Pide, Türk mutfağının öğün fark etmeksizin zevkle tüketilen olmazsa olmaz lezzetlerinden biri…Haliyle bu kadar sevildiği için her yörede ayrı bir pideyle karşılaşıyoruz. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Pidelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Çok geniş olan listeden 8 şehrin uğruna yola düşmeye değer lezzetli pidelerini önerdiler.
#RotaEskişehir Seyitgazi İlçesi’ne bağlı Doğançayır Beldesi yakınlarında bulunan Melikgazi Türbesi’nin altında bir insanın geçebileceği genişlikte ve 5 metre uzunluğunda tünel kazan Enver Erkayı (45), Ali Ekber Çelikel (39), Murat Meriç (20), Ahmet Çelikel (20), Mevlüt Okçu (27), Mehmet Yont (37), Veli Özünlü (54) ve Ahmet Çetin (42) yakalandı.
Kayseri'nin simgelerinden, özellikle ramazan ayında kentteki toplu iftar sofralarının adresi olan Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi ve Bahçesi, yeni tip koronavirüs tedbirleri dolayısıyla en sakin günlerini yaşıyor.
#Seyyid BurhaneddinKayseri'nin simgelerinden, özellikle ramazan ayında kentteki toplu iftar sofralarının adresi olan Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi ve Bahçesi, yeni tip koronavirüs tedbirleri dolayısıyla en sakin günlerini yaşıyor.
#MevlanaMELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR.MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, 2014 YILI EYLÜL AYINDA RESTORASYONUNA BAŞLANILAN İBRAHİM TENNURİ CAMİİ VE TÜRBESİ’NDE ÇALIŞMALARIN TAMAMLANDIĞINI VE YARIN KILINACAK CUMA NAMAZI İLE BİRLİKTE YENİDEN İBADETE AÇILACAĞINI SÖYLEDİ.
Tokat’ın Niksar ilçesi, Kuzey Anadolu’nun en güzel yaylalarına sahip Canik Dağları’nın eteklerinde, Kelkit Ovası’ndaki Çanakçı Deresi’nin kenarına kurulmuş. Roma döneminde Neocaesera’ymış ismi. Zamanla Niksar olmuş. Anadolu’nun en büyük beyliklerinden Danişmentliler’e başkentlik yapmış.
Kayseri merkezinden karayoluyla yarım saat uzaklıktaki Ağırnas hep görmeyi arzuladığım yerdi. Geçenlerde Mimar Sinan’ın 420. Ölüm Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, doğum yeri olan Ağırnas’a gittim. Mimar Sinan’ın doğduğu evde, İstanbul’dan Kayseri’ye, Edirne’den Van’a, Sofya’dan Şam’a farklı kentlerdeki eserlerinin fotoğraflarından oluşan kalıcı bir sergi açılacaktı. Beklentilerim yok denecek kadar azdı, sadece dehasına hayran kaldığım bu ustanın doğduğu yeri merak ediyordum. Gün sonunda "iyi ki gelmişim" diyerek ayrıldım ve mantısının tadını çıkarmak için Kayseri merkezine doğru yola çıktım.
Coğrafi koşullar, iklim şartları hayli zor Erzurum ve Erzincan'da. Karakış bastırdı mı ne yapacağını şaşırıyor insan. Ancak kadınlar temkinli; tandırlar yanıyor, ekmekler, hamurlar hazırlanıyor. Onlar ki pek çok yemeğe ana malzeme oluyor kış boyunca. Eh; arpa, buğday, yoğurt derken kuruluyor sofralar.
#Yemek