Türk İslam geleneğinde önemli bir yeri olan mevlid kültürü, aynı zamanda cemiyet halinde toplanıp, bir araya gelmeyi ve hediyeleşmeyi sağlıyor. Mevlid kültürünün yaygınlaşmasında mevlithanların da önemli bir yer var. Peki, Mevlidhan (Mevlithan) ne demek? İşte Mevlidhan kültürü hakkında bilgiler
#MevlidhanSUADİYE’deki evinin önünde 7 Mart 1990 günü uğradığı silahlı saldırıda, henüz 55 yaşındayken hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç ile şoförü Sinan Ercan, ölümlerinin 29. yılında mezarları başında anıldı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, “Türkiye’nin boynunun borcu, Çetin Emeç’in de, Uğur Mumcu’nun da, Abdi İpekçi’nin de, diğer basın şehitlerimizin de asıl katillerinin, karanlık güçlerin yüzünü açığa çıkartmak ve hesap sormak. Biz bunu bekliyoruz” dedi.
#Gazetehaberleri7 Mart 1990’da öldürülen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç ve şoförü Sinan Ercan mezarları başında anıldı. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bilâ, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu ve katledilen diğer gazetecileri hatırlatarak “Genç meslektaşlarımızın ödenen bu ağır bedeli hiç unutmamalarını diliyorum” dedi.
#GazetehaberleriSon 50 yılda Türkiye’nin en iyi mevlid okuyan hocaları Nihat Ulu, Halil İbrahim Çanakkaleli, Fevzi Mısır, Aziz Bahriyeli, Kadir Temel, Yusuf Gebzeli, Süleyman Arabulan, Kâni Karaca ve İsmail Biçer’in peş peşe vefat etmesiyle; en kıdemli mevlidhan İsmail Coşar, bazı yanlış telkin ve vaazlar sonucunda mevlidhanlık eğitimine ilginin azaldığını kaydetti.
#MevlidhanlıkBAĞCILAR SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU TARAFINDAN DÜZENLENEN, ‘VATANIMIZ BİR, TÜRKİYE ŞEHİTLERİYLE YAŞIYOR” ADLI PROGRAMDA İLÇE SAKİNLERİ ŞEHİTLER İÇİN YAPILAN DUAYA ‘ÂMİN’ DERKEN, ÜLKEMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ YOK ETMEYE YÖNELİK TERÖR SALDIRILARINI LANETLEDİ. PROGRAM SONUNDA 214 STK TEMSİLCİSİ ADINA ŞEHİTLERE RAHMET, TERÖRE LANET BASIN BİLDİRİSİ OKUNDU.
Günlük konuşmamızda artık en fazla kullandığımız kavramların başında gelen "irtica" sözü, Arapça kurallara göre tarafımızdan icad edilmiş bir kelimedir. Türkçe’de 19. yüzyılın sonlarından itibaren yaygınlaşan "irtica" ve "mürteci" sözlerinin o devirlerdeki karşılığı şimdiki gibi yine "gerici" idi.