Neredeyse hemen hemen her ay yeni bir telefon modeli tüketicilerle buluşuyor. En hızlı işlemciler, en yüksek çözünürlüklü kameralar, en güçlü RAM’ler... Bu özelliklerin her geçen gün yenilenmesi, tüm dünyadan daha fazla olarak Türkiye’deki tüketicilerin dikkatini çekiyor. Ortalama her yıl bir akıllı telefon modelini değiştiren Türkiye’deki tüketiciler, yeni modelleri en çok bekleyenler arasında. İşin aslına bakacak olursak kullanım alışkanlıkları üreticilerin hevesi kadar hızlı değil. Yapılan araştırmalara göre sıradan bir kullanıcı için bir akıllı telefonun ömrü 4 yıla kadar uzayabiliyor. Bu aslında tüketimin üretim hızının bile önüne geçtiğini ve alınan akıllı telefonların daha ömrünü tamamlamadan gözden düştüğünü gösteriyor.
Teknoloji dünyasında son dönemde “tüketici tarafından tamir edilebilir elektronik ürün kavramı” hiç olmadığı kadar öne çıkmaya başladı. Bu yüzden hem devletler hem de firmalar önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda yenileme merkezlerinin sayısı artarken teknoloji devleri de cihazların daha uzun süre kullanılmasına yönelik teknolojilere odaklanacak.
#Avrupa Birliği2023 Mobil Dünya Kongresi Barselona’da kapılarını açtı. Geleceğin teknolojileri ve yeni cihazlara ev sahipliği yapan kongrede Xiaomi’nin ileri verime sahip “kat hal pili”yle ilgili çalışmaları dikkat çekti. Şirket akıllı telefonlar için hazırladığı 300 W hızlı şarj sistemiyle de ses getirdi. Sistem, beş dakikada yüzde 100 şarja ulaşımı mümkün kılıyor.
#XiaomiCES 2023’e geleceğin otomobilleri damga vurdu. Las Vegas’taki şovda BMW renk değiştiren otomobilini, VW Passat’ın yerini alacak ID.7’yi, Sony elektrikli otomobilini tanıttı. Fuarda, çok yakında araç içi eğlence sistemlerinde radyo ve müziğin yerini bilgisayar oyunlarının alacağına dair önemli işbirlikleri de duyuruldu.
#OtomobilAzerbaycan’ın Ermenistan’a karşı Dağlık Karabağ’da büyük bir zafere imza atmasının ardından kurulmasına karar verilen Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi’nin açılışı dün yapıldı. Merkezde 60 Türk ve 60 Rus askeri, ateşkesi gözlemleyecek. Türk ve Rus askerleri ilk kez aynı merkezde görev almış oluyor.
#GazetehaberleriDünyada 200 ün üzerinde otelin kullandığı Elektraweb bir oteli, ön bürosundan muhasebesine, Booking, Expedia gibi uluslararası satış kanalları bağlantılarından personel ve SPA yönetimine kadar tüm departmanlarıyla dijital ortamda yönetebilmeyi sağlıyor. Tamamen yerli olan yazılım yurt dışı pek çok otel tarafından da kullanılıyor ve adından övgüyle söz ediliyor. <br><br>Bu bir ilandır
#ElektrawebNesnelerin İnterneti kavramı ile birlikte daha sık duymaya başladığımız akıllı şehir kavramı, son teknolojinin ilerlemesiyle birlikte daha da büyük bir önem kazanıyor. Dünyanın pek çok bölgesinde şehirler bu kapsamda akıllanırken, İstanbul ve Ankara da yeni çağa ayak uyduruyor.
#Akıllı ŞehirBugünlerde, kontrollü bir şekilde ofislere dönüş devam ediyor. Karantina döneminde, kurumsal firmalar, ilk defa bu kadar uzun bir süre ve kapsamlı bir biçimde evden çalışmayı deneyimleme imkanı buldu. Bu süreç, evden çalışmanın en azından belirli koşullarda standart hale gelebileceğini de gösterdi. Öyle ki, ülkemizde ve dünyada, çoğu firma evden çalışmayı bir opsiyon olarak sunmaya başladı bile.
#HürriyetBir zamanların efsane telefon üreticisi Nokia, satışa sunduğu yeni akıllı telefonlarıyla pazarda kendine yer kapmaya çalışırken, rekabet hiç olmadığı kadar zor olduğundan şirketin işi hayli zor. Ancak pes etmeyen Nokia, biri 5G teknolojisini destekleyen 4 yeni telefonun duyurusunu yaptı.
#Nokia