Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ilk kez eğitimle ilgili dijital platformların geliştirilebileceği AR-GE ve inovasyon merkezine sahip olduğunu söyledi. Bakan Özer, “Türkiye’de herkesin eğitimle ilgili mevcut ve ilave platformları geliştirebileceği bir kuluçka, AR-GE inovasyon merkezimiz oldu” dedi.
#MEB‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge’ kapsamında yapılan uzman öğretmenlik eğitimleri 9 Eylül’e kadar uzatıldı. Aynı kapsamda yürütülen başöğretmenlik eğitimleri ise daha önce belirtilen takvim doğrultusunda 19 Eylül'e kadar sürecek.
#ÖBAMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek uzman ve başöğretmenlik eğitim programı için başvuru yapan öğretmenlerden gerekli şartları taşıyan 614 bin 445 öğretmenin başvurusunun kabul edildiğini söyledi. Başvuruda bulunan öğretmenler, durumlarını meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek.
#Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖzerMilli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Sistemi (MEBBİS) üzerinden yapılacak uzman ve başöğretmenlik eğitim programına başvurular 10 Haziran'a kadar devam edecek. ‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na ilişkin takvime göre, uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-5 Eylül, başöğretmenlik eğitimleri de 18 Temmuz-19 Eylül arasında gerçekleştirilecek.
#MEBBİSÖğretmenlik meslek kanunu maddeleri yürürlüğe girmesinin ardından gündeme geldi. Öğretmenlik mesleğini kariyer mesleği haline getiren öğretmenlik meslek kanunu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Özer, "Yarın yönetmelikte bahsi geçen uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili eğitim programını ve sınav takvimini tüm kamuoyuyla paylaşacağız ve 2022 yılı bitmeden süreci nihayete erdireceğiz." dedi. Kanun kapsamında öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için öngörülen yazılı sınavlar, yılda bir defa yapılacak. Peki, öğretmenlik meslek kanunu nedir, neleri içeriyor? İşte, öğretmenlik meslek kanunu hakkında ayrıntılar...
#Öğretmen Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'ne göre öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için öngörülen yazılı sınavlar, yılda bir defa yapılacak.
#Aday Öğretmenlik21 Eylül’de okulları açmayı planlayan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan son hazırlıkları öğrendim. Bilim Kurulu’nda bulaş ve bulaştırma riskinin 15 yaş üstünde fazla olduğu, en az bulaşın 10 yaş altında bulunduğu görüşünün ortaya çıkması üzerine Bakanlık bürokratları çalışma yaptı. Buna göre yüz yüze eğitime ilk olarak anasınıfı, birinci ve ikinci sınıflar başlayacak. Haftada iki gün ders yapılacak, çarşamba-pazar okullarda büyük temizlik olacak. Seyreltilmiş sınıfa seyreltilmiş müfredat hazırlanıyor. İşte 21 Eylül sonrası eğitimin nasıl olacağına ilişkin tüm detaylar...
#YazarÖğrenciler ve velilerin gözü bu yıl ilk defa uygulanacak ara tatil tarihlinde. Yaz tatilinden alınan 2 hafta nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak verilecek. Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak. Peki, ara tatil ne zaman başlayacak? Okullarda ilk ara tatil kaç gün olacak? işte, detaylar.
#Ara Tatil Ne Zaman9 Eylül tarihinde okulların açılması ile beraber ara tatil takvimi öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. 2019-2020 Eğitim yılı ara takvimini öğrenmek isteyenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan bilgileri görüntüleyecekler. Peki, Ara tatil ne zaman başlıyor? İşte, MEB 2019- 2020 ara tatil günleri.
#Ara Tatil Ne ZamanEylül ayının ilk haftasına girmemizle beraber yeni eğitim öğretim dönemine yönelik araştırmalar hız kazandı. Haziran ayında başlayan yaz tatili dönemi, günler sonra tamamlanacak ve ilk ders zili çalacak. 2019-2020 eğitim öğretim yılı takviminin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesinden paylaştı. Peki, Okullar ne zaman, ayın kaçında açılacak? Ara tatiller ne zaman?
#Okullar Ne Zaman Açılacak?14 Haziran'da 18 milyon öğrencinin karnelerini almasıyla beraber, yaz tatili dönemi başladı. Tatil devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) daha önce paylaşmış olduğu 2019-2020 eğitim öğretim yılı takvimi, öğrenci ve velilerin gündeminde yer almaya başladı. Peki, okullar ne zaman açılacak? 2019 yaz tatili ne zaman bitecek? İşte, o konuya dair bilgiler.
