Karpaçyo (Carpaccio), genel olarak restoranların başlangıç menülerinde yer alır. İtalyan mutfağından olan karpaçyo daha çok atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Ancak karpaçyo hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta etin donmadan soğuk duruma gelmesi ve ince ince kesilebilmesi. Ayrıca karpaçyo yapımında et çeşitleri ve balık da, özellikle somon balığı, tercih edilebiliyor. Peki karpaçyo (Carpaccio) nedir, nasıl yapılır? İşte dana karpaçyo tarifi ve malzemeleri...
#Karpaçyo NedirMasterChef yarışmacılarının ve şeflerinin kullandığı terimler ile anlamları merak ediliyor. Mizanplas kelimesi de bunlardan biri. Peki mizanplas (Mise en place) nedir? Mizanplas hazırlığı nasıl yapılır? İşte mizanplas aşamaları
#Mizanplas Nedir