Sevilen sokak lezzetlerimizden midye dolması MasterChef ekranlarıyla birlikte sofralarımıza geliyor. Midye dolması, midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Evde yalancı midye dolması tarifi için izleyiciler araştırmalara hız kazandırdı. Peki, midye dolması nasıl yapılır? İşte, MasterChef midye dolması tarifi ve malzemeleri...
#Midye Dolma TarifiEn sevilen sokak lezzetlerimizden midye dolma bir o kadar dikkatli yenmesi gereken bir üründür. Türkiye’de midye dolması çok meşhur birçok mekan ve satıcı var. Ancak siz dışarıda yediğiniz midyelere güvenemiyorsanız bu lezzeti evinizde de yapabilir gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Peki, evde midye dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, midye dolma tarifi detayları...
#Midye DolmaMidye, birbirine eklemlenmiş iki parçalı kabukları olan deniz ürünlerinden biridir. Tava ve dolmasıyla bilinen midyeyi yaparken en önemli nokta temizlik aşamasıdır. Peki, midye nasıl temizlenir? Evde midye dolması nasıl yapılır? İşte, midyeyle ilgili en çok merak edilenlerin yanıtları...
#Evde MidyeMasterChef eleme adayları ile gecenin kazananı dün gece belli oldu. Yeni sezon heyecanına hız kesmeden devam eden fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye'nin 30 Ağustos tarihli son bölümünde mavi takım ve kırmızı takım, haftanın ilk dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel " 7 bölge, 7 yemek" konsepti ile yarışan takımlardan dokunulmazlığın sahibi kırmızı takım olurken; mavi takımda ise bireysel dokunulmazlık sonrası iki isim eleme potasına girdi. Peki, MasterChef eleme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı? İşte, dün gece MasterChef'te potaya giren yarışmacılar.
#Masterchef14 Şubat Sevgililer Günü'ne çok az kaldı. Çiftler şimdiden plan yapmaya başladı... Peki bu özel günü hem gezerek hem de özel bir şekilde kutlamak için rotayı nereye çevirmeli? Uzmanlarımıza “Sevgililer Günü’nün en romantik adresleri nereler?” diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 10 adresi önerdiler.
#Sevgililer GünüSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#SarmaYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 Yemeği