Döner milli yiyeceğimiz. Eskiden ayak üstü yer apar topar devam ederdik. Ancak şimdilerde döner restoranları peş peşe açılmaya başladı. Hatta bir çok Avrupa ülkesinin başkentinde artık sadece döner satan lüks mekanlara rastlamanız mümkün. Dönerde en önemli özellik elbette eti. Marine edeni var etmeyeni var. Odunda pişeni var, kömürde, doğalgazlı pişeni de. Benim için en önemlisi meşe odunuyla pişmesi. O odunun kokusu, isi dönere sinmeli. Anadolu yakasında bu işi iyi yapan, yediğinizde keyif alacağınızı iki mekandan bahsetmek istiyorum sizlere...
#DönerMahallenin açıyla, fakiriyle, delisiyle ilgilenir. Ufak bir şey için para verirsiniz, “Aşkolsun” deyip almaz. İnsan psikolojisinden anlar. Bir kibrit kutusu verebilmek için yarım saatlik yola koşar. Bugün zincir marketlerin tehdidi altındaki iyi esnaf kaybolursa mahalleye ne olur?
#Metet