Mora Pastanesi... 38 yıl önce kapılarını açtı. Hatta bir dönem Çinçin’e taşınarak ‘gecekondu mahallesi pastanecisi’ olarak nam saldı. Çocukları ve torunuyla birlikte geleneksel pastaneciliği sürdürmeye devam eden 66 yaşındaki Mustafa Kahveci, çıraklık döneminden bu yana geçen 50 yılı, “İlk olarak insana değer verilmesi gerektiğini öğrendim. Ölçü ve tartıda hile yapılmaması gerektiğini yani dürüstlüğü...” diye özetliyor.
#Aziz DevrimciBir adam, bir kadın ve bir köpek ekseninde dönen, bazen güldürüp bazen hüzünlendiren hikâyesiyle ‘Jules’, sevgiye, sadakate, fedakârlığa adanmış; birbirimizi ve kendimizi nasıl gördüğümüze dair sevimli bir roman. Fransız yazar Didier van Cauwelaert’den...
#Didier Van CauwelaertDünya’nın en kozmopolit şehirlerinden biri Los Angeles. Bir çok etnik topluluğun ve kültürün bir arada yaşadığı şehirde yeme içme mekanları da oldukça popüler... Bu kadar kozmopolit bir şehirde elbette dünyanın her yerinden mutfağa rastlamak şaşırtıcı değil. İşte size Los Angeles yeme içme rehberi...
#Los AngelesAnkara’da hem butik pasta alanında hem de pasta kursu olarak faaliyet gösteren Pastart eski bir bankacının yarattığı bir marka. Bankacılıkta mutsuz olduğunu söyleyen Özge Oktay "Yıllık izinlerimi kullanarak kurslara katıldım. Bir yıl boyunca da bankadan artan zamanlarda evde kendimi geliştirmeye başladım. Bir yılın sonunda ise istifa ederek pastacılık sektörüne adım atmış oldum" dedi.