Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar ve mütefekkir Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakka, ablaların ablasını uğurluyoruz. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız bir hanımefendiydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.
#Alev AlatlıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakk'a ablaların ablasını uğurluyoruz. Muhabbetinde hep şunu söylerdi. 'Anneciğim, ablacığım' hep bunları söylerdi. Böyle bir güzelliği vardı. Tabii, hem bizim Cumhurbaşkanlığı'nın ödüller ödülünden bir tanesini alan bir ablamızdı hem bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız, bir hanımefendiydi. Az önce, hocamın da ifade ettiği gibi o güzelliklere sahip bir abla, bir anneydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAlev Alatlı'nın hayatı ve biyografisi, ölüm haberinin ardından gündeme geldi. Ünlü Yazar Alev Alatlı, 79 yaşında hayata gözlerini yummasının ardından kariyeri ve biyografisi araştırılan isim oldu. Yazarlık kariyerinin haricinde akademik bir kariyer de barındıran Alev Alatlı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğretim görevlisi, Ankara Devlet Planlama Teşkilatında kıdemli ekonomist olarak çalıştı. İşte, Alev Alatlı kitapları ve eserleri ile birlikte biyografi detayları
#Alev AlatlıSağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz' demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım" ifadelerini kullandı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Alatlı, yarın öğle namazında Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Türbe Haziresine defnedilecek.
#Alev Alatlı20’nci yüzyılda kaleme alınmış büyük romanlar arasında ‘Ve Durgun Akardı Don’un ayrı bir yeri ve önemi vardır. 19’uncu yüzyılın Rus edebiyat geleneğinin son mirasçılarından olan Şolohov, bu epik romanında öncesi ve sonrasıyla Ekim Devrimi’ni anlatır. Edebi güzelliğininin yanı sıra bir devrim belgeseli gibi de okunabilecek ‘Ve Durgun Akardı Don’ toplumsal çatışmaların yanı sıra bireysel trajedileri de yansıtan benzersiz bir destan, devrimin aşağıdan yazılmış şiirsel tarihidir.
#Ve Durgun Akardı Don