Karadeniz mutfağının meşhur mıhlaması, eridiğinde görüntüsüyle kendine hayran bırakan kolot peyniri ve ince mısır unundan yapılıyor. Trabzon’da kuymak adıyla bilinirken yöreye göre muhlama ya da mıhlama olarak da anılıyor. Adı her ne olursa olsun kahvaltılarımızda her zaman ayrı bir yeri olan mıhlama tam ölçüsünde tarifi ve püf noktaları ile şimdi haberimizde…
#Mıhlama Nasıl YapılırMıhlama tarifi Karadeniz mutfağının en önemli lezzetlerinden. Mısır unu, tereyağı, Trabzon veya çeçil peyniri ile hazırlanan mıhlama bazı bölgelerde kuymak olarak da biliniyor. Karadeniz'de öğün fark etmeksizin tüketilen bu enfes tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası ise un ve su miktarını iyi ayarlamak. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte, merak edenler için mıhlama tarifi, malzemeleri ve adım adım yapım aşaması.
#Mıhlama Nasıl YapılırKaradeniz ve çevresinde yüzyıllardır bilinen kuymak, tereyağı, un ve tel peynirden yapılır. Bazı yörelerde mıhlama olarak da bilinen kuymak, yörenin mutfak kültüründe önemli bir katkı sağlamıştır. Son yıllarda yayla turizminin ön plana çıktığı yerlerin menüsünde yer alan kuymak ile yerel kültürün geniş kitlelere tanıtımı sağlanmaktadır. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte adım adım kuymak tarifi ve püf noktaları...
#Kuymak Nasıl YapılırHer ne kadar kahvaltılarda tüketilse de zamansız bir lezzet olan mıhlamanın (muhlama) şöhreti Karadeniz Bölgesi’nden sonra tüm Türkiye’ye yayıldı. Bölge illerinde kuymak olarak da bilinen mıhlamanın ana malzemelerinden biri Trabzon peyniridir ancak yerine çeçil peyniri de kullanabilirsiniz. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte, adım adım mıhlama tarifi
#Mıhlama