#Okullar Ne Zaman AçılacakMilyonlarca öğrenci 2018-2019 eğitim öğretim yılını tamamlayarak karneleri 14 Haziran Cuma gününde aldı. Karnelerin alınması ile birlikte, bir dönem boyunca sınavlarda yorulan öğrenciler 3 aylık yaz tatili sürecine girdi. Okulların kapanması ile, 2019-2020 eğitim öğretim yılı takvimi de şimdiden merak konusu oldu. İlk ders zilinin ne zaman çalacağını merak edenler '019 yaz tatili ne zaman bitiyor?' sorusu ile ilgili araştırma yapıyor. İşte, o konu ile ilgili detaylar.
#Yaz Tatili Ne Zaman Bitecek2018-2019 eğitim öğretim yılının tamamlanması ile milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşayacak. Son sınavlarına giren öğrenciler, günler öncesinden yaz tatili hayallerini kurup planlar yapmaya başladı. Haziran ayı ile beraber, okulların kapanacağı tarih de hem öğrencilerin hem de velilerin gündeminde yer almaya başladı. Peki, Karneler ne zaman alınacak? Yaz tatili bu yıl kaç gün olacak?
#Okullar Ne Zaman KapanacakMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını açıkladı. Bu gelişmenin ardından, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki, yeni dönemde okullar ne zaman açılacak?
#MEBMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), tatil takvimini yeniden düzenledi. Buna göre öğrenciler kasım ve nisan aylarında da birer hafta ara tatil yapacak. Böylece öğrenciler biri yaz, diğeri yarıyıl, ikisi de ara olmak üzere dört kez tatile çıkacak. Yaz tatili 11 hafta, yarıyıl tatili daha önce olduğu gibi 2 hafta, ara tatillerin süresi ise 1’er hafta olacak. Öğretmenler, ara tatillerde mesleki çalışmalar, zümre toplantıları, seminerler için okullarda bulunacak. Bakan Ziya Selçuk, 'Verimliliği arttırmak, öğretmenlerimizin nefes almasına fırsat sağlamak istiyoruz' dedi.
#GazetehaberleriMilli Eğitim Bakanlığı, geleneksel sınıf yerine 21’inci yüzyıl becerilerini kazandıracak sınıf modellerini eğitimcilere sunacak. Hacettepe Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolüyle, esnek öğrenme alanları tasarlanacak. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan bakanlık yetkilileri, “Artık algısı, becerisi, ilgi odağı değişen öğrencilerimizi yüzyıllardır süregelen klasik metotlarla eğitmek çok gerçekçi değil” diyor.
#GazetehaberleriHer takvim yılının sonunda “eğitimin bir yılının” nasıl geçtiği üzerine yazılar yazılır, değerlendirmeler yapılır. Bugünlerde 2017 yılında eğitimde neler olup bittiğinin uzunca bir kronolojik listesini pek çok gazetede bulabilir, televizyon programlarında izleyebilirsiniz.
#Eğitim“Çocukların yeteneklerini geliştirecek yetişkinlerin beceri düzeyi düşükse ne yapacağız” sorusu bir kısır döngü üzerinde akılcı bir şekilde düşünme çağrısı. Bu soru zaten kendi içinde genç nüfusun temel yeterliklerini ve becerilerini geliştirmek için öncelikle öğretmenlere odaklanılması gerektiğine işaret ediyor.
#OKULMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Öğretmen gerekli bilginin kazanılmasını kolaylaştıran, gerekli ortamları hazırlayan bir rol benimsemek durumundadır. Bunu en iyi biçimde yapabilmek için de en az öğrencileri kadar öğrenme ile arasının iyi olması gerekir" dedi.
#ÖğretmenCUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Zamanın ruhuna uygun, yeni bir perspektifle tasarlanan 'İşgücü Uyum Programı', çalışmaya adım atmayı kolaylaştırıcı, cesaretlendirici ve yol gösterici olacaktır. Vatandaşlarımızın becerilerini geliştirerek farklı sektörlerde iş bulma şansını artıracaktır" dedi.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İşgücü Uyum Programı Tanıtım Toplantısı'na iştirak etti. Yılmaz "Bir yandan dezenflasyon sürecimizi sürdürürken, diğer yandan istihdamı korumayı ve artırmayı hedefliyoruz" dedi.
#Cumhurbaşkanı Yardımcısı