşar Üniversitesi Bilgi İşlem Müdürlüğü; bilgi güvenliğine yönelik uluslararası bir standart olan, ‘ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi’ni aldı. Belgenin teslimi için yapılan törene, Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, Genel Sekreter Ender Duran, Bilgi İşlem Müdürü Erkan Tunç, bilgi güvenliği yönetim sistemi ekibi üyeleri, Proks Belgelendirme Genel Müdürü Alper Öztürk ve Belgelendirme Müdürü Özlem Kurucu gibi isimler katıldı.

'ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer programda şöyle konuştu:
“Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gibi yasal gereksinimlerin de ortaya çıktığı bu süreçte, bilgi güvenliği bilincinin geliştirilmesi ve yetkinliklerin artırılması ile risklerin azaltılması çok önemli. Her alanda olduğu gibi kalite yönetimi ve standardizasyon süreçleriyle de üniversite olarak örnek olmaya çalışıyoruz. ISO 27001 belgesine sahip Türkiye’de 26 üniversiteden biriyiz. Tüm birimlerimizin kalite, standardizasyon ve akreditasyon gibi süreçlerden geçmesi stratejik planlarımızda yer alıyor. Çeşitli birimlerimizin aldığı ISO 9001, ISO 50001 gibi belgelerin yanı sıra mühendislik fakültemizin iki bölümü MÜDEK, iletişim fakültemizin de üç bölümü İLEDAK akreditasyonu aldı. Topluma hizmet gibi çok önemli işlevleri olan üniversitelerin sürekli geliştirilmesi, yenilenmesi, değişen ihtiyaçlara cevap verebilmesi ve rekabet edebilmesi için kalite konusunu tüm çalışmalarımızın merkezine alıyoruz.”

Haberin Devamı

‘AKADEMİSYEN VE ÇALIŞANLARA EĞİTİM VERİLDİ’
Etkinliğin katılımcılarından, Yaşar Üniversitesi Bilgi İşlem Müdürü Erkan Tunç ise, şunları söyledi:
“Sertifikasyon sürecinde; bilgi varlıklarının güvenliği, bütünlüğü ve doğruluğu garanti altına alınıyor. Bunlara yönelik risk değerlendirmesi yapılıp uygulanacak kontroller ve riskleri minimize edecek faaliyetler belirlenerek sürekli güncel tutulması ve bilginin güvenli bir şekilde sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor. Çalışmalar kapsamında, gerekli altyapı yatırımlarının yanı sıra kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanması, bilgi varlıklarının korunması, paydaşlara güven verilmesi, yeterli ve orantılı kontrollerin sağlanması amacıyla da akademisyenlerden çalışanlara kadar ‘Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitim ve Testleri’ düzenledik.”

Haberin Devamı

Üniversitenin Proks Belgelendirme Genel Müdürü Alper Öztürk ise bilginin önemine dikkat çekerek, “Bilgi önemli, ancak onu korumak ve yönetmek daha da önemli. Bu alanda bir üniversitenin öncü olmasını çok önemli buluyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!