LYS sonuçları ardından MF-1 ve MF-2 bölümleri için araştırmalar başladı. Üniversite tercihini yaparken MF (Matematik-Fen) puan türünü kullanacak olan adaylar, merakla MF-1 ve MF-2 bölümlerini inceliyor. Peki o bölümler hangileri? İşte MF-1 ve MF-2 ile alan bölümler!
#MF1 BölümleriÜniversite sınavına hazırlık son sürat devam ediyor. Maratonun ilk ayağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı 12 Mart’ta yapılacak. Adayların, bu yıl üniversite sınavında yapılan yenilikleri ve puanı değişen bölümleri önceden bilmesinde yarar var. Çünkü doğru bir sınav stratejisi hazırlamanın yolu, onun hakkında tüm bilgilere sahip olmaktan geçiyor.
#YGSYGS'ye gireceklere tavsiyelerde bulunan uzmanlar, adayların özellikle sınava aç girmemelerini dile getirdi. Sınav esnasında anlık stres ve sınav günü beslenme konusuna da değinen uzmanlar, YGS'ye gireceklere önemli tavsiyelerde bulundu. İşte, sınava saatler kala ders çalışmanın yarar ve zarar değerlendirmesinin de yer aldığı YGS'ye gireceklere tavsiyeler ve bilinmesi gerekenler
#YgsTıp, hukuk, işletme size göre değilse, yeteneğinizin farklı olduğuna inanıyor ve buna göre bir eğitim almak istiyorsanız sizin için de birçok seçenek var. Uzmanlara göre özel yetenek sınavlarında ve sonrasında başarılı olmak için işi sevmek ve çok çalışmak gerekiyor.
#LysSınav sonuç kâğıdını doğru okumak ve tercihte bulunmak, sınav kadar zor. Hangi bölüme, hangi puanla yerleşeceğini, üniversitelerin imkânlarını, özel şartları bilmeden, ölü tercih yapmadan bir seçimde bulunmak için sınav kâğıdınızdaki bilgilerin ne anlama geldiğini iyi bilmeniz gerekir. Tercih yaparken izlemeniz gereken 7 adım var. Bu adımları dikkatle atın ve listenizi kontrol edin.
#SınavSınava geri sayımın başladığı bugünlerde uzmanlar, artık ders çalışılmanın bırakılmasını öneriyor. Tekrarlarla bu son üç günü iyi geçirin. Son güne gelmeden sınava gireceğiniz yeri mutlaka görün. Sınav zamanı yanınızda elektronik hiçbir alet bulundurmayın. Unutmayın, ön lisans için her testten en az 4 soru, lisans için her testten 8 soru yapmanız yeterli olacak.