Din görevlileri, Selçuklu eserlerinin tanıtımı için eğitildi

Güncelleme Tarihi:

Din görevlileri, Selçuklu eserlerinin tanıtımı için eğitildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 14:22

Din görevlileri, Selçuklu eserlerinin tanıtımı için eğitildi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Teknik Destek Projesi kapsamında finanse edilen 'Dini ve Kültürel İçerikli Selçuklu Eserlerinin Tanıtımı Amacıyla Alan Uzmanı Yetiştirilmesi Eğitimi' tamamlandı. Projeye, gönüllülük esasına göre seçilen İmam Hatip, Müezzin, Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi 45 personel katıldı.
Kayseri Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, düzenlenen proje ile Kayseri’deki tarihi eserlerin bir çoğunun dini içerikli olması nedeniyle bu eserlerin tarihi ve sanatsal özelliklerini anlatabilecek personel yetiştirilmesinin amaçlandığını bildirdi. Proje kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Profesyonel Rehber Uzmanı Turgay Yenidünya başkanlığında şehir merkezinde bulunan Hunat, Camii Kebir, Gülük, Kurşunlu, Hacıkılıç Camii’leri, Hunat Medresesi, Selçuklu Medeniyetleri Müzesi, Develi İlçesi’nde bulunan Sivasi Hatun Camii, Pınarbaşı İlçesi’ndeki Melikgazi Türbesi ve Selçuklu döneminden kalma yaşam aletlerinin sergilendiği müze ziyaret edildi.
Projenin tamamlanmasıyla ilgili İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda, ''Dini ve Kültürel İçerikli Selçuklu Eserlerinin Tanıtımı Amacıyla Alan Uzmanı Yetiştirilmesi Eğitimi” projesinin katılım belgesi dağıtımı töreni düzenlendi. Törene, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Kamil Taşçı, İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Salih Sezik, Profesyonel Rehber Uzmanı Turgay Yenidünya ve personel katıldı. Tören Melikgazi Hunat Camii Müezzin Kayyımı İsmail Gültekin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende konuşan İl Müftüsü Güven, “Bizler Din Görevlileri olarak camilerimizin mimari özelliklerini anlatırken gelen insanlara gayri müslimdir, müslümandır fark etmeden onlara dinimizin ruhunu, özünü de anlatmak durumundayız. Onun için de aslında bizim mabetlerimiz inancımızın bir tezahürüdür; İnancımızın dışa yansıyan şeklidir. Sizlerden isteğim bu konu hakkında kitaplar okumanız ve araştırmalar yaparak kendinizi geliştirmenizdir'' dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!